Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

NEFESLER TUTULDU

Beşiktaş ile Fenerbahçe, bugün yapacakları ve şampiyonluk yarışını önemli ölçüde etkileyecek lig maçıyla birlikte 317. kez karşı karşıya gelmiş olacak. İnönü Stadında saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı genç ve başarılı hakemlerden Fırat Aydınus yönetecek. Lig TV maçı naklen yayınlayacak.

İki ekip arasında 28 Kasım 1924'de, Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 83 yıllık ezeli rekabette Beşiktaş'ın galibiyet sayısında üstünlüğü bulunuyor. Bugüne dek yapılan 316 maçta Beşiktaş 118, Fenerbahçe ise 114 galibiyet alırken, 84 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Fenerbahçe'nin toplam 425 golüne, Beşiktaş 400 golle karşılık verdi.

LİGDE ‘DALYA’ MAÇI

1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında ise taraflar bugüne dek 99 kez karşılaştı. Bugünkü dev maç, ezeli rakiplerin aynı zamanda ligdeki 100. sınavı olacak. Ligde geride kalan maçlarda, genelde olduğu gibi, galibiyet sayısında Beşiktaş'ın üstünlüğü bulunuyor. ''Kara Kartallar''ın 34 galibiyetine karşı, ''Sarı Kanaryalar'' 32 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, ezeli rakipler 33 kez de eşitliği bozamadılar.

05.05.2007


 

Derbiye olağanüstü tedbir

Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe futbol takımları arasında bugün yapılacak ve şampiyonluk açısından büyük önem taşıyan derbi maç için olağanüstü güvenlik önlemleri alınacak.

BJK İnönü Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak dev maç öncesi, sırası ve sonrasında toplam 4 bin 434 polis görev yapacak. Ayrıca, ev sahibi Beşiktaş Kulübü de 350 güvenlik görevlisini bu maç için görevlendirecek. Derbi maç, 86 güvenlik kamerasıyla takip altına alınacak. Maçla ilgili tüm tedbirler saat 15.00'den itibaren alınmaya başlanacak, stat kapıları ise saat 16.00'dan itibaren açılacak. Karşılaşmaya ait bileti olmayanlar stat çevresinde oluşturulacak dış arama noktasından içeri alınmayacak.

Toplu seyirci organizasyonunun yapılmayacağı derbi maçta konuk Fenerbahçe taraftarına, 32 bin 145 kapasitesi olan BJK İnönü Stadı'nda, eski açık tribünde bin 607 kişilik yer ayrıldı. Bu arada, Anadolu ve Avrupa yakasındaki iskelelerde de yoğun güvenlik önlemi alınacak. Öte yandan, Fenerbahçe taraftarlarının stada gelişlerinde karayolunu tercih etmeleri ve stada saat 19.00'a dek girmeleri tavsiye edildi.

05.05.2007


 

Tigana: Bırakıyorum

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, bu sezondan sonra teknik direktörlüğü bırakacağını açıkladı.

Fransız futbol dergisi France Football'a açıklamalarda bulunan Beşiktaş'ın tecrübeli teknik direktörü Jean Tigana, teknik direktörlüğü kesinlikle bırakma kararı aldığını belirterek, ''Artık kesinlikle bırakıyorum. Fransız Milli Takımı ve Fransa'daki bazı kişiler için çok iyi bir teknik direktör ve dürüst bir insan olduğumu kanıtladım. Bütün hedeflerimi yerine getirdim. Burada 1 yıl daha sözleşmem var, ancak daha fazla ileri gitmek istemiyorum. Beni kimse satın alamaz ve benim parayla işim olmaz'' dedi. Fransız çalıştırıcı, Beşiktaş'ta genç bir ekip oluşturduğunu ifade ederek, takımda forma giyen 5 oyuncusunun 21 yaşın altında olduğuna dikkat çekti. Jean Tigana, bu sezon 2 kupayı da kazanmak istediklerini söyledi.

05.05.2007


 

Galatasaray'dan F.Bahçe tepkisi

Türkiye Kupası'ndaki Fenerbahçe-Beşiktaş maçında yaşananlar nedeniyle Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Fenerbahçe'ye yönelik verilen bazı cezaların Tahkim Kurulu tarafından kaldırılması ve hafifletilmesine Galatasaray Kulübü'nden tepki geldi.

Yöneteci Fatih Gökşen, PFDK ile Tahkim Kurulu'nun bu kadar zıt kararlar vermesinden şikayetçi olduklarını belirterek, ''O zaman bizim suçumuz neydi de tribünden bir kapalı çakı atıldı diye Kayseri Erciyesspor maçını seyircisiz oynadık ve şampiyonluk yolunda çok önemli 3 puan bıraktık. Demek ki artık yapılanlar yapanın yanına kar kalıyor. Bu kadar değerli hukukçunun işgal ettiği PFDK ile Tahkim Kurulu ters düşüyor'' diye konuştu.

05.05.2007


 

Beşiktaş'a 110 hafta sonra liderlik fırsatı

Derbi maçın ev sahibi Beşiktaş, Fenerbahçe'yi yenerek, sezonun tamamlanmasına 3 maç kala liderlik koltuğuna oturmak amacında.

Derbi öncesi lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde bulunan siyah-beyazlılar, BJK İnönü Stadı'ndaki son 13 maçlık resmi karşılaşmalarda kazanma geleneğini sürdürürse, tam 110 hafta sonra lig liderliğine yükselecek. Derbide yaklaşık 30 bin taraftarının büyük desteğini arkasına alacak olan Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası'ndan elediği ezeli rakibini yendiği takdirde, aynı zamanda Fenerbahçe'ye ikili averajda da üstünlük kuracak. Kadıköy'de sezonun ilk yarısında yapılan maç 0-0 sona ermişti. Ligin 24 ile en az gol yiyen ve 37 ile iç sahada en çok puan toplayan takımı olan siyahbeyazlılarda derbi maç öncesinde cezalı oyuncu bulunmuyor.

