Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Peygamber sevgisi salondan dışarı taştı

Köprü Kültür Sanat Eğitim ve İletişim Derneği (KÖPRÜDER) ve Mesaj FM’in ortaklaşa Kutlu Doğum Programı düzenledi. Gebze Belediye salonunda yapılan programın içerisinde yer alan Köprü Can Kardeş Kulübü öğrencileri beğeniyle izlendi.

Konuşmacı olarak yazarımız İslam Yaşar katıldığı programın sunuculuğunu mesaj FM’den Nurullah Yılmaz yaptı. Gebzelilerin yoğun ilgi gösterdiği program ayakta izlendi.

Köprü Kültür Sanat Eğitim Ve İletişim Derneği yönetim kurulu başkanı Hüseyin Saraç, “İnsana, insan eğitimine önem verdiklerini ve bu sebeple bu tür faaliyetleri önemsediklerini kaydetti. Özellikle gençlerin ve çocukların eğitimi bir toplumunun eğitimidir. Bu nedenle KÖPRÜ-DER bünyesinde Can Kardeş Çocuk Kulübünü kurduk. Bu gün burada yapılan programda da birçok görev üstlendiler. Kendilerini, ailelerini ve onları yetiştiren hocalarını tebrik ediyorum,” diye konuştu.

Köprü Can Kardeş Kulübü öğrencisi 5 yaşındaki Akif Karadağ’ın Kur’ân-ı Kerim tilâvetiyle başlayan programda aynı kulübün öğrencilerinden Senanur Kaya “40 yaşındasın” adlı şiiri okudu. Şiirden sonra Köprü Can Kardeş Kulübü İlâhî korosu kısa bir konser verdi.

O olmasaydı, çocuklar diri diri

gömülmeye devam edilecekti

“Peygamber sevgisi” başlıklı bir konuşma yapan yazarımız İslâm Yaşar, peygambere olan sevginin bitmeyeceğini belirterek, “Peygamberimiz çocukları çok seviyor. Onları omuzlarında taşıyor. Çocuklar da onu çok seviyor. Günümüzde de çok seviyorlar. Bu salonda bulunan bu çocuklar bunun bir göstergesidir. Peygamberimiz özellikle kız çocuklarını çok seviyor. Onları diri diri gömülmekten kurtarıp baş tacı etmiştir. Eğer o olmasaydı çocuklar hâlâ diri diri toprağa gömülecekti. Bu gün onun ahlâkıyla ahlâklaşmayan toplumlar çocukları belki toprağa gömerek değil başka bir surette öldürüyor. Maddeten toprağa gömmeseler bile manen çocuklarını gömdükleri bir zamanda çocuklarımızı onun sevgisiyle büyüten siz aileleri tebrik ediyorum. Siz burada bir gül bahçesi teşekkül etmişsiniz size buraya geldiğiniz için değil böyle bir gül bahçesi teşekkül ettiğiniz için özellikle teşekkür ediyorum. Siz bu sevgiyle yetiştirdikçe onun sevgisi kıyamete kadar devam edecektir” diye konuştu.

ONU SEVMENİN YOLU,

ONU TANIMAKTAN GEÇER

“Bir kişi sevilmek istiyorsa Peygamberimizi sevecektir” diye sözlerini sürden Yaşar, şöyle devam etti: Çünkü o en çok sevilendir. Onu sevmenin yolu onu tanımaktan geçer. Yıllardır onu bize tanıtıp sevdirmeye çalıyorlar. Bu mânâda bütün İslâm âlimlerinin, mürşidlerinin yaptıkları makbuldür. Hangisine ittiba etsek Peygamberimizi tanımış oluruz. Günümüz şartlarında onu en iyi tanımak için ne yapılmalıdır, diye düşünürsek Bediüzzaman’ın ifadesiyle şu dört şart gerekir. Mahbub-ul kulûp, muallim-i ukul, Mürebbî-i nüfus ve sultan-ı ervah (kalplerin sevgilisi, akılların muallimi, nefislerin terbiyecisi, ruhların sultanı) olmalıdır. Bu sıfatları kendilerine mal ederler, bu sıfatlarla hemhal ederlerse Peygamberimiz bir mânâ onlarda fiilen yaşayacaktır. Peygamberimizin yaşadığı yerde de daima sevgi olur, güzellik olur. Günümüze bakarsak onu en iyi tanıtan ve sevdiren Bediüzzaman Said Nursi’dir. Kendi asırlarında İmam-ı Rabbanî, Abdülkadiri Geylani ve sair mürşidler ne yapmışsa Bediüzzaman da onu yapmıştır.”

Konuşmadan sonra sahne alan Köprü Can Kardeş Kulübü öğrencileri yine herkesi büyüleyen bir sema gösterisi sundu. Bu gösteri sonunda seyirciler ayakta alkışlayarak öğrencilere teşekkür etti. San’atçı Hilmi Tunalı bir konser verdi. Konserden sonra plaket töreni yapıldı. İslâm Yaşar’a katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Yeni Asya / GEBZE

28.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: CHP bunu hep yapıyor

  Yoklama yapılmadı

  Baykal: Sine-i millete dönemezdik

  Ağar: Meclis'in seçtiği Cumhurbaşkanı meşrûdur

  Mumcu, vekilleri serbest bıraktı

  Cumhurbaşkanlığı seçimi 10. uyum paketinde

  Anayasal darbeye hayır

  AKP’den CHP’ye teşekkür

  Kandoğan: Demokrasi adına katıldım

  Kandoğan ve Eraslan hakkında inceleme

  AP, Türkiye’ye kırık not verdi

  Aile içi şiddete yeni düzenleme

  Malatya cinayeti genellenemez

  Yıkılan binada ihmâl var

  İstanbul 13 yeni okul kazanıyor

  Afrika’nın gözü aydınlanacak

  Peygamber sevgisi salondan dışarı taştı

  Onbinlerce çocuk işçi olmaktan kurtuldu

  4. dönem hakim ve savcıları kur'alarını çekti

  Genç mucitlerden ‘çöpmatik’

  Diziler şiddet üretiyor

  1 haftada trafik kazalarında 72 kişi öldü

  Sigarayı bıraktıran elektronik sigara

  Otobüslerde Akıllı Kart


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004