Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İslâmı doğru öğreniyoruz

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, sağlıklı bir dindarlık anlayışının geliştiğini belirterek, ‘’Bu gelişim, Türkiye’nin dışında başka İslâm ülkelerini de dalga dalga etkileyen sonuçlar doğurur’’ dedi.

Çağrıcı, Kandilli İTO Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, 16-22 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

Kutlu doğumun, güneş takvimine göre 1436, ay takvimine göre ise 1481’inci yılını kutladıklarını kaydeden Çağrıcı, ‘’Kutlu Doğum Haftasının ülkemiz için güzelliklere, dünya insanlık âlemi için de barışa ve huzura vesile olmasını diliyoruz’’ dedi.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin, İstanbul’da Devlet Bakanı Mehmet Aydın ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’nun da katılımıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonunda düzenlenenen törenle başlayacağını bildiren Çağrıcı, etkinliklerin bu yılki konusunun ‘’İnsan Sevgisi (Sevelim Sevilelim)’’ olarak belirlendiğini söyledi.

Kültür, ticaret ve bilim merkezi olan İstanbul’da etkinliklerin daha kapsamlı olarak gerçekleştirileceğini ifade eden Çağrıcı, hafta süresince toplam 621 etkinlik yapılacağını anlattı.

Çağrıcı, bu etkinlikler içerisinde panel ve konferansların yanı sıra yaşlılar ve çocukların barındığı kurumlar, hastahane ile cezaevi ziyaretleri, ağaç dikimi, broşür dağıtımı gibi faaliyetlerin yer aldığını da belirtti.

İslâm dininin hayır ve güzellik dini olduğunu ifade eden Çağrıcı, ‘’İslâmiyet, hep güzellikler var etmek için gönderilmiş bir dindir’’ dedi.

İslâm dininin peygamberinin ‘’küresel rahmet’’ olarak sunulduğunu ifade eden Çağrıcı, tarih içinde zaman zaman yanlış anlamalar ve hatalar olabildiğini kaydetti ve ‘’Ama İslâm dini iyiliği, güzelliği var etmek için gönderilmiştir’’ diye konuştu.

Kutlu Doğum Haftasının oldukça sevildiğini, İstanbul’da bunun statlardan, camilere kadar izlerinin görüldüğünü kaydeden Çağrıcı, şöyle dedi:

‘’Türkiye’de dindarlık oranı yükseliyor. Ama aynı zamanda dini fanatizmin de bu oranda zayıfladığını görüyoruz. Bilgiye, sevgiye, yapıcılığa dayalı, yok etmeye değil yaşatmaya dayalı bir pozitif dindarlık anlayışı gelişiyor. Bunun arkasından sağlıklı bir dindarlık anlayışı gelişiyor. Bu gelişim, Türkiye’nin dışında başka İslâm ülkelerini de dalga dalga etkileyen sonuçlar doğurur.’’

ŞİKÂYETLER

Halkın müftülüğe ilettiği şikâyetlere de değinen Çağrıcı, bu şikâyetlerin ‘’ezanların ses ayarı’’ ve ‘’ezanların güzel okunması’’ konularında olduğunu bildirdi.

İstanbul’da 3 bin cami bulunduğunu kaydeden Çağrıcı, bu sebeple iyi bir kontrol yapmanın zorluğuna işaret etti. Ezanların güzel okunmasıyla ilgili ise çalışma yaptıklarını anlatan Çağrıcı, bu şikâyete katıldığını ve hak verdiğini belirtti. Çağrıcı, bu konuda Mayıs ayında İstanbul’daki yaklaşık 3 bin görevlinin tamamının mülâkattan geçirileceğini söyledi.

/ İSTANBUL

16.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  14 Nisancılara hoşgörü, başörtülülere cop

  Darbeci olmadığını söylesin

  Polis Nokta’ya yerleşti

  Bunlar da tartışılsın

  Çankaya süreci başlıyor

  İzmir miniklere ağladı

  Ürgüp'te “İbret Anıtı” dikilecek

  AB dersini iyi çalışmadık

  Onu (asm) örnek almalıyız

  İslâmı doğru öğreniyoruz

  Meclis seçim süreciyle yoğun haftaya giriyor

  Suriyeli bürokratlara TBMM’den eğitim

  Fransız turistleri taşıyan helikopter düştü

  Volkanik araştırma komisyonu kuruldu

  Hüseyin Çelik: Eğitim ortamı temiz olmalı

  24 yıl sonra gelen doktor

  HSYK toplandı

  Manisa Yeni Asya Temsilciliği açıldı

  Boşanma dâvâlarını kadınlar açıyor

  Fatih Belediyesi e-imzaya geçti

  Kilit yerine parmak izi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004