Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mevlânâ Meksika’da

Mevlânâ Celâleddin-i Rumî, 800. doğum yıl dönümü kutlamaları kapsamında Meksika’da bir dizi faaliyetle anılacak. Meksika’da 27-29 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek faaliyetlerde, sema gösterileri sunulacak, konferans verilecek, Mevlânâ ve Türkiye’nin tanıtımına ilişkin yazılı ve görsel hediyeler dağıtılacak.

UNESCO’nun 3-21 Ekim 2005 tarihleri arasında Paris’te gerçekleştirdiği 33. Genel Konferansı’nda, 2007 yılında kutlamalarına iştirak edeceği yıldönümleri listesinde resmî olarak ilân ettiği Mevlânâ Celâleddin Rumî’nin 800. doğum yıldönümü dünya ölçeğinde çeşitli faaliyetlerle kutlanmaya devam ediliyor.

İnsanlığın ortak kültürel mirasının temel yapı taşlarından biri olan Mevlânâ Celâleddin-i Rumî’nin 800. doğum yıldönümü kutlamaları kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı da faaliyetlerini sürdürüyor.

50 ÜLKE KATILACAK

“Mevlânâ’’ ortak paydasında medeniyetler ittifakının geliştirilmesinde önemli bir misyon üstlenilirken, bu çerçevede Meksika’da düzenlenen Uluslararası Ollin Kan Müzik Festivali’nde de Mevlânâ’ya ilişkin tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Bu yıl 50’den fazla ülkenin katıldığı ve yaklaşık olarak 1 milyon kişinin izlediği festival kapsamında, 27, 28 ve 29 Nisan tarihlerinde 3 ayrı faaliyet düzenlenecek.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Ahmet Emre Bilgili’nin başkanlığında bakanlık temsilcileri ve san’atçılardan oluşan 38 kişilik heyetin katılacağı faaliyetler, 27 Nisanda Teatro de la Ciudiad Salonu’nda, 28 ve 29 Nisanda da Multiforo Cine Thalpan Salonunda gerçekleştirilecek.

Faaliyetler kapsamında Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç, ‘’Mevlânâ Celaleddin Rumi: Büyük İlahiyat Şairi’’ başlıklı konferans verilecek.

UNESCO tarafından insanlığın sözlü ve somut olmayan kültürel mirası başyapıtları listesinde de yer alan Mevlevî sema gösterileri, 27 kişilik İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu tarafından icra edilecek.

Faaliyetlerde dâvetlilere Mevlânâ ve Türkiye tanıtımına ilişkin yazılı ve görsel hediyeler de dağıtılacak.

22.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mevlânâ Meksika’da

  IRCICA ödülü ile gelen başarı

  Yeni Asya Neşriyat İzmir Kitap Fuarı’nda

  El yazması eserlere teşhis ve tedâvi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004