Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Darfurlu kız: Babamı serbest bırakın

Sudan’dan kaçıp İsrail’e gelen ailenin 8 yaşındaki kız çocuğu Afaf, İsrail’de tutuklanan babasının serbest bırakılması için, İsrail Başbakanı Ehud Olmert’e bir mektup yolladı ve “Babamı serbest bırakın” dedi.

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, Darfurlu 8 yaşındaki kız, duygu yüklü mektubunda, “İsrail’e, yaşamak üzere güvenli bir yer aradığı KUDÜS Sudan’dan kaçıp İsrail’e gelen ailenin 8 yaşındaki kız çocuğu Afaf, İsrail’de tutuklanan babasının serbest bırakılması için, İsrail Başbakanı Ehud Olmert’e bir mektup yolladı ve “Babamı serbest bırakın” dedi.

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, Darfurlu 8 yaşındaki kız, duygu yüklü mektubunda, “İsrail’e, yaşamak üzere güvenli bir yer aradığımız için geldik. Babam uzun süredir hapiste ve annem çok üzgün” ifadesini kullandı. Afaf, Olmert’e, “Lütfen hapishanedekilerle konuşun ve babamın iyi bir adam olduğunu söyleyin. Lütfen bizi Mısır’a göndermeyin” diye seslendi.

Afaf, Olmert’e gönderdiği mektuptan aynı zamanda Likud Knesset (İsrail parlamentosu) üyesi Gilan Erdan’a ve Knesset’teki Darfur mültecileri sorunu ile ilgili grubun başkanı İşçi Partili milletvekili Avişay Braverman’a yolladı. Afaf’ın ailesi, Sudan’dan Mısır’a kaçtı. Ailenin sorunları burada da bitmedi; bütün aile hapse konuldu. Bunun üzerine aile İsrail’e kaçma kararı aldı, ancak ülkeye girişte İsrail askerlerince yakalandı ve bir kez daha tutuklandılar.

Anne ve çocukları serbest bırakılarak, kuzeydeki bir kadın sığınma evine gönderilirken, Sudanlı baba, “Birleşmiş Milletler tarafından mülteci olarak tanınmasına rağmen, düşman bir ülkenin vatandaşı olması nedeniyle” hapiste kaldı.

/ DÜS

30.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kerbelâ’da yeni Kerbelâ

  AB’nin müzakere çağrısına İran sıcak

  Darfurlu kız: Babamı serbest bırakın

  Larijani’den Irak’a sürpriz ziyaret

  9 Amerikan askeri öldürüldü

  İran’dan İsrail’e: Bize saldıracak gücünüz yok

  İran’da Batı modeli saçlara yasak

  El Arabiye spikeri öldürüldü

  Afganistan’da ABD’ye protesto

  Müşerref Karzai buluşması


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004