Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Korkak Tigana

Sakaryaspor'u çantada keklik gören takımların hüsrana uğrayacağını Cumartasi günü bir kez daha gördük. Ölüsü bile, şampiyonluğa oynayanbir takıma rahatlıkla kafa tutuyorsa bu takımın bu hale gelmesi gerçekten son derece üzücü. Kaldı ki; maçın üçte ikilik bölümünü 10 kişi oynadı. Hele bir taraftar vardı ki; onları görünce iki defa kahrolduk. Küme düşmüş takımlarını öylesine inanılmaz desteklediler ki, her türlü takdire değer. Yalnız bu kardeşlerime küçük bir sitemim olacak.

F.Bahçe deplasmanına giderken kaybettiğmiz merhum Aykut Adıyaman kardeşimizin ardından ortaya koyduğunuz o asil davranış, herne kadar ulusal basında gerektiği kadar takdir edilmemiş olsa da, tümTürkiye ye fair play adına çok olumlu mesajların verilmesini sağlamıştı. Tüm Rakip taraftarların Adapazarı'na davet edilişi ve hepberaber aynı trübünde olmak ve ardından yayınlanmış olan deklarasyonda: "Tatangaların düşmanı yoktur" sloganıyla üst düzey centilmenlik hedeflenmişti.

Bütün bunlardan sonra Cumartesi günümükemmel desteğin dışındaki küfürlü tezahüratlar sizlere hiç yakışmadı. Takım bu maça çıkarken küme düşmüş olarak çıktı. Küme düşmemizin sebepleri ise zaten sizler ve herkes tarafından biliniyor. Bunu protesto etmek hakkınız. Ama bu şekilde olması fair play adına öncülük yapmış sizlerin söylem ve davranışlarınızın yanında hiç şık durmadı. Hep beraber yakmış olduğunuz ışıldaklar ne kadar güzel bir görüntü verdiyse, onları sahaya atmanız o kadar kötü göründü. Takıma verdiğiniz destek ne kadar güzel olduysa, yöneticilere yapılanhakaretler hiç hoş olmadı. Kısacası bu yapılanlar fair play ruhuyla bağdaşmadı.

Zico ve Tigana'yı kupa maçından sonra korkaklıkla suçlayanları, Tigana bu maçta doğruladı. 10 kişi kalan Sakaryaspor'un üzerine maça başladığı 4-3-2-1 sistemiyle gitmeyi sürdürdü. Birpozisyonda ileri çıkan Ali Tandoğan'ı haşlaması korkaklığını belgeler nitelikteydi. Ama Tigana ne kadar suçlansa da, Beşiktaş takımının başladığı zamandan bu yana hayli mesafe aldığı gerçeği gözle görülüyor. Beraber oynama felsefesinde hayli yol katetmişler.

Sakaryaspor'un halini tabiri caizse, denizi geçip derede boğulmayla ifade etmek yanlış olamaz. İçeride F.Bahçe, Trabzon'u yenip Beşiktaş'la berabere kalan bu takım ne hikmetse küme düşme yolundaki rakiplerine karşı bir türlü bu başarıyı gösteremedi. Büyükleri devirip küçüklere boyun eğmeyi başka türlü izah etmek mümkün değil.

[email protected]

Said OKUR

16.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Büyük fırsat teptik

  Türk güreşi yeni bir sınav veriyor

  Mehmet ve Ersan mağlup, Hidayet galip

  Korkak Tigana

  Şampiyonluk zor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004