Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Halkın hakemliğine varız

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, cumhurbaşkanın halk tarafından seçilmesi konusunda “Halkın hakem olduğu her yerde varım”’ dedi. DYP lideri Ağar, NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını cevaplandırdı. Türkiye’nin 1980 sonrasında farklı yollara ayrılan siyasetin bütünleşmesi dönemini yaşadığını belirten DYP lideri Ağar, Anavatan Partisi’yle birleşme çabalarının olumlu bir şekilde devam ettiğini söyledi. “Merkez sağda ittifak milet isterse olur” diyen Ağar, üçüncü bir isim altında birleşme ihtimalinin de söz konusu olabileceğini ifade etti.


Demokrasi laiklikten önemli

İngiliz The Economist dergisi, Türkiye’de son haftalarda yaşanan tartışmaları derginin kapağına taşıdı. Dergi, “Türkler seçmek zorundaysa, demokrasi l

Baykal birleşmeden ümitsiz

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP-DSP bütünleşmesiyle ilgili olarak, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in açıklamalarının ardından, “Bunun olabileceği um


  Seçimde tatil korkusu

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, seçimde milli iradenin sandığa yansımayacağını iddia etti. Aygün, Türkiye’de belki de rejimin kaderinin oylanacağı bu seçimin, yaz tatili ve Türkiye’ye özgü nedenlerle son yılların en düşük katılımıyla yapılacağını savundu.


  Şener: Bu süreç AKP’ye yaradı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, kamoyu yoklamalarında Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin AKP’nin oylarında önemli artış meydana geldiğini ve bu trendin devam etmekte olduğunu ileri sürdü.


  AKP ve CHP gerilimden besleniyor

Anavatan Partisi Bitlis Milletvekili Edip Safder Gaydalı, iktidar ve muhalefetin gerilim siyaseti üreterek beslendiğini, bunu özellikle başörtüsü üzerinden yaptıklarını ileri sürdü


  Anayasa değişikliği komisyonda

TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişikliği paketinin 48 saat geçmeden Anayasa Komisyonunda ele alınmasını öngören AKP Grup önerisi kabul edildi.


  Bölük komutanı şehit

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik sürdürülen operasyonlarda çıkan çatışmada bir üsteğmen şehit oldu, 2 astsubay ve bir er yaralandı.


  Manevî değerlere saldırı iç barışı bozar

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, “İnsanların mânevî değerlerine saldırmak kimseye fayda sağlamaz, kardeşliği ve iç barışı bozar” dedi.


  Erdoğan hakkında suç duyurusu

Ankara Barosu avukatlarından Sedat Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, AKP grup toplantısında yaptığı konuşma sebebiyle suç duyurusunda bulundu.


  Buna erken seçim denmez

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, milletvekili seçimlerinin 3-4 ay öne alınmış olduğunu, dolayısıyla buna erken seçim denilemeyeceğini belirtti.


  Vali milletvekilliği için istifa etti

Tunceli Valisi Mustafa Erkal, 22 Temmuzda yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti.


  22 Temmuz’da YSK için sorun yok

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, seçimin 22 Temmuz’da yapılmasının kendi açılarından bir sorun taşımadığını kaydetti.


  Boyalar tahlilde

Devlet Malzeme Ofisi’nin (TMO) genel seçimler için alacağı 180 bin şişe özel boya için alınan numuneler, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından inceleniyor.


  Çelik: Huzur ve barış içinde yaşamalıyız

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, farklı kültür, dil ve din mensuplarının huzur ve barış içinde birlikte yaşamaları gerektiği gerçeğiyle karşılaşıldığını söyledi.


  Kız çocuklarına ayrı okul teklifi

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aytekin Sır, köylerde ailelerin 13 yaşından sonra kızlarını karma okullara göndermediğini söyledi.


  “Sihirli diziler, gerçek hayatın sihrini bozuyor”

Trakya Üniversitesi (TÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi, Yrd. Doç. Dr. Süleyman Doğan, fantastik diziler ve filmlerin çocukların gerçek hayatı algılamasını zorlaştırdığını söyledi.


  Havalar daha da ısınacak

Hava sıcaklığının hafta sonunda tüm yurtta 6-8 derece artarak mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor.


  Bursa çiçek açtı

Bursa, baharın gelmesiyle birlikte park ve bahçeleri süsleyen rengârenk çiçeklerin büyülü güzelliğine büründü.


  Gönüllü eğitim elçileri işbaşında

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde gönüllü öğretmenlerden kurulan ‘’Harran Eğitim Gönüllüleri Kulübü’’, hafta sonlarında belirledikleri köy okullarının fiziki eksikliklerini, Kaymakamlığın malzeme desteğiyle tamir ederek yeni bir görünüme kavuşturuyor.


  Üstü cami altı okul

Ordu’nun Aybastı ilçesindeki bir köyde uygun yer bulunamadığı için öğrenciler tek derslikli bir okul haline getirilen caminin alt katında eğitim görüyor.


