Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush çekilme takvimini veto edecek

Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino, ABD Senatosu’nun, 46’ya karşı 51 oyla, ABD askerlerinin Irak’tan 1 Ekim’ten itibaren çekilmeye başlamasını öngören tasarıyı onaylamasının ardından yaptığı açıklamada, “Oval Ofis’te başkanla görüştüm, haftalardır söylediği gibi, bu tasarıyı veto edecek” dedi.

Önceki gün ABD Kongresi’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilen Irak’tan asker çekme tasarısı, dün Senato’da onaylandı.

Bush’un tasarıyı veto etmesinin engellenmesi için, Senato’daki oyların 3’te 2’sinin sağlanması gerekiyor. Ancak 51-46’lık sonuca bakılacak olursa Senato’da, ABD askerlerinin Irak’tan çekilmeye başlaması yönündeki Demokrat Parti destekli görüş, Bush’un vetosunu engelleyecek kadar ağırlıklı değil. Demokrat Parti, ocak ayından bu yana kongrenin iki kanadında da çoğunluğu elinde bulunduruyor.

Senato Tahsisler Komitesi Başkanı olan Demokrat Parti Batı Virginia Senatörü Robert Byrd, ‘’Başkan Bush, Irak halkına barış ve istikrar getirme misyonunda başarısız oldu. Şimdi askerlerimizi Irak’tan eve getirme zamanı’’ dedi.

ABD Başkanı Bush, tasarının, Irak’tan çekilmeye ilişkin bir takvim ortaya koyması durumunda veto edeceğini söylemişti. Demokrat Partililer, tasarının 1 Mayıs Salı günü Bush’un önüne imza için getirilmesini planlıyor. Bu tarih Bush’un, USS Abraham Lincoln adlı savaş gemisinden, ‘’Irak’taki görev tamamlandı’’ pankartının altında, büyük çaplı savaşın bittiği açıklamasını yaptığı tarihin yıldönümü oluyor. Ancak Irak’taki durum, Bush’un umduğu gibi gelişmedi ve işgalin 4. yılında halen Irak’tan çıkış stratejileri konuşuluyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino, ‘’Eğer Demokratlar bu tasarıyı Bush’un önüne salı günü getireceklerse, bunu kendi adlarına puan kazanmak için yapıyorlar. Tamamıyla saçma. Bu, alaycılığın zirvesidir ve bu tartışmaları izleyen arazideki üniformalı askerlerimiz için şanssız bir durumdur’’ dedi.

Bush’un, tasarıyı beklendiği gibi veto etmesi durumunda Demokrat Partililer’in, Irak’taki askerlere her durumda fon sağlanması için yeni bir formül geliştirmesi gerekecek.

/ WASHINGTON

28.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush çekilme takvimini veto edecek

  Irak kararı eleştirdi

  Kongre veto sonrasına hazırlanıyor

  Abbas: Ateşkesin sona ermesi için bir sebep yok

  Filistin’de hayat zorlaşıyor

  Müşerref: İran’a saldırı büyük hata olur

  Kimyasal Ali’nin akrabaları öldürüldü

  Lübnan: İsrail sınırımızı geçti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004