Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

IRCICA ödülü ile gelen başarı

İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) tarafından 1986 yılında açılan ve 352 hattatın katıldığı yarışmada birinci olan hattat Hüseyin Öksüz, bu tarihten sonra aldığı dereceler ve yaptığı çalışmalarla hat sanatında adını dünyaya duyurdu.

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Hüseyin Öksüz (63), AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden 1970 yılında mezun olduktan sonra hat san’atına ilgi duyduğunu söyledi.

O dönemlerde ünlü hattatlardan hat konusunda ders aldığını ve eğitimini tamamladıktan sonra 1986 yılında IRCICA tarafından ilk kez düzenlenen Uluslararası Hat Yarışması’na katıldığını anlatan Öksüz, yurt içi ve dışından 352 hattatın katıldığı yarışmada birinci olduğunu kaydetti.

Daha sonra katıldığı birçok yarışmadan birincilik ve mansiyon ödülleri kazandığını dile getiren Öksüz, şunları kaydetti:

‘’Özellikle IRCICA tarafından düzenlenen yarışmadaki birincilikten sonra adım dünyanın birçok ülkesinde hat konusunda duyuldu. O yıldan sonra yurt içi ve dışından camilerin hat süslemesini yapmam çok sayıda talep gelmeye başladı. Yurt içinde sayısız caminin hat süslemesini yaptım. Ayrıca Avustralya, Almanya, Hollanda, Kazakistan, ABD ve Kırgızistan’ın da aralarında bulunduğu ülkelerde çok sayıda caminin hat süslemesini gelen talep üzerine kendim yaptım. Halen camilerin hat süslemeleri için birçok talep geliyor ancak zamanım kısıtlı olduğu için bazılarını geri çeviriyorum.’’

22.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mevlânâ Meksika’da

  IRCICA ödülü ile gelen başarı

  Yeni Asya Neşriyat İzmir Kitap Fuarı’nda

  El yazması eserlere teşhis ve tedâvi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004