Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Hakan'ın gol özlemi

Türk futbol tarihine damgasını vurarak gözünü Metin Oktay ve Tanju Çolak'ın gol rekorlarına diken tecrübeli futbolcunun lig maçlarında 3 aydır golü yok. Ligde son golünü 27 Ocak'ta Ankaraspor'a atan Hakan Şükür, kendisini Metin Oktay'a ait en çok gol atan futbolcu rekoruna taşıyacak golü bir türlü atamadı.

Galatasaray'ın milli futbolcusu Hakan Şükür, lig maçlarında uzun süredir gole hasret kaldı. Türk futbol tarihine damgasını vurarak, gözünü Metin Oktay ve Tanju Çolak'ın gol rekorlarına diken deneyimli futbolcunun lig maçlarında yaklaşık 3 aydır golü yok. Turkcell Süper Lig'deki son golünü 27 Ocak'ta, sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle Ali Sami Yen Stadı'nda seyircisiz oynanan ve 2-0 biten maçta 44. dakikada Ankaraspor'a atan Hakan Şükür, kendisini, Metin Oktay'a ait, Galatasaray formasıyla en çok gol atan futbolcu rekoruna taşıyacak golü bir türlü filelere gönderemedi.

LİGDE SADECE 4 GOLÜ VAR

38 yıllık rekoru eline geçirmek için gün sayan Hakan Şükür'ün bu sezon 20 lig maçında sadece 4 golü bulunuyor. Deneyimli futbolcu, ligdeki 4 golünü de kafayla filelere gönderdi. Hakan, sezonun ilk yarısında Trabzonspor'a deplasmanda, Gençlerbirliği ve Sakaryaspor'a da Ali Sami Yen Stadı'nda birer gol atarken, ikinci yarıdaki tek golünü, 18. haftada Mecidiyeköy'deki Ankaraspor maçında filelere gönderdi. Ligdeki son golünü 82 gün önce atan Hakan Şükür, ayrıca, 12 sezonluk Galatasaray kariyerinde lig maçlarında gol açısından en başarısız dönemini geçiriyor.

ÖNCE METİN SONRA TANJU

36 yaşındaki deneyimli futbolcu, Türkiye'deki kariyeri boyunca lig maçlarında 217'si Galatasaray forması altında olmak üzere toplam 238 gol attı. Hakan Şükür, 1 gol daha atarsa, halen Metin Oktay ile paylaştığı, Galatasaray forması altında lig maçlarında en çok gol atan futbolcu rekorunu eline geçirecek. 1 Eylül 1971 doğumlu Hakan Şükür, atacağı ilk golle, Galatasaray'ın efsanevi futbolcusu, ''Taçsız Kral'' lakaplı Metin Oktay'ın 38 yıllık rekorunu kıracak. Metin Oktay, Galatasaray'da 1959 ile 1969 yılları arasında 252 maçta forma giyerek, toplam 217 gole imza atmıştı. Milli futbolcu ayrıca, 3 gol daha bulması halinde Tanju Çolak'ı geride bırakarak, lig tarihinin en çok gol atan futbolcusu rekorunu kıracak.

3 GOL LAZIM

Lig kariyeri boyunca Sakaryaspor'da 10, Bursaspor'da 11, Galatasaray'da da 217 gol atan Hakan Şükür, gözünü, 240 golle Tanju Çolak'a ait, lig tarihinin en çok gol atan oyuncusu unvanına çevirecek. Hakan Şükür, 3 gol daha atması halinde, 276 maçta 240 gol atan Tanju Çolak'a ait 14 yıllık rekoru eline geçirecek.

20.04.2007


 

Dünya Messi'yi konuşuyor

İspanya'da önceki akşam Barcelona ile Getafe arasında oynanan Kral Kupası yarı final ilk maçında Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, 1986 Meksika Dünya Kupası'nda Arjantin Milli Takımı'nın kaptanı Maradona'nın İngiltere'ye attığı tarihi golün benzerini attı.

Futbol dünyasının gelmiş geçmiş en büyük yıldızlarından biri olarak gösterilen Maradona'nın bizzat kendisinin ''halefim'' dediği 20 yaşındaki Messi, Getafe karşısında attığı golle bunu kanıtladı. Barcelona'nın Getafe'yi 5-2 yendiği maçta Katalan ekibinin 2. golünü atan Messi, yarı sahadan aldığı topla 4 rakibini çalımlayarak ve kaleciyi de geçerek ağları havalandırdı.

