Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Osmanlı saray müziği Brüksel yolcusu

Klasik Türk Müziği, Avrupa klasik müziğinin yanında hak ettiği yeri alacak. Türk müziğinin 400 yıldır günyüzüne çıkmamış eserleri, aynı dönemin Avrupa barok müziğiyle birlikte dünya sahnesine çıkıyor. Paris ve İzmir’de kurulan iki topluluğun “17. Yüzyılda Avrupa ve Osmanlı Saraylarında Müzik Projesi” kapsamındaki konserleri bu ay Brüksel’de, Mayıs’ta ise İstanbul, İzmir ve Ankara’da düzenlenecek.



Fotoğraf günlerinde 4 yeni sergi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Fotoğraf Sanatçıları Derneği (BUFSAD) ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti işbirliği ile bu yıl 17’ncisi düzenlenen Bursa Fotoğraf Günleri devam ediyor.



Turizm sezonu Nemrut Dağında açıldı

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası faaliyetleri kapsamında Adıyaman’ın Kâhta ilçesi turizm sezonunu Nemrut Dağında açtı. Turizm haftası faaliyetleri kapsamında bugüne kadar Nemrut Dağını görmeyen yaklaşık 250 Kâhtalı ilköğretim okulu öğrencilerine Nemrut Dağı başta olmak üzere, Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü, Arsemia ile diğer tarihî ve turistik yerler gezdirildi.



23 Nisan programında miniklerden sema gösterisi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Pendik’te düzenlenen faaliyetlere minik semazenler damgasını vurdu.



Mutfak kültürümüz gençlere tanıtılacak

Dünyanın en büyük 5 mutfağından biri olan Türk mutfağının, fast-food ve yabancı mutfak kültürü karşısında yozlaşmaması için yurt genelindeki 12 olgunlaşma enstitüsü çaba gösteriyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004