Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dünyanın gözü Malatya’da

New York Times, “Türk toplumunda değişim başladı ve ülkenin milliyetçi kanadı giderek artan bir biçimde şiddete başvuruyor” görüşünü dile getirirken, Financial Times, Malatya’daki saldırının Türkiye’nin “etnik gerilimlerini daha fazla alevlendirebileceği” yorumunu yaptı.


İslâmla ilgisi olamaz

Olayın Trabzon’daki Rahip Santoro ve İstanbul’daki Hrant Dink cinayetlerinden sonra işlenmesinin dikkat çekici olduğu, böylece dünyaya “Müslüman Türki

10 kişi gözaltında

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, bir yayınevindeki saldırı ile ilgili 10 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Daşöz, yaptığı basın açıklamasında,


  Pisopus Padovese: Fatura Türk halkına kesilmemeli

Hatay’ın İskenderun ilçesinde görev yapan Papalık Anadolu Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese, Malatya’da yayınevindeki cinayetin “üzücü” olduğunu belirterek, “Olayların faturası Türk halkına kesilmemeli” dedi.


  Bartholomeos: Böyle bir zalimlik Türkiye’ye mal edilmez

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Malatya’daki olayı lanetlerken, “Böyle bir zalimliğin Türkiye’ye ve vatandaşlarımıza mal edilmesi mümkün değildir” dedi.


  Lagendijk: Türkiye hoşgörü çağrısı yapsın

Avrupa Parlamentosu (AP), Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, “Malatya olayıyla ilgili olarak Türk Hükümeti’nin bir açıklama yaparak bir hoşgörü çağrısı yapmasının doğru olacağını düşünüyorum” dedi.


  Diyanet Başkanlığı, vahşi cinayeti kınadı

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada yazılı açıklamada, saldırının, ‘’toplumda barış ve huzuru, karşılıklı saygı ve hoşgörüyü yaşatmak ve geliştirmek için herkesin üzerine düşeni yapmaya çalıştığı bir dönemde herkesi bir kez daha derinden sarstığı ve üzüntüye sevk ettiği’’ vurgulandı.


  Yüksel'in cenazesi, Elazığ’da defnedildi

Malatya’da bir yayınevinde öldürülen Uğur Yüksel’in cenazesi, Elazığ’ın Mansuruşağı mezrasında toprağa verildi.


  Şiddeti sistem üretiyor

Son zamanlarda artan terör olayları, şehit cenazeleri ve Malatya’da meydana gelen vahşet hadisesi, yine korku senaryolarını gündeme getirirdi. İnsan hakları savunucuları bir türlü bitmeyen şiddet görüntülerinin ve farklılara olan tahammülsüzlüğün cari sistemin ürünü olduğuna dikkat çektiler.


  Gül: Çankaya kararını Erdoğan verecek

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin nihaî kararı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceğini belirterek, AKP’nin bu kararın arkasında olacağını söyledi.


  Hisarcıklıoğlu:Seçimler Temmuz’a alınabilir

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, genel seçimlerin Kasım yerine Temmuz ayına çekilebileceğini bildirdi.


  Ağar: Hükümet güvenlik konusundaki eksiklerini gözden geçirsin

NAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, Malatya’da bir yayınevindeki cinayetlere ilişkin, ‘’İçişleri Bakanının hemen bugün, en geç yarın istifa etmesi gerekir’’ dedi. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar da hükümetin, emniyet ve güvenlik konusundaki eksiklerini gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.


  Ali Dinçer düzenlenen törenle defnedildi

Geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Meclis Başkanvekili ve CHP Bursa Milletvekili Ali Dinçer için toprağa verildi.


  Darbe protestosuna soruşturma

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon’u protesto eden Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) öğrencileri hakkında idarî soruşturma başlatıldı. Soruşturma üniversite rektörlüğü tarafından yürütülüyor.


  Ankara’ya kar yağdı

Başşehirde önceki akşam saatlerinde başlayan kar yağışı şehri etkisi altına aldı. Karın lapa lapa yağmasını fırsat bilen Ankaralılar kar topu oynamak için sokaklara döküldü.


  TÜSİAD Başkanı Rehn ile görüştü

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Yalçındağ, AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn ile bir araya geldi.


  Belediye Kanununa kısmî iptal talebine ret

Anayasa Mahkemesi, 5594 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, Belediye Kanunu, İl Özel İdaresi Kanunu ve Mahalli İdare Birlikleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un kısmi iptal talebini reddetti.


  İlköğretim öğrencisinden ‘çalışan çocuklar’ belgeseli

Van’da özel bir ilk öğretim okulunun 7. sınıf öğrencisi Hatice Nur Özbay, çalışan çocuklar üzerine bir belgesel hazırladı. Özbay’ın, ‘’Nasırlı Eller’’ adlı belgesel çalışması, 6. Sosyal Bilimler Olimpiyatı’nda (SOBİO) ‘’takdim’’ kategorisinde yarışacak.


  Yuvacık yüzde 97 dolu

Kocaeli’de, Yuvacık Barajı’nda doluluk oranı yüzde 97’ye ulaşınca kapaklar açılarak, suyun yüzde 1’ine yakını boşaltıldı. Söz konusu miktarın Kocaeli’nin 1,5 günlük su ihtiyacını karşılayabileceği bildirildi.


  Muş’ta 4 ev boşaltıldı

Muş’ta, çökme tehlikesi bulunan 4 ev boşaltıldı. Muş’ta etkili olan kar yağışı sonucu, Muratpaşa Mahallesi’nde bulunan Seyithan Aktaş’ın evinin mutfak kısmının damı çöktü. Bölgede 3 ev daha boşaltıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004