Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Gençlere sembol oldu

Dünya ve Olimpiyat şampiyonu milli güreşçimiz Hamza Yerlikaya'nın taklası minderin sembolü oldu. Ordu'da yapılan okullar arası güreş müsabakasında derece yapan genç şampiyonlar sevinçlerini minderin ilk kez Hamza Yerlikaya ile tanıştığı ters takla atarak gösterdi.

Yakın zamanda Türk güreşinin yetiştirdiği en büyük isim olan ve başarıları ile asrın sporcusu olarak tanımlanan Hamza Yerlikaya'nın başarısından sonra attığı ters takla güreş minderinin başarı sembolü oldu. Ordu'da yapılan okullar arası güreş müsabakasında derece yapan genç şampiyonlar sevinçlerini minderin ilk kez Hamza Yerlikaya ile tanıştığı ters takla atarak gösterdi.

Türkiye Okullar Arası 13 -14 Yaş Grekoromen ve Serbest Güreş Şampiyonası Ordu'da yapıldı. Güreş şampiyonası oldukça çekişmeli geçen heyecanlı müsabakalara sahne oldu. Geleceğin şampiyon adaylarının sergilediği çaba turnuvayı ilgi ile izleyen güreş severlerin de beğenisi kazandı. Turnuva heyecanın yükseldiği anlarda önce birbiri ile tartışan daha sonra ile özür diyerek kendisini affettiren genç sporculara da yenilgi sonrası gözyaşını tutamayarak hüngür hüngür ağlayanlara da ev sahipliği yaptı.

Turnuvada ilgi çeken bir başka nokta da başarılı olan genç isimlerin sevinçlerini güreş minderinin ilk kez Hamza Yerlikaya ile tanıştığı ters takla atarak göstermesi oldu. Erzurum'dan gelerek 32 kiloda Türkiye birincisi olan Recep Köse, "Başarılı olduğum için okuluma ve Erzurum'a bir madalya götürdüğüm için çok sevinçliyim. O sevincimi göstermek için takla atıyorum. Hem de Hamza Yerlikaya dünyada çok başarılı olduğu için onu kendime örnek alıyorum." dedi.

Turnuvaya Kahramanmaraş'tan katılarak 42. kiloda Türkiye şampiyonu olan Selahattin Kılıç ise, "Çok mutluyum derece yaparım diyordum ama birincilikten çok fazla emin değildim. Bu benim ilk Türkiye birinciliğim. Kazandıktan sonra takla atıyorum çünkü hem sevincimi gösteriyorum hem de ileride Hamza Yerlikaya gibi bendi Türkiye'ye dünyada çok madalya getirmek istiyorum." diye konuştu.

06.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Beşiktaş Demirören'e 40 milyon YTL borçlu!

  Fenerbahçe'den Baptista yalanı

  Gençlere sembol oldu

  Ligde Pazar maçı: G.Saray-Antalya

  Potada G.Saray-Beşiktaş derbisi

  Elvan, Avrupa'da ayın en iyi atleti adayları arasında

  Altınboynuz yol koşusu bugün

  İstifa sesleri..


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004