Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Güvenç Kurtar: Anadolu, şansı değerlendiremedi

Denizlispor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar, Anadolu takımlarının şampiyonluk için bu sezon büyük bir şans yakaladığını, ancak değerlendiremediklerini söyledi.

Kurtar, Turkcell Süper Ligi’ndeki şampiyonluk yarışı, kümede kalma mücadelesi, teknik direktörlerin karşılaştığı problemlerle ilgili soruları cevapladı. Kurtar, kümede kalma mücadelesiyle ilgili olarak, “Son 6 haftaya girildi. Ligin alt tarafı cadı kazanı. Kimin düşeceği belli değil. Fikstür dezavantajı nedeniyle Sakaryaspor sanki düşmüş gibi. Ligde kalma barajı 39 puan olur gibi. Şu anda 35-36 puandaki takımlar bile tehlikede gibi görünüyor” dedi.

Şampiyonluk yarışında F. Bahçe’nin avantajlı konumda olduğunu söyleyen Kurtar, “Ancak Beşiktaş ve Galatasaray ile dış sahada oynayacak olmaları dezavantaj. Ama bir bakıyorsunuz Beşiktaş da neredeyse küme düşmesi kesinleşmiş ve 10 kişi kalan Sakaryaspor’u yenemiyor. Onun için hiçbir şey belli değil” diye konuştu.

BÜYÜK TAKIMLAR VE YERLİ ANTRENÖRLER

Bir dönem genç isimlerin büyük takımlarda görev alıp başarısız olmalarının, bu takımların yerli antrenörle çalışmak istememesine bir sebep olup olmadığı sorusuna Kurtar; “Genç arkadaşlar büyük takımların başına tam tecrübeli olmadan geldi. Şimdi gelseler çok daha başarılı olurlardı. Şampiyonluktan şampiyonluğa koşarlardı, ben ona inanıyorum. Medyanın, yönetimin, taraftarın baskısını kaldırabilmek için belli bir tecrübeye sahip olmak lâzım. Yabancı antrenörler pek önemsemiyor bunları. Avrupa’da genç teknik adamlar görev alıyor. Meselâ Klinsman, dünya kupasında Almanya Millî Takımının başındaydı. Orada bir çark var, dönüyor. Dişliler hazır. Birisini alıp koyuyor, diğer dişliyi çıkarıyorsunuz. Bizde oturmuş sistem olmadığı için, yeni gelen arkadaşlarımız çok bilgi ve becerileri olmalarına rağmen zorlanıyorlar.”

ANADOLU’DAN YENİ BİR

ŞAMPİYON ÇIKAR MI?

“Trabzonspor dışında da Anadolu’dan yeni bir şampiyon çıkması lazım” diye konuşan Kurtar, “Büyük takımlar kötü bir gidişat gösteriyor. Bu sene çok büyük bir şans vardı ama Anadolu takımları yapamadı. Dört büyük kulüpten sonra 5. büyüğün Anadolu’dan çıkıp şampiyon olmasını çok istiyorum. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’u şampiyon yapmak kolay. Ama Anadolu’dan bir takımı şampiyon yapmanın mutluluğu çok daha büyük olur” ifadelerini kullandı.

21.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Güvenç Kurtar: Anadolu, şansı değerlendiremedi

  G.Saray’dan Fanatik’e yalanlama

  Uyarı alan Ayhan, federasyona tepkili

  İnönü’de seri sürecek mi?

  Runje, Fener’e karşı sahada

  Trabzon-Sakarya

  Derbi biletleri satışta

  MotoGP heyecanı başladı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004