Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fener'e ağır fatura

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve asbaşkan Murat Özaydınlı'nın hakeme hakaretten, asbaşkan Ali Koç'un maç sonrası açıklamalarından, asbaşkan Mahmut Uslu'nun da federasyon aleyhine açıklamaları nedeniyle tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildiği duyuruldu. Lugano, gördüğü kırmızı kart sonrasında hakeme saldırmaya teşebbüs ettiği için tedbirli, Aurelio ise Ricardinho'ya saldırarak yumruklaşmaktan tedbirsiz olarak ceza kuruluna gönderildi.

Fenerbahçe ile Beşiktaş futbol takımları arasında Perşembe akşamı yapılan Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının ardından her iki kulüp, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli bazı yöneticilerle iki takımın bazı futbolcularının, Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edildiği bildirildi.

BEŞİKTAŞ DA DİSİPLİNDE

Fenerbahçe Kulübünün resmi internet sitesinden verilen bilgiye göre, Şükrü Saracoğlu Stadındaki maçla ilgili olarak Fenerbahçe Kulübü, küfürlü ve çirkin tezahürat nedeniyle, Beşiktaş Kulübü ise sahaya meşale atıldığı için PFDK'ya sevk edilirken, Fenerbahçe'nin Uruguaylı futbolcusu Lugano, gördüğü kırmızı kart sonrasında hakeme saldırmaya teşebbüs ettiği için tedbirli, Aurelio ise rakip futbolcuya saldırarak yumruklaşmaktan tedbirsiz olarak ceza kuruluna gönderildi.

4 YÖNETİCİYE SORUŞTURMA

Ayrıca, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve asbaşkan Murat Özaydınlı'nın hakeme hakaretten, asbaşkan Ali Koç'un maç sonrası açıklamalarından, asbaşkan Mahmut Uslu'nun da Futbol Federasyonu aleyhine açıklamaları nedeniyle tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildiği duyuruldu.

LİG TV İÇİN HUKUK DESTEĞİ

Öte yandan, Beşiktaşlı Ricardinho'nun maç sonrası Aurelio'nun yumruğuna cevap vermesi, Serdar Kurtuluş ve Vedran Runje'nin de maç sonrasında saha içinde meşale salladıkları için tedbirsiz olarak PFDK'ya gönderildiği bildirildi. Bu arada, Futbol Federasyonu Hukuk Kurulunun, hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-Denizlispor karşılaşmasında, yayıncı kuruluş olan Lig TV'nin olası sahaya alınmaması ihtimali için 3 hukukçuyu stada gönderme kararı aldığı öğrenildi.

Ricardinho'ya saldıran kim?

Fenerbahçe Kulübü, Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ile yaptıkları yarı final rövanş maçı sonrası Beşiktaşlı futbolcu Ricardinho'ya saldıran kişinin kulüple bir ilişkisinin bulunmadığını açıkladı. Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, ''Fenerbahçemiz ile Beşiktaş arasında oynanan Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı sonrasında yaşanan olaylar ile ilgili olarak ATV kameralarına da yansıyan görüntülerde, başkanımızın yanına giderek kendisi ile konuşmaya çalışan kişinin kulübümüz ile ilişkisi bulunmamaktadır'' denildi. Görüntülerde, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile konuşan kişinin, öncesinde Ricardinho'ya saldırdığı yer almıştı.

29.04.2007


 

Çekilmeye 100 bin faks

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, "Türkiye Kupasına genç futbolcuları tecrübe edeceğimiz rezerv bir organizasyon olarak bakacağız. Ligden çekilmemiz konusunda 100 bine yakın faks gelmiştir. Bu talebi ciddi bir şekilde değerlendiriyoruz" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı, Hukuk ve Kurumsal İlişkiler Sorumlusu Şekip Mosturoğlu, önümüzdeki sezondan itibaren Fortis Türkiye Kupası'nda gençlerle mücadele edeceklerini, Turkcell Süper Lig'den çekilme konusuyla ilgili 100 binin üzerinde faks aldıklarını ve bu konuyu da ciddi bir şekilde düşüneceklerini, bu konudaki kararlarını da önümüzdeki hafta açıklayacaklarını bildirdi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın basın toplantısı odasında, Beşiktaş ile yaptıkları Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının ardından yaşanan gelişmeleri değerlendiren Mosturoğlu, kupaya artık genç futbolcuların tecrübe kazanmaları açısından rezerv bir organizasyon olarak bakacaklarını ifade etti.

