Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Rusya'ya alışamadım

Rusya'nın Zenit takımında forma giyen milli futbolcu Fatih Tekke'nin gönlü İspanya'da. Ağustos ayında Rusya'da kalıp kalmayacağının belli olacağını söyleyen Tekke, "Real Betis benimle ilgileniyor. Türkiye'ye dönersem bundan ilk Trabzonspor'un haberi olur, o olmazsa bonservisimi alabilecek bir takıma giderim" dedi.

Rusya Premier Ligi takımlarından Zenit'te forma giyen milli futbolcu Fatih Tekke, Rusya'da kalıp kalmayacağının Ağustos ayında belli olacağını söyledi. Spor hekimi Doç. Dr. Burak Kunduracıoğlu'na tedavi olmak için başkent Ankara'ya gelen Fatih Tekke, futbol hayatını nerede sürdüreceğinin Ağustos ayında netleşeceğini belirterek, ''Rusya'da kalmazsam Avrupa liglerinde devam ederim. İspanya'ya gitmeyi çok istiyorum. Menajerim Real Betis'in benimle ilgilendiğini söyledi'' dedi. Türkiye'ye dönmesi durumunda ilk tercihinin her zaman Trabzonspor'dan yana olacağını ifade eden milli futbolcu, ''Böyle bir karar alırsam Trabzonspor yöneticilerine haber gönderirim. İlk önce onların haberi olur. Orası olmazsa benim Zenit ile 4 yıllık sözleşmem var ve bunun da bir bonservis bedeli var. Bunu ödeyebilecek bir kulübe giderim'' diye konuştu.

G.SARAY ARADAN SIYRILABİLİR

Golcü futbolcu şampiyonluk için 3 büyük takımın şansının devam ettiğini dile getirerek, Galatasaray'ın şampiyon olabileceğini kaydetti. Her hafta farklı bir takımın, rakiplerinin puan kaybetmesi nedeniyle büyük bir avantaj yakaladığını anlatan Tekke, ''Galatasaray yine aradan gelip sıyrılabilir. Çünkü şampiyonluğa oynayan takımlarla, düşmemeye oynayan takımlar arasında en azından oyun olarak, tempo olarak bir farkın olması lazım. Ama herkes eşit oynadığı için bunu göremiyorsunuz'' ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE SÜPER LİGİ KÖTÜ

Eski takımı Trabzonspor'u ve Süper Lig'i sürekli takip ettiğini belirten Tekke, ''Turkcell Süper Lig çok kötü. Oyun olarak iyi değil. Devamlı takip ediyorum. (Güzel maç oldu) dediğim toplam iki maç vardır. Tempolu ve güzel maçlar olmuyor. Bence en büyük sıkıntı, bunu Fatih Hocamız da çok söyler, bazı maçlarda (çok gol atıldı) diyoruz ama bizim en büyük sıkıntımız çok kolay gol yemek'' diye konuştu.

AVRUPA'YA ÖNCE GİTSEYDİM

Fatih Tekke, ''Daha önceki yıllarda Avrupa takımlarından birine transfer olsaydım, şu anki sıkıntıları yaşamazdım'' dedi. 17 yaşında Ajax, 19 yaşında Bayern Münih ve 27 yaşında Everton'dan teklif aldığını hatırlatan Tekke, ''Keşke daha önce gitmiş olsaydım diyebilirim. O zamanlar gitseydim daha fazla zamanım olduğu için şu anda yaşadığım problemleri o zamanlar halletmiş olacaktım. Biliyorsunuz Türkiye'de, kulüplerin futbolcuyu düşünme konusunda çok eksiği var. Eğer öyle bir durumum olsaydı şu anda belki daha iyi yerlerde olabilirdim'' diye konuştu.

RUSYA'DA SAVUNMA FUTBOLU VAR

Rusya Liginde eksikler bulunduğunu belirten deneyimli futbolcu, ''Sahaları çok kötü. Betonda oynuyoruz desem yeridir'' dedi. Rus futboluyla Türk futbolunu karşılaştıran Tekke, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Oyun yapıları Türkiye'den çok çok farklı. Türkiye, Rusya'ya göre biraz daha dünya futboluna yakın. Orada ise daha çok 8 kişi savunma yapıyor, kalan 2 kişi ise hücum yapıyor. Bloklar arasında büyük kopuklar var, git geller yaşanıyor. Kaliteli takımları ve futbolcuları var ama dünya futboluna göre eksikleri olan bir lig.''