05.05.2007


 

F.Bahçe sürpriz yapmak istiyor

Ligin kaderini büyük ölçüde belirleyecek derbiye Fenerbahçe, Beşiktaş'ın 2 puan önünde lider başlayacak.

Son haftalarda ligdeki sürpriz puan kayıplarının yanı sıra Türkiye Kupası'ndan da ezeli rakibi Beşiktaş'a elenerek taraftarlarını üzen sarı-lacivertliler, Dolmabahçe'den galip ayrılarak, kuruluşunun 100. yılında şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etmek amacında. Dev maçta Fenerbahçe'de Ricardinho ile kavga edip 2 maç ceza alan Aurelio forma giyemeyecek. Sakatlığı nedeniyle son maçlarda oynayamayan Appiah'ın ise büyük ihtimalle forma giymesi bekleniyor.

05.05.2007


 

SÜPER LİGDE 31. HAFTA

5 Mayıs Cumartesi:

17.00 Vestel Manisa-Kayseri

Hakem: Bünyamin Gezer

17.00 Gaziantepspor-Ankara

Hakem: İsmet Arzuman

17.00 Ankaragücü-Sakaryaspor

Hakem: Cemil Şensöz

17.00 Konyaspor-Gençlerbirliği

Hakem: Barış Şimşek

17.00 Denizlispor-Bursaspor:

Hakem: Mustafa Kamil Abitoğlu

17.00 Kayseri Erciyes-Çaykur Rize

Hakem: Vedat Yüksel

6 Mayıs Pazar:

19.00 Galatasaray-Antalyaspor

Hakem: Yunus Yıldırım

05.05.2007


 

LİG A'DA PAZAR MESAİSİ

5.30 Samsunspor-G.Birliği OFTAŞ

15.30 Altay-İstanbul B.Belediyesi

15.30 Malatya-Gaziantep B.Belediyesi

15.30 Türk Telekomspor-A.Sebat

15.30 Diyarbakırspor-Mardinspor

15.30 Orduspor-İstanbulspor

15.30 Kocaelispor-Karşıyaka

15.30 Elazığspor-Uşakspor

15.30 Kasımpaşa-Eskişehirspor

05.05.2007


 

Berlusconi: Kapımız Shevchenko'ya açık

AC Milan Kulubu Baskani Silvio Berlusconi, Ukraynali yildiz Andriy Shevchenko'nun Chelsea'den ayrilmak istemesi halinde onu memnuniyetle kulube kabul edeceklerini soyledi.

Italya'da yayin yapan Gazzetta dello Sport'un sorularini cevaplayan Berlusconi, "Onun icin kapi sadece aralikli degil. Shevchenko icin Milan'in kapisi tamamen açıktır" dedi. Shevchenko, Chelsea'ya 45 milyon euro'ya transfer olmuştu.

05.05.2007


 

Mehmet Okur Jazz'ı yeniden umutlandırdı

ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) play-off serisine dün sabaha karşı yapılan 2 maçla devam edilirken, milli basketbolcu Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, sahasında Houston Rockets'ı 94-82 yenerek seride 3-3'lük eşitliği sağladı.

Salt Lake'deki EnergySolutions Arena'da oynanan serinin 6. maçında sahaya ilk 5'te çıkan Mehmet Okur, attığı 19 sayı ve aldığı 9 ribauntla takımının galibiyetinin mimarı oldu. Maçta 40 dakika süre alan Okur, 7 kez denediği 3 sayılık atışlardan 4'ünü sayıya çevirirken, 2 sayılık atışlarda 4'te 1, serbest atışlarda da 5'te 5 yaptı ve Jazz'ın en skorer ikinci oyuncusu olmayı başardı

05.05.2007


 

Bayern, İtalyan golcü Luca Toni'yi istiyor

Bayern Münih Kulübü Başkanı Franz Beckenbauer, Serie A takımlarından Fiorentina'da forma giyen italyan yıldız Luca Toni'yi transfer etmek istediklerini doğruladı.

Bu sezon hayal kırıklığı yaşatan Bayern Münih'te önümüzdeki sezon için yeni isimler bulma arayışları hız kazandı. Kulübün Başkanı Beckenbauer, İtalya Birinci Ligi'nde (Serie A) Fiorentina forması giyen yıldız futbolcu Luca Toni'yi renklerine bağlamak istediklerini açıkladı.

05.05.2007


 

PAF'ta da derbi heyecanı yaşanacak

Profesyonelliğe Aday Futbolcular (PAF) Ligi'nde Beşiktaş ile Fenerbahçe bugün karşı karşıya gelecek. BJK Fulya Şan Ökten Tesisleri'ndeki maç saat 15.30'da başlayacak.

Galatasaray'ın 74 puanla liderliğini sürdürdüğü PAF Ligi'nde geride kalan 30 hafta sonunda Beşiktaş ile Fenerbahçe 63 puan ve averajla ikinci ve üçüncülüğü paylaşıyor.

05.05.2007


 

Dev maçı 287 gazeteci izleyecek

Derbi maç medyanın da gündemine oturdu. İnönü Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak maç için Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) adeta bir medya ordusu akredite oldu.

Dev maç için BJK İnönü Stadı'nın 190 kişilik basın tribünü tamamen dolarken, saha içinde de 97 foto muhabirinin görev yapacağı açıklandı.

05.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004