Mosturoğlu, ''Beşiktaş maçının ardından 48 saattir yaptığımız değerlendirmeler sürüyor. Fortis Türkiye Kupası'na sadece genç futbolcuları tecrübe edeceğimiz rezerv bir organizasyon olarak bakacağız. Aynı tarihlerde (A) takımımızla özel karşılaşmalar yapacağız'' şeklinde konuştu. Fenerbahçeli yönetici, Turkcell Süper Lig'den çekilme konusunda Beşiktaş maçının ardından kulübe 100 bine yakın faks geldiğini, bu konuyu ciddi bir şekilde değerlendirdiklerini ifade ederek, konuyla ilgili özetle şunları söyledi:

''Lige devam edip etmeme konusundaki düşüncemiz, camiadan gelen istek üzerine halen değerlendirmededir. Ligden çekilmemiz konusunda 100 bine yakın faks gelmiştir. Bu talep çok ciddi şekilde değerlendirilmektedir. Önümüzdeki hafta açıklayacağız. Türkiye Kupası'ndan çekilme konusunda da yoğun bir istek var. Ancak buna ilişkin belli düzenlemeler olduğu için böyle bir karar aldık. Ligden çekilip çekilmeyeceğimiz konusundaki kararı pazartesiden sonra açıklayacak olmamızın bu haftaki Denizlispor maçıyla bir alakası yok. Bu bizim tabi olduğumuz tüzükle ilgili bir olay. İstişare ediyoruz, bugün de sürecek, yarın da ve pazartesi son şeklini alacak. Buna genel kurulun karar vermesi gerekir.''

29.04.2007


 

Fenerbahçe, Denizli'yi konuk ediyor

Fenerbahçe ile Denizlispor, ligde bugün 32. kez karşı karşıya gelecek. Şükrü Saraçoğlu Stadında saat 19.00'da başlayacak maçı Hüseyin Göçek yönetecek.

Denizlispor'un Birinci Lig'e yükseldiği 198384 sezonundan itibaren iki takım arasında yapılan 31 lig maçında sarılacivertliler 19, yeşilsiyahlılar ise 4 galibiyet elde ederken, 8 maç da berabere sonuçlandı.

29.04.2007


 

Beşiktaş, Sivas'ta 3 puan arıyor

Sivasspor ile Beşiktaş bugün oynayacakları maçla birlikte ligde 4. kez karşı karşıya gelecek.

Bugüne dek ligde 3 kez karşılaşan iki ekip, bugün saat 15.00'da Sivas 4 Eylül Stadı'nda 4. randevuya çıkacak. Karşılaşmayı Cem Deda yönetecek. İki ekip arasında bugüne kadar oynanan 3 maçın 2'sini Sivasspor kazanırken, 1 karşılaşmadan Beşiktaş galip ayrıldı.

29.04.2007


 

Yanal Trabzon'la anlaştı iddiası

Trabzonspor'un gelecek sezon için Teknik Direktör Ersun Yanal ile anlaşmaya vardığı iddia edildi. Günlük spor haberlerinin yer aldığı www.sporyolu.com adlı internet sitesinde yayınlanan haberde, Teknik Direktör Ersun Yanal'ın gelecek sezon Trabzonspor'u çalıştıracağı duyuruldu.

Sitede yer alan haberde, Bordo-mavili yönetimin son olarak Fortis Türkiye Kupası'ndan elendikten sonra Teknik Direktör Ziya Doğan ile gelecek sezon çalışmayı düşünmediği ve Vestel Manisaspor'dan ayrılan Teknik Direktör Ersun Yanal ile anlaşmaya vardığı iddia edildi. Haberde Ersun Yanal'ın Vestel Manisaspor'da yaşadığı problemlerden dolayı Trabzonspor'da yeni bir ekiple çalışmayı planladığı, Trabzonspor yönetiminden güçlü bir kadro sözü aldığı ve ligde kupada şampiyonluğu hedeflediği ifade edildi.

