Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Zico ‘siftah’ peşinde

Beşiktaş-F.Bahçe derbisi öncesinde Zico'nun Beşiktaş'a karşı galibiyeti, Tigana'nın da F.Bahçe'ye karşı yenilgisi yok. Zico, Beşiktaş'a karşı ilk galibiyetini alarak şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj yakalamak, Tigana ise yenilmezliğini koruyup, takımını 110 hafta sonra liderliğe taşımak amacında.

Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe futbol takımları arasında yarın yapılacak ve şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan dev maçta, Arthur Antunes Coimbra ''Zico'' ile Jean Tigana, ezeli rekabette 4. kez birbirlerine rakip olacaklar. Dolmabahçe'deki kritik derbi, iki teknik adamı Türkiye'de 4. kez karşı karşıya getirecek. Futbolculuk hayatlarında dünyaca ünlü şöhrete ulaşan şimdinin iki teknik adamı, Türkiye'deki ilk derbi maçlarında sezonun ilk yarısında Kadıköy'deki lig maçında birbirlerine rakip olmuş ve karşılaşma 0-0 bitmişti. Fortis Türkiye Kupası'nda yarı finalde eşleşen ezeli rakiplerden Beşiktaş, Dolmabahçe'de 1-0 kazanıp, Kadıköy'de 1-1 berabere kalarak, turu geçen taraf olmuştu.

ZİCO'NUN SİFTAHI YOK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Türkiye'deki görev süresi içinde Beşiktaş'a karşı ilk galibiyetini yaşamak istiyor. Brezilyalı teknik adam, takımının başında çıktığı 3 Beşiktaş maçında 2 beraberlik, 1 de yenilgi gördü. Zicolu Fenerbahçe, ligde sezonun ilk yarısındaki maçta ise Galatasaray'ı 2-1 yendi.

TIGANA'NIN YENİLGİSİ YOK

Jean Tigana yönetimindeki Beşiktaş'ın ise Fenerbahçe'ye karşı yenilgisi yok. Fransız teknik adam yönetimindeki siyah-beyazlılar, Fenerbahçe ile yaptığı 5 maçtan 2'sini kazandı, 3'ünde berabere kaldı, hiç mağlup olmadı. Bu arada Tiganalı Beşiktaş, ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray ile yaptığı toplam 12 derbiden 4'ünü kazandı, 3'ünü yitirdi, 5'inde de berabere kaldı. Öte yandan Beşiktaş, Tigana yönetiminde Fenerbahçe'yi yenerse, ligde tam 110 hafta sonra liderlik koltuğuna oturacak. Siyah-beyazlılar, Turkcell Süper Lig'de en son 2003-2004 sezonunun 22. haftasında liderlik koltuğunda bulunuyordu.

04.05.2007


 

Derbide sarı kart alarmı

Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçearasında yarın yapılacak ve şampiyonluk yarışını önemli ölçüde etkileyecek derbi maç öncesi iki takımda da adeta sarı kart alarmı verildi.

Beşiktaş'ta 9, Fenerbahçe'de ise 2 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Beşiktaş'ta, sezon başından bu yana toplam 7 sarı kart gören Burak Yılmaz'ın yanı sıra 3'er sarı kartı bulunan Mert Nobre, Ricardo Luis Pozzi Rodrigues ''Ricardinho'', Fahri Tatan, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez, Mustafa Koray Avcı, Serdar Kurtuluş ve Mehmet Seyfettin Sedef, derbi maçta da sarı kart görmeleri halinde, gelecek haftaki kritik Bursaspor deplasmanında cezalı duruma düşecek. Fenerbahçe'de ise 3'er sarı kartları bulunan Stephen Appiah ile Mateja Kezman, kart görmeleri halinde, gelecek haftaki Trabzonspor maçında takımlarını yalnız bırakacak.

Fenerbahçe'de bir diğer 3 sarı kartlı futbolcu Mehmet Aurelio ise Beşiktaş ile yapılan Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı sonrası karıştığı kavga nedeniyle aldığı cezadan dolayı dev maçta forma giyemeyecek. Bu arada, ligde geçen hafta sarı kart cezaları nedeniyle takımlarında yer alamayan Beşiktaşlı Baki Mercimek ile Fenerbahçeli Ümit Özat, derbide oynayabilecek.

04.05.2007


 

Yenersek Fener krize girer

Beşiktaş'ta oynayan Brezilyalı yıldız futbolcu Ricardinho, sahalarında oynayacakları maçta Fenerbahçe'nin hiç şansı olmadığını savundu.

