Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Dolar 1,2’ye düşer mi?

İstanbul serbest piyasada dolar, yaklaşık son bir yılın en düşük seviyesine geriledi. Önceki gün kapanışta 1,3430 YTL olan dolar güne 1,3370 YTL’den, 1,8250 YTL olan avro 1,8220 YTL’den başladı.

Kapalıçarşı piyasasında dün saat 11.10 itibarıyla dolar, 1,3370 YTL alış, 1,3390 YTL satış, avro ise 1,8220 YTL alış, 1,8240 YTL satış fiyatıyla alıcı buldu. Geçen yıl 9 Mayıs’ta piyasanın kapanışı itibarıyla Kapalıçarşı’da 1,3360 YTL’den alınan dolar 1,3400 YTL’den satılmıştı. 1,6980 YTL’den alınan avronun satış fiyatı ise 1,7040 YTL olmuştu.

“YTL’NİN AŞIRI DEĞERLENMESİ

BİR SIKINTIYA YOL AÇAR”

A Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Salar, YTL faizleri aşağı inmediği sürece dövizin düşük kalmaya devam edeceğini belirterek, ‘’Dövizin daha aşağı gelme ihtimali var. 1,2000 YTL seviyelerini test edebilir. Bu noktada Merkez Bankasının hiçbir şekilde müdahale edeceğini zannetmiyorum’’ diye konuştu. Salar, Türkiye benzeri ülkelere yurt dışından para girişinin devam ettiğini ifade ederek, YTL faiz oranlarının çok yüksek ve cazip olduğunu, YTL faizlerinin düşme sürecinin ise genel seçimlerin ertesinde olacağını düşündüğünü, en erken sonbaharı beklemek gerektiğini kaydetti.

Yurt dışında bir gelişme ya da dalgalanma olmazsa içeriden kaynaklanan herhangi bir nedenle dövizin yukarıya gitmesini gerektiren bir gerekçe görmediklerini belirten Salar, ‘’Şu andaki süreç pozitif mi değerlendirilmeli? Bence değil. Çünkü YTL her geçen gün aşırı değerleniyor ve orada bir enerji birikiyor. Bu enerji birikimi mutlaka bir sıkıntıya yol açar’’ diye konuştu.

/ İSTANBUL

26.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Vergide ameliyat şart

  Dolar 1,2’ye düşer mi?

  Çiftçiler geçim sıkıntısı çekiyor

  Pamuk öldü, üzüm yaşasın

  Türkiye, mobilya ve eczacılıkta ucuz

  “Konut sektörünü yabancılara açmalıyız”

  “İş yasası işverenleri koruyor’’

  Açlık sınırı 631 YTL

  Albaraka, iletişimde Global’i seçti

  Kaliteli kamu hizmeti için fiş alın

  Çilek mobilya, Japonya’da mağaza açtı

  Petrol piyasasında ‘oto kontrol’ dönemi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004