Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Papaz Kur'ân okudu, Müslüman oldu

ABD’li eski bir kilise papazı olan ve daha sonra Kur’ân’ı okuyarak Müslümanlığı seçen Yusuf Estes “Batıda Hz. Peygamber” konusunda yaptığı konuşmada “Ona çok farklı saldırı ve suçlamalarda bulunuyorlar. Bizi motive eden nokta da bu. Biz onlara Hz. Muhammed’i gerçek kimliğiyle tanıtmak için buradayız” dedi. ABD’de İslâmın gerektiği gibi tanınmadığını belirten Estes, “Bu onların hatası değil, bu bizim hatamız. Gerçek İslâm sevgi dolu, gerçek İslâm muhabbet dolu” diye konuştu.


Millî iradeye baskı yapılıyor

Hak-İş Yönetim Kurulunca yayınlanan 23 Nisan mesajında, “Cumhurbaşkanı seçimi dolayısıyla yapılan bazı bireysel ve kurumsal açıklamaların, parlamenton

Sezer’den Meclise talimat

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, “Bugün de Türkiye Büyük Millet Meclisi, onun yüce kişiliğine ve devrimlerine lâyık olduğunu kanıtlamak zorundadır’’


  Hisarcıklıoğlu: Ankara’dan iş bitirme devri bitmeli

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara’dan destekli iş yapma devrinin bitmesi gerektiğini belirterek, modern bir ekonomik yapı isteniyorsa, oyunu, kurallarına göre oynamaya mecbur olunduğunu ifade etti.


  Erdoğan: Türkiye AB yol haritasını belirledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin AB yol haritasını belirlediğini belirtrek “Alsalar da almasalar da umurumuzda değil” dedi.


  Mehmet Aydın: Cinayetler Türkiye’ye mal edilmesin

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Malatya’daki cinayetlerle ilgili olarak bu hadisenin bütün milleti üzen bir vahşet olduğunu belirterek, “Türkiye ile ilgili şu veya bu sebepten dolayı sıkıntısı olan odaklar, bu türden olayları Türkiye’ye mal etmesin, Malatya’ya mal etmesin” dedi.


  Arınç: Demokrasinin yerleşmesinde hoşgörü kültürü önemli

TBMM Başkanı Bülent Arınç ise mesajında, TBMM’nin ordu dahi kurulmadan açılmasının, ülkenin her yanından binbir zorluklarla Ankara’ya ulaşan kahramanların, mili iradeye verdiği önemin en açık göstergesi olduğunu belirtti.


  Çocuk Hakları Derneği'nden liderlere mektup

Çocuk Haklarını Tanıtma, Yaygınlaştırma, Uygulama ve Uygulamaları İzleme Derneği (Gündem:Çocuk!) siyasî parti liderlerine mektup göndererek, ‘’parti programlarında çocuklara ne kadar yer vereceklerini açıklamalarını’’ istedi.


  Bingöl'de çatışma: 1 asker şehit

Bingöl’ün Genç ilçesinde, terör örgütü PKK üyeleriyle çıkan çatışmada bir onbaşı şehit oldu. Aynı bölgede mayına basan bir er yaralandı.


  Ahmet Muratlı: Kerkük’ü yüzbin yabancı gelse yine vermeyiz

Kerkük Türkmen Cephesi Ankara Temsilcisi Ahmet Muratlı, Irak Türkmen Cephesi tarafından Ankara’da düzenlenecek olan “Büyük Miting”e yüzbinleri beklediklerini belirterek, “Kerkük’ün yapısını biz kurduk. Yüzbin yabancı gelse vermeyiz” dedi.


  Saim Yeprem: İslâmın tek tipi vardır

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi ve Türkiye Diyanet Vakfı Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Saim Yeprem, “İslâmın tek tipi vardır. Bunun siyasîsi, ılımlısı, sıcağı, serti, katısı olmaz” dedi.


  Afganlı yetimler sevindi

Türkiye’den Afganistan’a giden İHH İnsanî Yardım Vakfı ekibi, yetimlere yiyecek ve giyecek dağıttı. Yetimler de kendilerine yapılan yiyecek yardımını güvercinlerle paylaştı. Afganlı bir yetimin, güvercinleri yemlerken çekilen görüntüsü yetimin yardımseverliğini gözler önüne serdi.


  Çevreyi kirleten firmalara ceza

Konya’da 2005 yılında yapılan denetim ve uygulamalarda çevreyi kirlettiği tesbit edilen firmalara toplam 63 bin 895 YTL, 2006 yılında da 232 bin YTL para cezası kesildiği bildirildi.


  Ormansız yerlerden insanlar göç ediyor

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, bakanlık olarak hedeflerinin, 4 yıl içinde Trakya büyüklüğünde bir orman alanını ülkeye kazandırmak olduğunu belirterek, “Çok iyi biliyoruz ki, ormanın olmadığı yerlerden insanlar göç ediyorlar” dedi.


  Küresel ısınma, yağışları vurdu

Bütün dünyada yaşanan ve son bir yıl içinde etkisini giderek arttıran küresel ısınma, Türkiye genelindeki yağış ortalamasının düşmesine sebep oldu. Son 6 aylık yağış ortalamasında normal yağış ortalamasına göre yüzde 17.5, geçen yıl aynı dönemdeki yağış ortalamasına göre ise yüzde 19.7’lik bir azalma yaşandı.


  Salzburg’da Kutlu Doğum

Avusturya’da faaliyet gösteren 9 Türk derneği, Hz. Muhammed’in 1436. doğum gününü Mozart’ın doğduğu Salzburg’da ortaklaşa düzenledikleri muhteşem bir şölenle kutladı.


  Yeşilay’dan Başkan’a plaket

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, toplumu çökerten zararlı alışkanlıklara karşı verdiği mücadele sebebiyle İstanbul Yeşilay Derneği tarafından plaketle ödüllendirildi.


  Beş aşı birleştirilecek

Sağlık Bakanlığı, difteri, boğmaca, tetanoz, çocuk felci, menenjit aşılarını tek enjeksiyonda toplayarak bir seferde aşılama yapacak.


  ‘Uzay Kampı Türkiye’ye yoğun ilgi

Dünyanın dördüncü uzay kampı olan, ‘’Uzay Kampı Türkiye’’, her yıl Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanından gelen uzay meraklısı çocuklara uzayla ilgili temel bilgileri veriyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004