Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dünya onu konuşuyor

İslâm Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından düzenlenen “Dünya Onu Konuşuyor” başlıklı Uluslararası Kutlu Doğum Sempozyumu’nda bir araya gelen bilim adamları, Hz. Muhammed’i (asm) anlattı.

İSDB tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla ‘Dünya O’nu Konuşuyor’ başlığıyla düzenlenen Uluslararası Kutlu Doğum Sempozyumu, Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan TGTV Genel Başkanı ve İDSB Genel Sekreteri Necmi Sadıkoğlu, Hz. Muhammed’in taşıdığı özelliklerle yeryüzüne gelmiş geçmiş en üstün insan olduğunu söyledi. Sadıkoğlu, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed iman, ibadet, doğruluk, güvenilirlik, tevazu, sevgi, şefkat, cömertlik, iktisat, vakar, cesaret akıl ve zekâ hatta simaca güzellik gibi bütün güzel sıfatlarda insanların en üstünü idi. Hatta her bir haslette en yüksek tabakada olduğuna, dost, düşman ittifak ediyorlar” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yıl Danimarka’da bir gazetenin Hz. Muhammed’e hakaret içeren karikatürler yayınladığını hatırlatan Sadıkoğlu, istisnalar dışında İslâm dünyasının bütün provokasyonlara rağmen soğuk kanlı tutumunu koruduğunu dile getirdi.

Daha sonra kürsüye çıkan Kültür eski Bakanı Namık Kemal Zeybek ise “Peygamber” sözcüğünün Farsça’da “Haberci” anlamına geldiğini söyledi. Hz. Muhammed’in sadece peygamber değil aynı zamanda Resul (elçi) olduğunu dile getiren Zeybek, “O sadece bir kavme veya topluluğa değil, bütün insanlığa peygamber olarak gönderildi. O’nun anlayıp doğru yaşamak için söz, yorum ve fiillerini esas almak önemlidir.” ifadelerini kullandı. İslâmın sadece Müslümanların değil bütün insanlığın hakkı olduğunu aktaran Zeybek, İslam’ı bütün insanlıkla buluşturma görevinin ise yine Müslümanlara düştüğünü sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Sempozyumun 1. Oturumuna geçildi. Gün boyunca devam edecek sempozyumda yerli-yabancı bilim adamları “Tasavvufi Yaklaşımda Hz. Peygamber Tasavvuru”, “Çağımızda Sünnet”i Yaşamak”, “Kur’ân Hz. Peygamber’in Sünneti Işığında Adalet Kavramı”, “Batı Dünyasında Hz. Muhammed Algısı” gibi konularda görüşlerini sundular. (haber7.com)

24.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Arınç: Birinci Meclisin yolundan gidiyoruz

  Cumhuriyete saldırılar

  Baykal 23 Nisan konuşmasında da Meclisi gerdi

  Çankaya’ya kim çıkacak anketi

  Korucuyu Jandarma vurmuş

  Fischer: Türkiye’nin üyeliği hayati önem taşımakta

  Vahşete 5 tutuklama

  Ağar: Bütünleşme için sessizlik şart

  Dünya onu konuşuyor

  Gurbetçinin sorumluluğu örnek bir Müslüman olmak

  Yine otobüs kazası: 4 ölü, 29 yaralı

  Senai Demirci: İnsan olmayı atlayarak Müslüman olamayız

  Hızlı tren deneme seferleri başladı

  Sağlık sistemi sorgulanacak

  Memecan: 28 Şubat’tan sıkıldığım için ABD’ye geldim

  Eski siyasilerden ortak bildiri

  Kıbrıs’ta zaman lehimize işliyor

  Meteorolojiden ziraî don uyarısı

  Cinayetlerin sebebi eğitim yetersizliği

  Mersin’de Kutlu Doğum izdihamı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004