  Yeraltı otoparkı için ilk kazma

Erzurum’un çehresini değiştireceği iddia edilen iki proje için çalışmalara başlandı. Cumhuriyet Caddesi’ndeki Vakıflar’a ait işyeri ve evlerin sökümüne başlanırken, Menderes Caddesi’ne yapılacak olan Yeraltı Otopark’ı için de ilk kazma vuruldu.


  Öğretmenlere eğitim fırsatı

Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Millî Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 2 veya 3 yıllık yüksekokul mezunu öğretmenler için lisans tamamlama programı oluşturuldu.


  Gurbetçilerden eğitime destek

Almanya’da yaşayan Muşlu vatandaşlar eğitime katkı sağlamak için 80 bin YTL’lik yardım çekini Muş Valisi İbrahim Özçimen’e teslim etti.


  Nisan yağmurları da barajları doldurmadı

Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Şube Müdürü Bilgin Telek, Manisa bölgesinde bulunan Demirköprü, Gölmarmara, Avşar ve Buldan barajlarındaki su doluluğunun geçen yıla oranla, yüzde 50 azaldığını bildirdi.


  Yemekte buluştular

Mersin ve Silifke huzurevinde kalan yaşlılar, tanışma ve kaynaşma yemeğinde bir araya geldi.


  Çekül Vakfı tarihî binaları tescilledi

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) üyeleri, Samsun’un Alaçam ilçesini gezerek tarihi mekânlarda incelemelerde bulundu.


  Afet konutları 39 yıl sonra teslim edildi

Osmaniye’nin Bahçe ilçesine bağlı Bekdemir köyünde 1968 yılında meydana gelen heyelanda evleri zarar görenlere 39 yıl aradan sonra konutları teslim edildi.


  Küresel ısınmaya karşı kozmetiğe hayır

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, küresel ısınmaya karşı insan sağlığını ve tabiatı tehdit eden saç spreyi, parfüm, şampuan, jöle gibi ürünlerin kullanılmamasını önerdi.


  Çevre gönüllüsü öğrenciler esnafı uyardı

Çeşitli ilköğretim okullarından oluşan 100 kişilik bir çocuk grubu, Ümraniye esnafını tek tek dolaşarak çevre temizliği konusunda esnafı duyarlı olmaya çağırdı. Çocuklar, ilçenin temizliğini sağlayan bazı kuralların yazılı olduğu bildiriler dağıttı.


  Osmanlı kıyafetlerine büyük ilgi

Osmanlı’nın giyim ve kuşam kültürünü merak eden turistler kaftan ve bindallı kostümleri satın alıyor.


  Evlerini pansiyona çeviriyorlar

Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl Beldesi’nde turizmin gelişmesi için adımlar atılıyor.


  Eşini dövdü tez hazırlama cezası aldı

Bursa’da eşini dövdüğü iddia edilen kişi, yargılandığı mahkemece, ‘’evli bir erkeğin eşine nasıl davranması gerektiği’’ni anlatan 3 sayfalık tez hazırlama cezasına çarptırıldı.


  Saçlar neden dökülür?

Yaşadıkça rengini ve formunu kaybeden saçların dökülmesinde, stresten ateşli hastalıklara, gebelikten diyet yapmaya kadar birçok sebebin etkili olduğu bildirildi.


  O bir kan verme şampiyonu!

İzmir’de 25 yıl önce kan ararken bir yakınını kaybeden İzmirli Hasan Demirel, 25 yılda 93 kez kan bağışında bulunarak, bu alanda kırılması güç bir rekoru elinde bulunduruyor.


  Türkiye “Pardus” diyor!

Tercihini Pardus yönünde kullanan kurumsal kullanıcılar dün Pardus karar ve deneyimlerini bilişim dünyası ve özgür yazılım camiası ile paylaştılar.


  Adıyaman'da Oxford yok, ama...

Adıyaman’ın Sincik ilçesinden 10 öğrenci meşhur “Oxford vardı da biz mi okumadık?” sözüne nisbet yaparcasına AB desteğiyle Polonya’da dil ve kültür eğitimi aldılar.


  Gençliği dinden koparmayalım

Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri, vefatının 47. yıldönümünde Balıkesir’de rahmetle anıldı. Yeni Asya Balıkesir Temsilciliği, Bediüzzaman’ın vefatının 47. yıldönümü sebebiyle Balıkesir Belediyesi Konferans salonunda, “Bediüzzaman’da sevgi ve Mevlânâ’da Hoşgörü’ konulu bir anma toplantısı düzenledi.


  Eğitim, Allah'tan Rab ismine mazhar olmaktır

Yeni Asya İzmir Hanım Okuyucuları tarafından Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan program yoğun ilgi gördü. Sunuculuğunu İzmir Demokrat Gençlik Gurubu Başkanı Said Şenol’un yaptığı program Kadir Gülişli’nin Kur’ân tilâvetiyle başladı. Ardından Yeni Asya gazetesi Ege Bölgesi Temsilcisi ve Asya Eğitim Kurumları Kurucusu Hasan Şen açış konuşmasını yaptı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004