YENİ FUTBOL CAMBAZI

İspanyol spor basını, Maradona'nın 20 yıl önce attığı golle Messi'nin golü arasında dakikalar, çalımlar, uzaklık olarak birebir benzerlikleri ortaya çıkararak, yeni futbol cambazının Messi olacağını savundu. Attığı golü hastanede bulunan Maradona'ya adayan Messi, ''Umarın en kısa zamanda iyileşir'' dedi.

SANAT ESERİ BİR GOL ATTI

Messi, Maradona'ya benzetilmesinden ''sadece onur duyduğunu'' söyledi. Arjantinli genç futbolcu, attığı golden dolayı takım arkadaşlarından ve futbol eleştirmenlerinden övgü alırken, ''bir dahi'', ''insanlık dışı bir gol'', ''Mozart'ın futbolu'' yorumları yapıldı. Teknik direktör Frank Rijkaard da ''Messi'nin golü, tam bir sanat eseriydi'' dedi. Bu arada Barcelona Kulübü, tarihinin en güzel golünü seçmek için anketler yaparken, Messi'nin golünün bir anda en iyi gol durumuna gelebileceği ifade edildi. İspanyol basını, Messi için övgüler yağdırarak, ''Hangi gezegenden geldin?'', ''Diego Messi'', ''Maradona'nın modern versiyonu'' şeklinde ifadeler başlıklara çıkarıldı.

20.04.2007


 

Gaziantepspor-Fenerbahçe

Lider Fenerbahçe ile Gaziantepspor, bugün yapacakları 29. haftanın açılış maçıyla birlikte ligde 42. kez karşı karşıya gelmiş olacak. Kamil Ocak Stadında saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

Maç şifreli Lig TV'den naklen yayınlanacak. İki takım arasında 30 Eylül 1979 tarihinde Gaziantep'te 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sonuçlanan maçla başlayan rekabette, geride kalan maçlarda galibiyet sayısında sarı-lacivertlilerin 26-8 üstünlüğü bulunuyor. Taraflar 7 kez de eşitliği bozamadı. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Fenerbahçe 4-1 kazanmıştı.

20.04.2007


 

Zico: Artık işin şakası kalmadı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Gaziantepspor maçını kazanmaları gerektiğini belirterek, ''Şampiyon olmak isteyen takımımız için artık işin şakası kalmadı'' dedi.

Gaziantepspor maçından 3 puan almak zorunda olduklarını dile getiren Zico, ''Bizim için kader haftası diyebileceğimiz bir haftaya giriyoruz. Gaziantepspor ile oynadıktan sonra kupada Beşiktaş ile, daha sonra da evimizde Denizlispor ile oynayacağız. Gaziantepspor maçı, bizim olduğu kadar onlar için de zor olacak. Biz şampiyon olmak istiyoruz, onlar ligi iyi bir yerde bitirmek. Şampiyon olmak isteyen takımımız için artık işin şakası kalmadı. Final toplarını, final vuruşlarını iyi kullanırsak, maçtan galibiyetle ayrılabiliriz'' diye konuştu. Appiah'ın son durumuyla ilgili bilgi de veren Zico, Ganalı oyuncunun çok önemli, savaşçı, tekniği yüksek bir futbolcu olduğunu, ancak bir süredir sakatlığının bulunduğunu söyledi.

20.04.2007


 

Beşiktaş'ta sarı kart alarmı

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, sarı kart cezası sınırındaki oyuncularının çokluğu yönünden sıkıntılı bir dönem geçiriyor. Siyah-beyazlılarda, ligin son 6 haftasına girilirken tam 8 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

Sezon başından bu yana toplam 7'şer sarı kart gören Baki Mercimek ve Burak Yılmaz'ın yanı sıra 3'er sarı kartı bulunan Mert Nobre, Ricardo Luis Pozzi Rodrigues ''Ricardinho'', Fahri Tatan, Mustafa Koray Avcı, Serdar Kurtuluş ve Mehmet Seyfettin Sedef, görecekleri ilk sarı kartla takımlarını yalnız bırakacak. Beşiktaşlı futbolcular Turkcell Süper Lig'in geride kalan 28 haftasında toplam 3 kırmızı, 48 de sarı kart gördü.

20.04.2007


 

Polat: Hakan isterse kalır

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı ve Futbol Şube Sorumlusu Adnan Polat, futbolu bırakıp bırakmayacağı sürekli konuşulan Hakan Şükür'ün 1 yıl daha sözleşmesinin bulunduğunu belirterek, ''Oynamak isterse takımda kesinlikle kalır'' dedi.

