Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çiçek: Ordu hükümetin emrinde

Genelkurmay'ın hükümetin emrinde olduğunu belirten Cemil Çiçek, internet sitesinde yayınlanan bildirinin zamanlamasının da dikkat çekici olduğunu ifade ederek, “Zamanlama yüce yargıyı etkileme girişimi olarak algılanacak” dedi.


Türkiye’ye yazık ediyorlar

Milliyet Gazetesi yazarı Hasan Cemal, Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasına sert çıktı. Cemal, “Ne zamanki toplumda bir normalleşmeye doğru gidiyor

Erdoğan, isim vermeden eleştirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “Kim ki dayanışma ruhumuzu yaralama gayretine girerse milletimiz ve tarih onları affetmeyecektir’’ dedi.


  Ağar: Türkiye, sivil siyaset alanında meselelerine çözüm bulur

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye’nin gelişmiş tecrübesiyle, sivil siyaset alanı içerisinde meselelerine çözüm bulma imkânına sahip bir ülke olduğunu söyledi.


  Bahçeli: Meclisteki partiler toplanmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemesi’nin vereceği karar beklenerek cumhurbaşkanı seçimi sürecinin askıya alınması gerektiğini savundu.


  Demokrasiye sahip çıkılmalı

Memur-Sen, geldiğimiz süreç itibariyle, duyguların yatıştırılıp, soğukkanlılıkla, demokrasinin, cumhuriyetin, milli iradenin zarar görmeyeceği, kutuplaştırıcı açıklamalardan kaçınmak gerektiğini açıkladı.


  Akyol kara tablocuları eleştirdi

Milliyet Gazetesi yazarı Taha Akyol, Genelkurmay bildirisinden kara tablolar çizen siyasetçileri eleştirdi.


  Başoğlu: Tek fark tankların yürümemesi

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Anayasa Mahkemesi’nin, cumhurbaşkanlığı seçimlerini denetleme yetkisinin bulunmadığını belirterek, mahkemenin önüne gelen dilekçeyi görevsizlik sebebiyle iade etmesi gerektiğini kaydetti.


  Mazlum-Der: Genelkurmay suç işledi

Mazlum-Der, Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan ve sivil siyasete müdahale anlamı taşıyan açıklama hakkında yarın suç duyurusunda bulunacak.


  Kutlu: Açıklama yasamaya müdahale

AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, Genelkurmay’dan yapılan açıklamaya sert sözlerle tepki göstererek, “Bu yapılan yasamaya müdahaledir” dedi.


  ‘Darbe’ye yetkisizlik, Alper Görmüş’e dâvâ

Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Alper Görmüş hakkında, emekli Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu iddia edilen günlüğe ilişkin haber sebebiyle 6 yıla kadar hapis cezası talebiyle dâvâ açıldı.


  Demokrat Hukukçular: Ülkeyi germek istiyorlar

Demokrat Hukukçular Derneği Başkanı Av. Halil Doğan, Genelkurmay’ın açıklamasına tepki göstererek ülkenin gerilmek istendiğini söyledi.


  ASDER: Demokrasi dışı bir girişim

ASDER Genel Başkanı Emekli General Adnan Tanrıverdi, yaptığı yazılı açıklamada Genelkurmay’ın açıklamasını ‘demokrasi dışı’ olarak yorumladı.


  İrticanın şu sizin lehçede mânâsı bu mu?

Genelkurmay Başkanlığının önceki gece yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet karşıtı olan ve devletimizin temel niteliklerini aşındırmaktan başka amaç taşımayan bu irticai anlayış, son günlerdeki bazı gelişmeler ve söylemlerden de cesaret almakta ve faaliyetlerinin kapsamını genişletmektedir” diyerek verdiği örnekler, Mehmet Akif’in “İrticanın şu sizin lehçede mânâsı bu mu?” mısraını hatırlattı.


  Yayla’nın dâvâsı yarın başlıyor

Atatürk’e hakaret ettiği iddiasıyla hakkında 3 yıla kadar hapis talebiyle dâvâ açılan Prof. Dr. Atilla Yayla’nın yargılanmasına 30 Nisanda İzmir 8. Asliye Mahkemesinde başlanacak.


  DTP’li başkanlara soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın zehirlendiği iddialarıyla ilgili ortak açıklama yapan DTP’li 54 belediye başkanı hakkında soruşturma başlattı.


  İnsel: Demokratik süreci dondurma girişimi

Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet İnsel, CNN Türk’e yaptığı açıklama, Genelkurmay’ın açıklamasının bir muhtıra niteliği taşıdığını belirterek, “Devam etmekte olan bir seçim sürecinin ortasında yapıldığı içinde seçime doğrudan bir müdahaledir” dedi.


  Danimarkalı eski bakandan örnek tavır

Danimarka koalisyon hükümetini dışarıdan destekleyen aşırı sağ eğilimli Danimarka Halk Partisi Milletvekili Sören Krarup’un geçen hafta başörtüsünü gamalı haça benzetmesi üzerine, Kültür eski Bakanı Elsebeth Gerner Nielsen, protesto amacıyla başörtüsü takarak fotoğraf çektirdi.


  Şırnak’ta 1 şehit

Şırnak’ta teröristlerin açtığı ateş sonucu bir asker şehit oldu.


  Çiftçi yağmur duâsında

Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Çomaklı kasabasında yapılan yağmur duâsına yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Müftü Kemal Uçkun'un konuşmasıyla başlayan yağmur duâsı programında kalabalık, Cuma namazını kıldıktan sonra 2 rekât şükür namazı kıldı.


  Maden facialarına karşı kampanya

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile Maden Mühendisleri Odası, madencilik sektöründe iş sağlığı ve güvenliğinin geliştirilmesi amacıyla kampanya başlatıyor.


  Ankaralı taksiciler ‘sigaraya hayır’ diyecek

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası, ‘’Sigaraya Hayır’’ kampanyası başlattı. Sigaranın zararlarına ilişkin toplum bilincini artırmak ve insan sağlığını korumak için yapılan sigara karşıtı kampanyalara bir yenisi daha eklendi.


  Engelliler istihdam edilmeli

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Sekreteri Yıldıray Çınar, ‘’Engelliler istihdam edildikleri takdirde, engel oranlarını yüzde 50 indirmiş sayılır’’ dedi.


  Dört yılda Trakya büyüklüğünde orman

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, bakanlık olarak hedeflerinin, 4 yıl içinde Trakya büyüklüğünde bir orman alanını ülkeye kazandırmak olduğunu söyledi.


  Karakaya’da kirlilik iddiası

Malatya’da rengi yer yer kahverengi bir görüntü alan Karakaya Baraj Gölü’nün, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrika atıkları boşaltılarak kirletildiği iddia edildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004