Ricardinho, Fenerbahçe ile yapacakları karşılaşma öncesinde Alman spor dergisi Kicker'e verdiği röportajında, birkaç ay önce şampiyonluk yarışını heyecanlandıracaklarına kimsenin inanmadığını belirterek, ''Herkes Fenerbahçe'yle ilgili konuşuyordu. Şimdi şampiyonluğu ve kupayı alabilecek takım biziz. Bizim sahamızda Fenerbahçe'nin bir nebze bile şansı yok'' dedi.

HERŞEY BİZİM LEHİMİZDE

Yenmeleri durumunda Fenerbahçe'nin büyük bir krize sürüklenebileceğini savunan Ricardinho, ''Bu yenilgiden kolay kolay toparlanamazlar. Kalan maçlarda Fenerbahçe, Trabzonspor ve Galatasaray'la oynayacak. Bizim programımız daha rahat. Her şey bizim lehimize gelişiyor'' şeklinde görüş belirtti.

AURELİO KAFAMA YUMRUK ATTI

Ricardinho, Fenerbahçe'yle oynadıkları Türkiye Kupası karşılaşmasından sonra Aurelio'yla yaptığı kavgayla ilgili de ''Orada ne olduğunu hala anlamış değilim. Bir kaç sözlü münakaşadan sonra Fenerbahçeli bir yetkili üzerime atladı, arkamdan da Aurelio yumruklarıyla kafama vurmaya çalıştı. İyi ki güvenlik elemanları vardı ve daha kötü olayları engellediler'' dedi.

F.BAHÇE CEZASINI ÇEKMELİ

Aurelio'nun iki maç ceza, Fenerbahçe'nin de Trabzonspor maçını seyircisiz oynama cezası aldığının hatırlatılması ve bunun Beşiktaş için bir avantaj olup olmadığının sorulması üzerine de Ricardinho, şu cevabı verdi: ''Sportif bir yarışta bu türden avantajlar istemiyorum. Ancak kupa karşılaşmasından sonra yaşanan olayları yaşanmamış yapamayız. Dolayısıyla Fenerbahçe'nin de bu cezayı çekmesi gerekiyor.''

DERBİ DIŞARIDA DA İZLENECEK

İyi bir ev sahibi olmaları ve Fenerbahçe'yi saha içinde yenmeleri gerektiğini ifade eden Ricardinho, bu derbi maçının yurt dışında da takip edileceğini, karşılaşma öncesi ve sonrasında hiçbir olayın çıkmamasını ümit ettiğini kaydetti.

04.05.2007


 

Gerets: Hedef önce ikincilik

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, ligde öncelikli olarak ikinci sırayı hedeflediklerini söyledi. Gerets, "Şartlar bizim lehimize geçtikten sonra şampiyonluğu hedefleyeceğiz ve kovalayacağız'' dedi.

Erik Gerets, düzenlediği basın toplantısında, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin önemine değinerek, ''Kendi maçımızı kazandıktan sonra derbi maçın sonucu bizim için önemli olacak. Derbinin nasıl biteceğini söylemek zor. Önemini önceden çözmek de zor. İlk adım olarak ikinci sırayı hedefliyoruz. Şartlar bizim lehimize geçtikten sonra şampiyonluğu hedefleyeceğiz ve kovalayacağız'' dedi.

ANTALYA KALİTELİ AMA

Antalyaspor'la yapacakları maçla ilgili, hedeflerinin belli olduğunu kaydeden Belçikalı çalıştırıcı, ''Rakip kaliteli ama biz puan kaybetmeyi hiç düşünmüyoruz. Galip gelmek ve yolumuza devam etmek istiyoruz'' diye konuştu. Gerets, Sabri'nin kart cezasının sona ermesi ve Song'a ise yeniden forma vermesi konusunda, ''Bu teknik adam için güzel bir durum. Sonuçta en iyi olanı sahaya süreceğiz'' dedi.

04.05.2007


 

Trabzon, Sivas'ı evinde ağırlıyor

Süper Lig'de Sivasspor ile Trabzonspor bugün 4. kez karşı karşıya gelecek. Ligde topladığı 41 puanla 6. sırada yer alan Sivasspor, 45 puanla 5. sıradaki Trabzonspor ile Avni Aker Stadı'nda karşılaşacak.

Saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Lig TV naklen yayınlayacak. Bugüne dek yapılan 3 maçın 2'sinden Sivasspor galip ayrılırken, 1 maç berabere sona erdi. Geçen sezonun ilk yarısında Sivasspor'un sahasının onarımda olması nedeniyle İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçı kırmızı-beyazlı ekip, Fransergio Bastos ve Pini Felix Balili'nin attığı gollerle 2-1 kazanırken, ligin ikinci yarısında Trabzon'da oynanan karşılaşma golsüz eşitlikle sonuçlanmıştı. Bu sezonun ilk yarısında Sivas'ta oynanan karşılaşmadan ise Sivasspor, Balili'nin attığı golle 1-0 galip ayrıldı. Böylece Sivasspor, rakip filelere 3 gol atma başarısı gösterirken, kalesinde 1 gol gördü.

04.05.2007


 

CSKA-Malaga, TAU-Panathinaikos

Basketbolda Avrupa'nın en büyüğünü belirleyecek Avrupa Ligi Dörtlü Final maçları, bugün başlayacak.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleştirilen organizasyonda, Rusya'nın CSKA Moskova, İspanya'nın Unicaja Malaga ve TAU Ceramica takımlarıyla Yunanistan'ın Panathinaikos takımı şampiyonluk için mücadele edecek. Türk takımlarından Fenerbahçe Ülker'in grup maçlarından çıkamadığı Avrupa Ligi mücadelesinde Efes Pilsen ise TOP 16'da kupaya veda etmişti. Bu arada Türk oyuncular Serkan Erdoğan ile Kaya Peker, TAU Ceramica forması altında Dörtlü Final heyecanı yaşayacak. Dörtlü finalde bugün CSKA Moskova-Unicaja Malaga ve Panathinaikos-TAU Ceramica maçları yapılacak. İlk maçlardan galibiyetle ayrılacak ekipler, 6 Mayıs Pazar günü oynanacak final karşılaşmasında karşı karşıya gelecek. Final maçını kazanacak takım, 20062007 sezonun Avrupa Ligi şampiyonu olacak.

04.05.2007


 

Yağlı güreşler İsviçre'ye gidiyor

Eski bir güreşçi olan, Kırkpınar cazgırı Ali Topaloğulları tarafından organize edilen İsviçre Yağlı Güreşleri'nin yedincisi bu yıl Haziran ayında yapılacak.

Bölgede bulunan Türk derneklerinin destek verdiği güreşler 3 Haziran Pazar günü Almanya İsviçre sınırındaki Thurgau Kantonu'na bağlı Weinfelden şehrinde düzenlenecek. Bu yılki güreşlere bölgedeki Türkler yanında Arnavut kökenli yağlı güreş severler de destek verecek. Kreuzlingen Arnavut Camii'nde görev yapan Bursa İlahiyat Fakültesi mezunu din görevlisi Reyhan Neziri de organizasyonda aktif olarak görev alıyor.

04.05.2007


 

Milan, İstanbul'un rövanşını Atina'da alacak mı?

Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı final karşılaşmasında Manchester United'ı 3-0 yenerek finale kalan AC Milan'da kaptan Paolo Maldini, 8. kez bu kupada finale çıkmanın haklı gururunu yaşıyor.

Sol diz kapağından sakatlanmasının ardından 3 hafta sahalarda olamayacak 38 yaşındaki yıldız futbolcu, daha önce takımının oynadığı 7 şampiyonlar ligi finalinde forma giyme şansı bulmuştu. Paolo Maldini, AC Milan'ın kaptanı olmaktan çok büyük gurur duyduğunu belirterek, ''Atina'da bulunmak istiyorum. Bir şekilde orada oynamalıyım'' dedi. Takımıyla birlikte 4 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanan Maldini, 1994 yılında yine Atina'da oynanan ve AC Milan'ın FC Barcelona'yı 4-0 yendiği final maçında da forma giymişti. 38 yaşına rağmen futbola devam etmek istediğini belirten Maldini, ''Gelecek sezon da devam etme yönünde bir arzum var. Kupaları artırmak, Süper Kupa finalinde ve Kıtalararası Kupa finalinde oynamak çok güzel olacak'' diye konuştu.

İngiliz temsilcisini 3-0 gibi rahat bir skorla yenen ve oynadığı futbolla göz dolduran AC Milan'da tüm gözler, 2005 yılında İstanbul Olimpiyat Stadı'nda yapılan final karşılaşmasının rövanşı niteliğindeki Liverpool maçına çevrildi. İstanbul'daki finalde Milan, ilk yarıyı 3-0 önde tamamlamasına karşın ikinci yarıda yediği 3 golle beraberliğe razı olmuş ve penaltı atışları sonucu kupa, Liverpool'a gitmişti.

04.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004