Polat, ''Teşvik primi ile ilgili görüşleriniz nedir?'' sorusu üzerine ise ''Teşvik priminin, Futbol Federasyonu tarafından suç olduğu belirtildi. Türkiye'de teşvik primi var, önlenmesi de imkansız'' cevabını verdi. Polat, Başkan Özhan Canaydın'a, maçlara gelmemesi ve taraftarların tepkilerine bu şekilde reaksiyon göstermesi konusunda hak verdiğini söyledi.

İHANET SÖZÜ AĞIR OLDU

Adnan Polat, Kayseri Erciyesspor maçından sonra oyuncusu Ilic için sarf ettiği ''Takıma ihanet etti'', sözünü yine kendisi 'Ağır'' olarak değerlendirdi. Ilic'in gördüğü kırmızı kart sonrasında söylediği ''İhanet'' kelimesinin amacını aştığını kaydeden Polat, ''Orada takımını ciddi zaafa uğrattı. Bunu anlatmaya çalıştım. Ancak bu kelime ağır oldu'' dedi.

20.04.2007


 

Atalay'dan MotoGB daveti

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, İstanbul Park'ta bugün başlayacak MotoGP Türkiye Grand Prix'e davet etti.

Atalay, Motorsporları Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Organizatör Carmelo Ezpeleta ile yaptığı basın toplantısında yarışlarla ilgili bilgiler de verdiler. Atalay, İstanbul'un dünyada sporun merkezi şehirlerinden biri olduğunu belirterek, ''İstanbul bütün büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak cennet bir şehir. Son 3 yıldır önemli organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. İstanbul'da, Şampiyonlar Ligi finali, Formula 1 ve MotoGP gibi büyük organizasyonlar gerçekleştirildi. Biz cumartesi pazar, İstanbul Park'a tüm motosikletseverleri bekliyoruz. Bu şöleni kaçırmayalım'' dedi.

20.04.2007


 

Potada Tadım Kupası bugün başlıyor

Basketbolda son iki sezondur Tadım Gıda'nın sponsorluğunda düzenlenen 22. Erkekler Türkiye Kupası, hafta sonunda sahibini buluyor.

Antalya Dilek Sabancı Spor Salonu'nda bugün başlayacak kupa mücadelesinde saat 14.00 Banvit - Casa TED Ankara Kolejliler, 16.00 Beşiktaş Cola Turka - Pınar Karşıyaka, 18.00 Fenerbahçe Ülker - Türk Telekom, 20.00 Efes Pilsen - Galatasaray Cafe Crown karşılaşmaları yapılacak. Turnuvanın ilk gününde kazanan ekipler arasında yapılacak kura çekimi sonucu yarı final eşleşmeleri belirlenecek. 21 Nisan Cumartesi günü yarı final, 22 Nisan Pazar günü de final karşılaşması yapılacak.

EN FAZLA EFES KAZANDI

Efes Pilsen, Türkiye Kupası'nı 7 kez ile en fazla kazanan takım unvanını elinde bulunduruyor. Kupada 8 kez final oynayan lacivert-beyazlılar, 1995-96, 96-97 ve 97-98 sezonlarında üst üste 3 kez Türkiye Kupası'nı müzesine götüren ilk takım oldu. Türkiye Kupası'nı ilk kez 1993-94 sezonunda finalde Fenerbahçe'yi yenerek kazanan Efes, 2000-2001 sezonunda finalde Türk Telekomspor'u, 2001-2002 sezonunda da Darüşşafaka'yı yenerek 6. kupasını aldı. Lacivert-beyazlılar, geçen sezon da finalde Ülkerspor'u yenerek, 7. kez mutlu sona ulaştı.

ÜLKER VE TOFAŞ'A 3 KUPA

Türkiye Kupası'nı Ülkerspor ve TOFAŞ takımları da 3'er kez kazandı. Ülkerspor, 2002-2003, 2003-2004 ve 2004-2005 sezonlarında üst üste 3 kez kupayı kazanarak, bu kupayı üst üste 3 kez kazanan 2. takım olurken, Bursa ekibi ise 1992-93, 1998-99 ve 1999-2000 sezonlarında kupayı müzesine götürdü. Galatasaray ve İTÜ'nün de 2'şer kupası bulunuyor.

20.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004