Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

AB’nin müzakere çağrısına İran sıcak

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Sorumlusu Javier Solana’nın Amerika’dan nükleer sorunun çözümü için İran ile doğrudan müzakere etmesini istemesi, İran’da olumlu ve olumsuz tepkilere yol açtı. İran Parlamentosu Başkan Vekili Muhammed Riza Bahoner, uranyum zenginleştirmeyi askıya alma dışında diğer konularla ilgili Amerika ile müzakere edebileceklerini belirtti.

İran Parlamentosu Başkan Vekili Muhammed Riza Bahoner, uranyum zenginleştirmeyi askıya alma dışında diğer konularla ilgili Amerika ile müzakere edebileceklerini belirtti. Amerikan Kongresi Başkanı Nancy Pelosi’nin İran’ı ziyaret etmek için vize başvurusunda bulunduğu iddialarının İran basınına da yansıdığı bir dönemde İLNA Haber Ajansına konuşan Bahonar, “Amerikan yetkilileri veya milletvekilleri, İran’ın tutumunu dinlemek ve sonra karar vermek isterlerse İran bu müzakereye hazır” dedi.

Uranyum zenginleştirmeyi askıya alma konusunun müzakerelerde gündeme gelemeyeceğini anlatan Bahonar, “Başka konuları görüşmek için bir sorunumuz yok sanırım” diye konuştu. Olay, İran basınında da tartışılmaya başlanırken, muhafazakarların en etkin gazetelerinden Keyhan dünkü başyazısını konuya ayırdı. “Fırsat kisvesinde tehdit” başlıklı yazıda, belirtilerin Amerika’nın İran’a yaklaşmak istediğini gösterse de, konunun üzerinde çok ciddî bir şekilde düşünülmesi gerektiğinin altı çizildi. Ortadoğu’da her şeyin İran’da düğümlendiği ve Amerikalılar isteseler de istemezlerse de İran’ın bölgedeki gelişmelerde etkin rol oynadığı belirtilen yazıda, Amerika’nın sadece kendisorunlarını çözmek için davranış değiştirmeye çalıştığı vurgulandı.

İran Mısır toplantısına katılıyor

Bu arada, İran’ın, Mısır’da yapılacak genişletilmiş Irak toplantısına katılacağı bildirildi. Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin makamından yapılan açıklamada, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın Maliki’yi telefonla arayarak, ülkesinin, Mısır’ın Şarm El Şeyh beldesinde bu hafta yapılacak Irak toplantısına katılacağını söylediği belirtildi. İran’ın Bağdat Büyükelçiliğinden bir yetkili, yaptığı açıklamada, İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi (UYGK) Genel Sekreteri Ali Laricani’nin “ani bir ziyaret için birkaç saat içerisinde” Bağdat’ta olacağını söylemişti.

Laricani’nin Iraklı yetkililerle yapacağı görüşmelerde, öncelikli olarak Mısır’da yapılacak Irak toplantısını ele alacağı ifade edilmişti.

/ TAHRAN

30.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kerbelâ’da yeni Kerbelâ

  AB’nin müzakere çağrısına İran sıcak

  Darfurlu kız: Babamı serbest bırakın

  Larijani’den Irak’a sürpriz ziyaret

  9 Amerikan askeri öldürüldü

  İran’dan İsrail’e: Bize saldıracak gücünüz yok

  İran’da Batı modeli saçlara yasak

  El Arabiye spikeri öldürüldü

  Afganistan’da ABD’ye protesto

  Müşerref Karzai buluşması


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004