Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: CHP bunu hep yapıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Eylül 1989 tarihinde SHP Genel Sekreteri olan Deniz Baykal’ın, “Özal’ı onursuzca indiririz” ifadesini kullandığını hatırlatarak, “Bu dönemde de ‘Çankaya’da yargılanır’ tarzı yaklaşım göstermiştir. Yine 1989’da ‘Özal aday değil’ demiş, benimle ilgili de aynı ifadeleri kullandı” dedi.


Yoklama yapılmadı

Cumhurbaşkanı seçiminin ilk tur oylamalarına, AKP’li milletvekillerinin dışında on milletvekili katıldı. Bülent Arınç’ın başkanlığında ve 361 milletve

Baykal: Sine-i millete dönemezdik

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP’yi sine-i millete dönmediği için eleştirenler bulunduğunu kaydeden Baykal, ‘’Sine-i millete dönmüş olsaydık bugün


  Mumcu, vekilleri serbest bıraktı

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, erken seçim talebini yineledi ve cumhurbaşkanı seçiminin ilk turuna katılmayacaklarını açıkladı.


  Cumhurbaşkanlığı seçimi 10. uyum paketinde

AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, Meclis tatile girmeden önce AB 10. uyum ve demokratikleşme paketini geçirmeyi ve anayasa değişikliklerini yapmayı hedeflediklerini belirterek, ‘’Önümüzdeki haftadan sonra bu komisyonu çalıştırmaya başlayacağız’’ dedi.


  Anayasal darbeye hayır

Mevcut Anayasaya göre, Anayasa Mahkemesinin TBMM’de yapılacak seçimleri incelemek ve yorumlayarak karar verme yetkisinin bulunmadığını belirten Mustafa Başoğlu, “Anayasa Mahkemesi 367’ye göre hareket ederse Anayasayı ihlâl etmiş olur. Demokrasiyi Anayasa Mahkemesinin darbesinden korumamız gerekiyor” dedi.


  AKP’den CHP’ye teşekkür

TBMM Başkanvekili, AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, TBMM Genel Kurulunda cumhurbaşkanı seçiminin ilk tur oylaması sırasında salona giren CHP’li 5 milletvekilinin yeter sayıya dahil edileceğini söyledi.


  Kandoğan: Demokrasi adına katıldım

DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan lehte yaptığını konuşmada, ilk defa cumhurbaşkanı seçiminin Anayasa Mahkemesine götürülmesinin söz konusu olduğunu ifade ederek, millet iradesinin herşeyin üstünde olduğunu göstermek için kürsüye geldiğini söyledi.


  Kandoğan ve Eraslan hakkında inceleme

DYP parti yönetimi, Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan ve Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan ile ilgili inceleme başlattı.


  AP, Türkiye’ye kırık not verdi

Avrupa Parlamentosu (AP) 2006 Dünya İnsan Hakları Raporu’nu onaylarken Türkiye’de ifade ve din özgürlüğü gibi insan hakları alanlardaki “sınırlı ilerleme”den kaygı duyduğunu vurguladı. Dink cinayetini kınayan AP, 301. maddenin değiştirilmesini de istedi.


  Aile içi şiddete yeni düzenleme

Aile içi şiddet tanımına, ‘kusurlu eşin’ yanında ‘diğer aile bireyleri’ de dahil edildi. Bu sayede şiddet gören kadın veya eş korunacak.


  Malatya cinayeti genellenemez

Alman Katolik Kiliseleri Başkanı Kardinal Karl Lehmann, Malatya’daki cinayeti genellemenin doğru olmayacağını söyledi. Lehmann, pek çok ülkede Hıristiyanlara karşı cinayetler işlendiğini, Türkiye’yi Hıristiyanlara karşı sürekli cinayet işlenen bir yermiş gibi göstermenin doğru olmadığını söyledi.


  Yıkılan binada ihmâl var

İstanbul Valisi Muammer Güler, Bahçelievler’de önceki gün çöken 6 katlı, 12 daireli binayla ilgili olarak, “İş operatöründen tutun, mühendisinden, teknik elemanından veya denetleyicisinden başlayarak bir ihmaller zinciri var. Soruşturma yapılacak” dedi.


  İstanbul 13 yeni okul kazanıyor

Mülkiyeti İstanbul İl Özel İdaresi’ne ait olan ve üzerine 16 derslikli 1 okul yapılması planlanan Bakırköy Zeytinlik Mahallesi’ndeki arazinin 13 yeni okul yapılması karşılığında Delta Proje İnşaat’a devredilmesiyle ilgili protokol töreni yapıldı.


  Afrika’nın gözü aydınlanacak

Afrika ülkelerindeki fakirliği ve yoksulluğu Türkiye gündemine taşıyan İHH İnsani Yardım Vakfı buradaki mazlumlar için yeni bir kampanya daha başlattı. Dayanışma Vakfı’nın da ortak olduğu ve Afrika’da görme sorunu yaşayan insanların ışığa kavuşması için başlatılan kampanya bir yıl devam edecek.


  Peygamber sevgisi salondan dışarı taştı

Köprü Kültür Sanat Eğitim ve İletişim Derneği (KÖPRÜDER) ve Mesaj FM’in ortaklaşa Kutlu Doğum Programı düzenledi. Gebze Belediye salonunda yapılan programın içerisinde yer alan Köprü Can Kardeş Kulübü öğrencileri beğeniyle izlendi.


  Onbinlerce çocuk işçi olmaktan kurtuldu

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesi Uluslararası Programı (IPEC) Projeleri Koordinatörü Nejat Kocabay, ILO’nun Türkiye’de 15 yılda, 80 bin çocuğu çalışma hayatından çektiğini bildirdi.


  4. dönem hakim ve savcıları kur'alarını çekti

Meslek öncesi eğitim sürelerini başarıyla tamamlayıp mesleğe kabullerine karar verilen 4. dönem 393 adlî yargı hakim ve savcı adayının kuraları çekildi.


  Genç mucitlerden ‘çöpmatik’

Bursa Demirtaşpaşa Teknik, Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerince geliştirilen ve ‘’Çöpmatik’’ adı verilen sistem sayesinde, el değmeden bir pedal yardımıyla kapağı açılan çöp konteynerleri doldukları anda otomatik olarak kilitleniyor ve boşaltılması için mesaj gönderiyor.


  Diziler şiddet üretiyor

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necla Mora, ABD medya yöneticilerinin ülke içinde ve dışında istedikleri etkiyi oluşturabilmek için bilinçli bir çaba sarf ettiklerini savundu.


  1 haftada trafik kazalarında 72 kişi öldü

Polis sorumluluk bölgesinde geçen hafta meydana gelen trafik kazalarında 72 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.


  Sigarayı bıraktıran elektronik sigara

Konya’da, KONMAK 2007 Fuarı’nda sergilenen sigarayı bıraktıran elektronik sigara tiryakilerin ilgisini çekiyor. Amerikan patentli elektronik sigaranın distribütörlüğünü yapan Metin Yıldız, bu ürünle sigara tiryakilerinin 15 günde sigarayı bırakacaklarını iddia etti.


  Otobüslerde Akıllı Kart

Antalya Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma hizmetlerinde ‘Akıllı Kart’ projesini hayata geçiriyor. 30 Kasım’da hizmete girecek sistemde para yerine kart sistemi kullanılacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004