BİR DİLİM EKMEKLE MAÇA ÇIKIYORUM

Fatih Tekke, Rusya'da yemeklere bir türlü alışamadığını kaydederek, ''Bir dilim ekmekle maça çıktığımı biliyorum'' dedi. Rusya'da futbol oynamanın Türkiye'ye göre daha rahat olduğunu savunan deneyimli futbolcu, ''Rusya'da taraftar baskısı yok, basın Türkiye'deki gibi çok fazla yazıp çizmiyor. Kendi futbolcularına aşırı derecede güven ve ilgi var. Bu bizim ülkemizde yok. Orada iyi oynamışsın, kötü oynamışsın, yenmişsin, yenilmişsin önemli değil, hep alkışlıyorlar. Ancak yemeklerinde çok sıkıntı var. Bazen bir parça ekmekle maça çıktığımı biliyorum. Rusça bilmediğim için sahanın içinde anlaşmada problem yaşıyoruz'' ifadelerini kullandı.

18.04.2007


 

Trabzon'un en kötü sezonu

Süper Ligi'nde sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan ancak aldığı sonuçlar ile şampiyonluk yarışından erken kopan Trabzonspor, puan olarak da son 5 yıl içindeki en kötü dönemini yaşıyor.

Bordo-mavili takım, son 5 sezonun 28. haftalarına bakıldığında, 2002-2003 sezonunda 46 puan, 2003-2004 sezonunda 59 puan, 2004-2005 sezonunda 62 puan, 2005-2006 sezonunda ise 43 puan, bu sezon ise 39 puan topladı. 20012002 sezonunda 28. maç sonunda 38 puan elde edebilen bordomavililer, bu sezondan sonraki 5 sezon içinde en başarısız grafiğini bu sezon gösteriyor.

SON 5 YILIN PUAN CETVELİ

Sezonlar O G B M A Y P

2002-2003 28 12 10 6 40 25 46

2003-2004 28 18 5 5 47 30 59

2004-2005 28 19 5 4 55 23 62

2005-2006 28 12 7 9 37 35 43

2006-2007 28 11 6 11 39 36 39

18.04.2007


 

Avrupa Güreş Şampiyonası Sofya'da başladı

Güreş Federasyonu Asbaşkanı Ahmet Ak, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da yapılan 63. Avrupa Güreş Şampiyonası'nda güreşçilerinden 7 madalya beklediğini söyledi.

Ak, Türkiye'nin şampiyonada, 10 genç sporcuyla desteklenmiş bir kadroyla mücadele edeceğini belirterek, ''Güreşçilerimizden serbest stilde 3, grekoromen stilde 4 madalya bekliyorum. Bu madalyaların çoğu altın olabilir'' dedi. Türk güreş sporunun sağlam bir altyapıya sahip bulunduğunu, altyapıdan gelen genç güreşçilerin gelecek yıllarda uluslararası şampiyonalarda büyük başarılar elde edeceğini belirten Ak, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu yıl yapılacak Avrupa ve Dünya şampiyonaları, 2008 Pekin Olimpiyatları açısından son derece önemli organizasyonlar. Bulgaristan'daki Avrupa Şampiyonası'nda gençlerimizin neler yapabileceğini görme fırsatı bulacağız. ''

18.04.2007


 

Jaba: Beşiktaş'ta oynamak isterim

Hafta sonu oynanan Konyaspor maçında 4 gol birden atan Ankarasporun başarılı futbolcusu Jaba, Beşiktaş stadından ve taraftarından çok etkilendiğini söyleyerek, "kulübümünde menfaatlerine uygun düşerse Beşiktaşta oynamak bana onur verir" dedi.

