Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

KADIKÖY'DE KUPA GÜNÜ

Fortis Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki yarı final rövanş maçı bugün Kadıköy'de yapılacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maç Lig TV'den naklen yayınlanacak. Ezeli rakipler, derbi maçın hazırlıklarını basına kapalı yapacakları antrenmanlarla tamamlayacaklar. Derbi maçı FIFA kokartlı hakem Selçuk Dereli yönetecek. Dereli'nin yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın ile Erdem Bayık yapacak.Dev maçın 4. hakemi ise Halis Özkahya.

50 BİN TARAFTAR DESTEĞİ

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında bugün yapılacak yarı final rövanş maçı öncesi ev sahibi Fenerbahçe'nin saha ve seyirci, deplasman takımı Beşiktaş'ın ise skor avantajı bulunuyor. BJK İnönü Stadı'ndaki ilk maçı 1-0 kazanarak tur için avantaj yakalayan Beşiktaş'ı, derbi maçta 2 bin 527 taraftarı destekleyebilecek. Kadıköy'de yaklaşık 50 bin taraftarının desteğini arkasına alacak olan Fenerbahçe ise tur için kendisine yetecek skoru almaya çalışacak.

NASIL TUR ATLARLAR?

Dolmabahçe'deki ilk maçı 1-0 kazanan Beşiktaş'a, yarınki maçta turu geçebilmesi için her türlü beraberliğin yanı sıra, gollü tek farklı skorlu yenilgiler bile yeterli olacak. Fenerbahçe'nin 1-0 galibiyeti halinde maçta uzatmaya gidilecek. Uzatmaların da 1-0 Fenerbahçe lehine tamamlanması durumunda turu geçecek takım seri penaltı atışlarıyla belli olacak. Fenerbahçe'nin turu geçebilmesi için ezeli rakibi karşısında mutlaka en az 2 farklı skorla galip gelmesi gerekiyor.

26.04.2007


 

Beşiktaş'ın kozu Bobo

Beşiktaş'ta, Fenerbahçe ile bugün yapılacak Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında gol yollarında gözler Brezilyalı futbolcu Bobo'nun üzerinde olacak.

BJK İnönü Stadı'nda yapılan yarı finalin ilk maçında attığı golle takımını 1-0 galibiyete taşıyan Deivson Rogerio Da Silva ''Bobo'', rövanş maçı öncesinde de siyah-beyazlıların gol yollarındaki en büyük kozu. Nobre'nin, sakatlığı nedeniyle derbide oynayıp oynayamayacağı henüz belli olmazken, genç golcü Bobo, Kadıköy'deki derbide ezeli rakibinin filelerini bir kez daha havalandırmayı amaçlıyor.

RESMİ 27 GOLÜ VAR

Beşiktaş'ın bu sezon lig ve kupada en golcü futbolcusu olarak dikkat çeken 22 yaşında ve 1.86 metre boyundaki Bobo, siyah-beyazlı takıma gol yollarında önemli katkı yapıyor. Bobo, geçen sezonun devre arasında geldiği Beşiktaş'ta resmi maçlarda şimdiye dek toplam 27 gol attı. Yarım sezon oynadığı 2005-2006 sezonunda Turkcell Süper Lig'de 5, Fortis Türkiye Kupası'nda da 4 kez rakip fileleri havalandıran Bobo, bu sezon ise şimdiye dek ligde 10, kupada ise 6 golle takımının en golcü ismi olurken, UEFA Kupası'nda da 2 kez gol sevinci yaşadı.

DERBİLERİ SEVİYOR

Beşiktaş'ın genç golcüsü Bobo, bu sezon derbi maçlarda attığı gollerle de dikkat çekiyor. Brezilyalı futbolcu, bu sezon lig ve kupada siyah-beyazlı takımın ezeli rakipleri Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor filelerini havalandırmayı bildi. Süper Lig'de siyah-beyazlı takımın her 2 maçı da 3-2 yitirdiği Trabzonspor maçlarında birer kez bordo-mavili fileleri havalandıran Bobo, Beşiktaş'ın 2-1 kazandığı ligdeki Galatasaray maçında sarı-kırmızılı takıma 1 gol kaydetti. Bobo son olarak, Fortis Türkiye Kupası yarı finalinin ilk maçında Fenerbahçe'ye attığı golle takımını galibiyete taşırken, Trabzonspor ve Galatasaray'ın ardından, sarı-lacivertli takımı da boş geçmedi.

26.04.2007


 

Finale çıkacak takım kasasını dolduracak

Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı sonucunda turu geçecek takım finale yükselmenin sevincinin yanı sıra, kasasını dolduracak olmanın da mutluluğunu yaşayacak.

Kupada bu sezon yarı finale gelene dek Fenerbahçe, toplam 1 milyon 420 bin dolar, Beşiktaş ise 1 milyon 70 bin doları kasasına koymayı garanti altına almıştı. Yarı finalin ilk maçını kazanan Beşiktaş, 200 bin dolar daha kazandı.

ŞAMPİYONA 650 BİN DOLAR

Bugünkü maçta galip gelerek finale yükselecek ekip, en azından 850 bin dolar daha kazanmayı garanti altına alacak. Kupada bu sezon uygulanan ödül sistemine göre bugünkü maçı kazanacak ekip 200 bin dolar galibiyet parası alacak.Ayrıca, turu geçerek finale yükselecek takım 250 bin dolarla ödüllendirilecek, finale katılım payı olan 100 bin doları da hanesine yazdıracak. Türkiye Kupası'nda şampiyon olacak takım 650 bin dolar, finalist ise 300 bin dolar daha alacak.

