Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Sümer Tilmaç: San’atçılar topluma örnek olmalı

Tiyatro ve sinema san’atçısı Sümer Tilmaç (63), san’atçıların yaşantısı ve san’atçı duruşu ile topluma rehber olması gerektiğini söyledi. Oyuncu Sümer Tilmaç, insanlarla kısa sürede tanışma, kaynaşma ve meramını direkt anlatmak için tiyatro san’atını seçtiğini ifade etti.

42 yıldır tiyatro sinema san’atını bütün benliği ile sevmesinde Yeşilçam’ın duayen san’atçısı Münir Özkul’un büyük emeği bulunduğunu anlatan Sümer Tilmaç, dünyaya bir daha gelse yine tiyatrocu olmak istediğini belirtti.

Tilmaç, Antalya’nın Manavgat ilçesinde Manavgat Koleji İlköğretim Okulu öğrencileri ile bir araya geldi. Manavgat Koleji Cep Sineması’nda öğrencilerle sohbet eden Sümer Tilmaç, Yeşilçam anıları ile film setlerinde başından geçen ilginç olayları öğrencilerle paylaştı. Sümer Tilmaç, “San’atçılar toplumun aynasıdır. Tiyatro ve sinema san’atçıları ile yaşantıları ile topluma örnek olmalıdır. Bu konuda kendime rehber aldığım tek san’atçı Münir Özkul’dur. Münir Özkul, günümüzde kişiliği ve san’atçı duruşu ile yaşayan bir efsane. 42 yıllık tiyatro ve sinema san’atçısı olarak benim paparaziler le işim olmadı. Paparazilik bir hayatım olmadığı için hep gündeme yaptığım san’atımla geldim” diye konuştu.

20.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sinan, Anadolu’nun en büyük zenginliklerinden

  Sümer Tilmaç: San’atçılar topluma örnek olmalı

  Ali Ulvi Kurucu için yeni bir “Kaynak”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004