Ankaraspor Kulüp Binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Jaba, geçen yıl Ankarasporun Süper Ligdeki en golcü oyuncusunun kendisi olduğunu belirterek bu sezon 17 hafta üst üste gol atamamanın kendisini strese soktuğunu ifade etti. Konyaspor maçıyla dördüncü kez 4 gol attığını söyleyen Jaba şöyle konuştu: "Aykut hoca sürekli bana destek oldu, gol atamadığım haftalar benimle konuştu beni teselli etti. 3 puana ihtiyacımız vardı aldık, şimdi önümüzde Kayserispor maçı var bu maçtanda 3 puan almak istiyoruz, hedefimiz UEFA'ya katılabilmek"

18.04.2007


 

İspanyol hakeme tehdit

İev sahibi ekip Racing'in 2-1 kazandığı Racing-Real Madrid maçını yöneten İspanyol hakem Turienzo Alvarez, ölüm tehditleri aldığını açıkladı.

Bu sezon tek kupa umudu olan La Liga şampiyonluğu için mücadele eden Real Madrid aleyhine haksız olduğu iddia edilen 2 penaltı veren ve Madridli 2 futbolcuyu kırmızı kartla oyundan atan hakem Alvarez, bir İspanyol radyosuna verdiği demeçte, ''Ailemi ve beni ölümle tehdit ediyorlar. 50'denfazla ölüm tehditi aldım. Bunları polise bildireceğim. Kendim için değil ailem için korkuyorum. Kendimi çok fazla korumasız hissediyorum. 6 yaşındaki kızım, dün parktan ağlayarak eve geldi, yüreğim parçalandı'' dedi.

18.04.2007


 

Buzda bilardo şov

Türkiye'nin "bilardo sihirbazı" Semih Saygıner, Bursa As Merkez'deki buz pistinde bilardo şovu gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Dünya Bilardo Şampiyonu Saygıner, As Merkez'de hem heyecanlı hem de eğlenceli bir gösteri sunacak.

Ünlü bilardo ustasının özel Bursa şovu, buz pistine yerleştirilen bilardo masasında başlayacak. Bir şarkı seslendirerek sevenlerine sürpriz yapması da beklenen Saygıner, gösteriden önce düzenlenecek söyleşide Bursalı hayranlarıyla özlem giderecek. Gösterinin 21 Nisan Cumartesi günü akşam yapılacağı belirtildi.

18.04.2007


 

Okur formda

Batı Konferansı'nda ev sahibi olma avantajını Houston Rockets'a kaptıran Utah Jazz, sahasında ağırladığı Portland Trail Blazers'ı 13093 yenmeyi başardı.

Salt Lake'deki EnergySolutions Arena'da oynanan ve 20 bine yakın basketbolseverin takip ettiği mücadeleye ilk 5'te başlayan milli oyuncu Mehmet Okur, 25 dakika forma giydiği mücadelede rakip potaya 16 sayı attı.

18.04.2007


 

G.Saray ne yapar?

G.Saray lig sürecinde bu sezon en kolay galibiyetlerinden birini Gençlerbirliğine karşı aldı. Gençlerbirliği Ayman ve Risp'in Trabzonspor a transfer olmasından sonra kolay bir takım oldu. Bu maça has bir durum değil bu. Ligin ikinci devresinde Gençlerbirliği takımı seyrettiğim tüm maçlarında, eski savaşçı görüntüsünü kaybetmiş.

G.Saray bu maçta nispeten biraz daha derli toplu oynadı. En önemli sebebi; orta sahada oynayan oyuncuların az hatayla oynamalarıydı.Ortada İnamoto ve Cihan göbeği çok iyi kapattılar. Kenarda oynayan Ayhan ve Hasan zaman zaman ortaya girerek kalabalık bir blokoluşturdular. G.Birliği bu bloğu ortadan aşmakta güçlük çekti.

Beşiktaş'ın Sakarya'da sürpriz şekilde 2 puan kaybetmesinden sonra G.Saray'ın lig ikinciliği dolayısıyla Şampiyonlar Ligi için yeniden ümitleri arttı. Kalan 6 hafta G.Saray 18 puan yapabilirse hedefine ulaşabilir. Aksi durumda ancak ve ancak UEFA kupası hedefine doğru yol alır.

G.Saray'da görünüşte gelecek sezon için teknik heyet ve yönetim olarak belirsizlik yok. Ancak gizliden gizliye ise bir belirsizlik sözkonusu. Lig sonu hedefinden çok bu durum taraftarın daha fazla merakını mucip bir konu.

[email protected]

Said OKUR

18.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004