26.04.2007


 

Cezalı Mourinho soyunma odasından maç yönetti

Ünlü İngiliz kulübü Chelsea'nin teknik direktörü Jose Mourinho'nun, futbol tarihine geçecek ilginç bir olaya imza attığı ortaya çıktı.

The Times ve Daily Mail gazetelerinde yer alan haberlere göre, Portekizli ünlü teknik adam, 2005 yılında Bayern Münih ile yapılan Avrupa Şampiyonlar Ligi maçı sırasında UEFA tarafından cezalı durumda bulunuyordu. Cezası nedeniyle 5 Nisan 2005 tarihinde yapılacak bu önemli maçta takımının başında yer alamayacak olan Mourinho, maçın yapılacağı Stamford Bridge Stadı'na 6 saat önceden giriş yaptı. Kimse görmeden takımının soyunma odasına giren ve maç başlayana kadar orada gizlenen Mourinho, maç öncesi oyuncularına soyunma odasında taktik verdi.Haberde, Mourinho'nun maçı soyunma odasındaki televizyondan naklen izlediği ve telefonla kondisyon antrenörü Rui Faria'ya taktik verdiği kaydedildi. Karşılaşmayı Chelsea 4-2 kazanırken, Mourinho da UEFA'yı atlatan bu planıyla futbol tarihine geçti.

26.04.2007


 

3 bin 600 polis görev yapacak

Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile Beşiktaş futbol takımları arasında bugün yapılacak yarı final rövanş maçı için olağanüstü güvenlik önlemleri alınacak.

Kadıköy'deki derbi maç için tüm tedbirler saat 14.00'den itibaren alınacak ve stat kapıları saat 15.00'den itibaren açılacak. Deplasman takımı olan Beşiktaş'ın seyircisine 2 bin 527 kapasiteli Migros kale arkası tribünündeki bölüm ayrılırken, derbi için 3 bin 600 emniyet görevlisinin yanı sıra, Fenerbahçe Kulübü'nden 350 özel güvenlik elemanı görev yapacak. Ayrıca, 95 güvenlik kamerasından da tespit yapılacak. Toplu seyirci organizasyonunun yapılmayacağı derbide, karşılaşmaya ait bileti olmayanlar stat çevresinde oluşturulan dış arama noktasından içeri alınmayacak.

26.04.2007


 

255 gazeteci akredite oldu

Türkiye Kupasında finale çıkacak ikinci takımın belli olacağı dev maç için Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) toplam 255 gazetecinin akredite olduğu bildirildi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak derbide, İslam Çupi basın tribününde 175, saha içinde ise 80 medya mensubu görev yapacak. Öte yandan, derbiyi izleyecekler arasında 1 Japon ile 2 KKTC'li medya mensubunun bulunduğu kaydedildi.

26.04.2007


 

Beşiktaş taraftarına 2 bin 527 bilet

Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile Beşiktaş futbol takımları arasında yarın yapılacak yarı final rövanş maçı öncesi konuk siyahbeyazlı taraftarlara ayrılan biletler dün tükendi.

Beşiktaş taraftarlarına Migros kale arkası tribünden ayrılan 2 bin 527 adet bilet, saat 10.00'dan itibaren Biletix'in 3 gişesinden satışa çıkarılarak, kısa sürede bitti. Bu arada bilet limitinin taraftar başına 2 adet olduğu, her satış işleminde taraftarlardan bir adet kimlik fotokopisi alındığı duyuruldu. Öte İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) maç için ek seferler koydu. BakırköyKadıköy Kalkış: 18.15, Varış: 18.35. Kalkış: 18.50, Varış: 19.10. KadıköyBakırköy. Kalkış: 22.30, Varış: 22.50. Kalkış: 22.50, Varış: 23.30

26.04.2007


 

Ribery dâvâsında G.Saray'a red

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nden (CAS) Galatasaray'a olumsuz cevap geldi.

CAS, 2005 yılında sözleşmesi sona ermeden kulübü bırakan Fransız oyuncu Frank Ribery ile ilgili olarak tazminat talebinde bulunan Galatasaray'ın bu talebini geri çevirdi. Mahkemenin, Galatasaray Fransız futbolcuya ödemelerini zamanında yapmadığı için, Ribery'yi haklı bulduğu ve kulübün tazminat talebini reddettiği kaydedildi. Ribery, 2005 yılının Haziran ayında yani kulübe katılmasının üstünden henüz 4 ay geçmesinin ardından eski kulübü Marsilya'ya geri dönmüştü.

26.04.2007


 

Diego, F.Bahçe'ye gelmeyi düşünmüyor

Almanya 1. Futbol Ligi takımlarından Werder Bremen'de oynayan Brezilyalı futbolcu Diego Ribas da Cunha, Fenerbahçe'nin kendisini izlediğinden haberi olmadığını söyledi.

Diego, Bremen kentinde yaptığı açıklamada, şimdilik hiçbir kulüple irtibatı olmadığını ve kendisi için UEFA maçının öncelik taşıdığını belirtti.

26.04.2007


 

Volkan: Serdar'la problemim yok

Fenerbahçe'nin kalecilerinden Volkan Demirel, Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Beşiktaş'ı yeneceklerini iddia etti.

Maça çok iyi motive olduklarını söyleyen Volkan, Serdar ile problem yaşadığı yolundaki yayınlarla ilgili olarak da açıklama yaparak, ''Serdar'ın başarılı olmasına en çok ben sevinirim'' dedi.

26.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004