29.04.2007


 

Neslihan'ın 33 sayısı yetmedi

İspanya Bayanlar Birinci Voleybol Ligi'nde şampiyonu belirleyecek final serisinin ilk maçında Spar Tenerife Marichal Türk oyuncusu Neslihan Demir Darnel'in 33 sayısına ve kendi evinde oynamasına rağmen Grupo 2002 Murcia'ya yenildi.

5 maç üzerinden oynanan ve 3 galibiyet alan takımın şampiyonluğu elde edeceği final serisinin ilk maçı dün akşam Tenerife'nin sahasında oynanırken, Grupo 2002 maçı 3-1 kazanarak seride 1-0'lık üstünlük sağladı. Spar Tenerife'nin yıldız oyuncusu Neslihan maçta 33 sayı kaydederek, hem maçın en skorer oyuncusu hem de bu sezon bir oyuncunun kazandırdığı en fazla sayıyı elde etti.

29.04.2007


 

Yılmaer: Kulüp yöneticisi eğitimden geçsin

''Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Turkcell Anadolu Spor Basını Eğitim Seminerleri''nin yedincisi Antalya'da yapıldı. Seminerde konuşan TSYD Genel Başkan'ı Esat Yılmaer, öncelikli olarak kulüp yöneticilerinin eğitilmesi gerektiğini söyledi.

Spor yazarlığı kalitesini bir adım daha ilerletmek için ''Anadolu Spor Basını Eğitim Seminerleri'' düzenlediklerini belirten Yılmaer, şunları söyledi: ''Sporcular sürekli antrenmanlarla kendilerini eğitiyorlar. Teknik ekip de kendisini eğitiyor. Biz de seminerlerle spor basınını daha kaliteli yapmaya çalışıyoruz. Ancak spor camiasında en eğitimsiz kesim olarak kulüp yöneticilerini görüyoruz. Tartışmaların içerisinde hep yöneticiler var. Kulüp yöneticilerinin de eğitilmeleri gerekiyor. Yöneticiler ve taraftarlar eğitilirse sporun içerisindeki kaos sona erecektir.'' Yılmaer, Türkiye'de gazete okurlarının yüzde 61'inin öncelikle spor sayfalarını okuduklarını da hatırlattı.

29.04.2007


 

Juventus yeniden Serie A'da

İtalya İkinci Futbol Ligi'nde (Serie B) mücadele eden eski İtalya şampiyonu Juventus, Verona engelini de 1-0'lık skorla aşarak Serie A'ya bir adım daha yaklaştı.

İtalya'da geçtiğimiz yaz yaşanan şike ve bahis skandallarının ardından mahkeme kararıyla ikinci lige düşürülen lige puanları silinerek başlayan Juventus, Serie A yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Juventus, Serie B'nin 35. haftasında Verona ile deplasmanda yaptığı karşılaşmayı 1-0 kazandı ve 72 puana yükselerek en yakın rakibi Cenova'nın 8 puan önünde liderliğini sürdürdü. Karşılaşmanın tek golü 43. dakikada Alessandro Del Piero'nun korner atışında kafayla topu ağlara gönderen Jean-Alain Boumsong'dan geldi. Juventus'un Fransız teknik direktörü Didier Deschamps, son haftalarda iyi oynamadıklarını ancak üç puanın sevindirici olduğunu söyledi. Deschamps, geride kalan yedi maçlarında, elde ettikleri avantajın, Serie A'ya yükselmede yeterli olabileceğini ifade etti.

29.04.2007


 

NBA'de en iyi Camby

NBA'de yılın savunmacısı ödülünü Denver Nuggets'da forma giyen Marcus Camby aldı. Ligdeki yayıncı ve spor yazarları tarafından oluşturulan seçici kurulda, 431 oy alan Marcus Camby bu ödüle layık görüldü.

San Antonio Spurs'un tecrübeli forveti Bruce Bowen ise 206 oyla ikinci sırada yer alırken, Bowen'nın takım arkadaşı Tim Duncan 158 oyla üçüncülüğü elde etti. Camby, ligde normal sezonu 11.2 sayı, 11.7 ribaunt ve 3.3 blok ortalamalarıyla tamamladı. Tecrübeli oyuncu aldığı bu ödülle 4 kez bu ödüle layık görülen Chicago Bulls'un pivotu Ben Wallace'ı da geride bıraktı.

29.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004