Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD belgesine Filistin ve İsrail öfkesi

Hamas’ın sürgündeki siyasi lideri Halid Meşal, ABD’nin İsrail ve Filistin’e sunduğu ve her iki tarafın alması gereken tedbirler takvimini içeren “uygulama belgesi”ni sert dille eleştirdi.

Meşal, Şam’da düzenlenen bir mitingde yaptığı ve El Cezire’de yayınlanan konuşmasında, Filistinlilerin seyahat kısıtlamasının hafifletilmesi karşılığında roket saldırılarını durdurmayı kabul etmeyeceğini söyledi.

Amerikan önerisini “saçma” bulduğunu belirten Meşal, direnişten vazgeçilmesi karşılığında barikatların kaldırılmasının eşit bir durum olmadığına dikkat çekti.

Filistinli başmüzakereci Saib Erekat ise Meşal’in değerlendirmesini “erken” bulduğunu, belgenin Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) yönetimine sunulacağını söyledi. Bu arada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın da Hamaslı Başbakan İsmail Haniye ile Gazze’de bir araya geleceği belirtildi.

ABD’nin, İsrail ve Filistin’e sunduğu uygulama belgesinde, yollara kurulan barikatların kaldırılması, Filistin topraklarında geçişlerin açılması ve Filistin Devlet Başkanı Abbas’a bağlı güvenlik güçlerinin geliştirilmesi bir takvime bağlanıyor. İsrail’den, Abbas’a bağlı güvenlik birimlerine silâh, mühimmat ve diğer malzemelerin teminine onay vermesi isteniyor. Meşal gibi İsrail’in de belgeye öfke duyduğu açıklandı.

/ ŞAM

06.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Söz Fransız halkının

  ABD belgesine Filistin ve İsrail öfkesi

  Solana, Gül’ün adaylığını destekledi

  Taliban ültimatomunu uzattı

  İsrail’e roket saldırısı düzenlendi

  Kenya uçağı düştü

  Bush , Irak için para istedi

  ABD, Irak’a silâh satacak

  Kaide’den Haşimi’ye işbirliği suçlaması


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004