Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Resulullah’ın (asm) en güzel tarifi Risâle-i Nur’dadır

Kâinatın nuru Hz. Muhammed’in (a.s.m) doğumunun 1436. yıldönümü münasebetiyle Yeni Asya Hatay/Antakya temsilciliği tarafından “Kutlu Doğum Haftası” çerçevesinde organize edilen “Bediüzzaman Said Nursî’nin Dilinden Hz. Muhammed (asm)” isimli konferans, geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Çevre illerden de izleyicilerin katıldığı konferansı gazetemiz yazarlarından Sami Cebeci sundu.



Tek bir Türkçe yok

Türkçedeki Bozulma ve Yabancılaşmanın Araştırılması, Türkçenin korunması ve etkin kullanımıiçin alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, Başkent Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurettin Demir’i dinledi.



Tıp medresesi restore ediliyor

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, TÜ II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi bünyesindeki tıp medresesinin aslına uygun olarak restore edileceğini bildirdi. Prof. Dr. Duran, II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nin kuruluşunun 10. yılı dolayısıyla düzenlenen törende, uzun yıllar öncede külliyede akıl hastalarının su ve müzikle tedavi edildiğini söyledi.



“Sinema kârlı bir yatırım”

Yönetmen Yüksel Aksu, Türk sinemasına yapılan desteğin iki kat geri dönüş sağladığını belirterek, “Sinemanın köprü, yol, fabrika yapmaktan daha karlı bir yatırım olduğu ortadadır. Biz hem ekonomik girdi hem prestij üretiyoruz” dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004