Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ankara’da nükleer müzakere

İran’ın Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi (UYGK) Genel Sekreteri ve nükleer programıyla ilgili baş müzakerecisi Ali Laricani, AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana ile İran’ın nükleer programına ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’ya geldi.


Irak’ta duvar restleşmesi

Irak’ta mezhep çatışmalarını gerekçe göstererek Bağdat’ın bazı mahallelerini “güvenlik planı” adı altında duvarla ören ABD ordusunun Azamiye’den başka

BM Maliki hükümetini suçladı

BM Irak Yardım Misyonu (UNAMI), Irak hükümetini son üç ayda ülke genelinde yaşanan ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgileri gizlemekle suçladı.


  Cheney azledilsin

Demokrat milletvekili DennisKucinich, halkı yanıltmakla suçladığı ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin azli için süreç başlattığını açıkladı.


  Royal farkı kapatıyor

Fransa’da düzenlenen bir kamuoyu araştırması, cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turu için, Sosyalist Segolene Royal’in, merkez sağdaki Nicolas Sarkozy ile arasındaki farkı giderek kapattığını ortaya koydu.


  Hatemi’den İsrailli gazetecilere: Canınız cehenneme

Kazakistan’daki bir forumda diyalog çağrısında bulunan İran’ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi’nin, kendisiyle görüşmek isteyen İsrailli gazetecilere “Cehenneme kadar yolunuz var” dediği ileri sürüldü.


  Ermeni tasarısına Musevi desteği

ABD’deki dört büyük Musevi kuruluş, Amerikan Kongresindeki sözde Ermeni soykırımı tasarısının ertelenmesini talep eden Türk Musevi Cemaati’nin bir mektubunu, Kongredeki etkili liderlere ortak imzalı bir mektupla iletti.


  Rice-Muttaki buluşmasına doğru

ABD Başkanı George Bush, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın mayıs başında Mısır’da yapılması planlanan Irak Konferansı sırasında İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile görüşebileceğini söyledi.


  K. Irak’ta keyfi uygulamalar artıyor

BM’nin Irak’taki Yardım Misyonunun (UNAMI) insan hakları raporunda, Irak’ın kuzeyinde basın özgürlüğü konusunda endişeler dile getirildi ve gazetecilere yönelik baskıların sürdüğü bildirildi.


  Olmert'ten Yeltsin'e övgü

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Rusya Federasyonu’nun ilk devlet başkanı Boris Yeltsin’in ölümünün ardından İsrail adına taziyelerini sundu ve Yeltsin’in Rusya’da Musevi yaşantısının gelişmesine izin verdiğini söyledi.


  Gül, Türkiye’yi AB’ye yaklaştırır

Avrupa Parlamentosu milletvekili Cem Özdemir, Gül’ün adının, Türkiye’nin AB’ye yaklaşmasının sürdürülmesine katkı sağlayacağını söyledi.


  KKTC Başbakanı Soyer: Gül, Türkiye’yi ileri taşıyacaktır

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili olarak, ‘’Sayın Gül, Sezer’den devraldığı bayrakla, Türkiye Cumhuriyeti’nin daha ileriye gitmesi için elinden gelen çabayı gösterecektir’’ dedi.


  Kıbrıs’ta Türklerin tercihi iki devlet

Kıbrıs’ta Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP) tarafından yapılan iki toplumlu anket sonuçlarına göre, Rumların birinci tercihi üniter devlet, Türklerin birinci tercihi ise iki devletli çözüm. Her iki toplum, birbirlerinin ilk tercihlerine tepki gösterirken, federasyon, ikinci tercih olarak toplumların konsensüs sağladığı çözüm modeli olarak teyit edildi.


  Hristodulos Paşardis: Annan Planı otopsi masasında

Kıbrıs Rum yönetimi Sözcüsü Hristodulos Paşardis, ‘’Annan Planı’nın müzakere masasında değil, otopsi masasında bulunabileceğini’’ söyledi.


  Polonya’daki komünist avı

Polonya’nın eski dışişleri bakanı Bronislaw Geremek, ülkede yeni çıkarılan “komünizmden arındırma” yasasına itaat etmediği gerekçesiyle Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilliği görevinden olma riskiyle karşı karşıya bulunuyor.


  Depresyon şeker hastalığı sebebi

Bilimsel araştırmalar, depresyonun ileri yaşlarda şeker hastalığına yol açabileceğini ortaya koydu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004