Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Görüş

Demokrasi katledilmesin

Ben dört aydan beri hastahanede yatıyorum. Çok büyük dert ve belâlarla giriftar olmuşum. Fakat insanlar cereyan eden hadiseler karşısında ya patlayacak ya deşarj olmak için yine de bu haliyle de bir şeyler yazacak.

Bu yaşanan hengâmelerin hiçbirisinde dinin rolü yoktur. Kabul edilmiş olan laiklik meselesi, muamelat ve ukubatı dinden ayırmış, ibadet ve itikadı da dine bırakmış ve hiçbir kimsenin bunları birbirine karıştırmasına müsaade edilmemesi kararı alınmıştır. Fakat maalesef Cumhuriyet Halk Partisi memleketi tapulu malı imiş gibi kabul etmiş ve hükümranlığının devam etmesi için müdahaleler yaparak dindarları tahrik etmeye uğraşmışlardır.

Bütün tahrik ve teşviklerine rağmen bunu dindarlara mal etmek imkânına sahip olamamışlardır. Askerî darbeler yapılmış yine de dindarlara hiçbir şey mal etmek imkânına sahip olamamışlardır.

Benim nazarımda bu demokrasi düşmanlarının oyununu bozmaya yetecek kadar demokratlar cesur olmadıkları için bu hadiseler halen Türkiye’de cereyan ediyor. Şu manzaraya bakınız, anayasamızda reisicumhurların nasıl seçileceği açık bir şekilde yazılmıştır. Demokrat olmayanlar bu demokratik hakkı anayasanın hükmüne göre demokratlara kullandırmak istemedikleri için yine de irtica meselesini gündeme getiriyorlar.

Şimdi eğer bu defa da AKP’liler demokrasi haklarından vazgeçip anayasanın hükmüne göre değil de, meydanlarda bağıranların hükmüne göre hareket edip bütün demokratları, bütün demokratik düşünceye sahip olanları sukûtuhayale uğratıp başka birisini seçerlerse büyük bir vebal altında kalırlar. Demokrasiyi katletmiş olurlar. Artık kendileri bilirler.

Gıyasettin EMRE (Muş eski Milletvekili)

23.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004