Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Cheney yeni Ortadoğu turunda

Bush’un yardımcısı Dick Cheney’i Orta Doğu ülkelerine gönderdiği bildirildi. Cheney’nin Salı günü Washington’dan ayrılarak Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün’e gideceği ve ABD’nin bu 4 müttefikiyle Şarm El Şeyh’de kararlaştırılanları somutlaştırmaya çalışacağı belirtildi.

ABD Başkanı George Bush, hızlı bir biçimde para gelmemesi halinde yeni şiddet olaylarının meydana gelmesi endişesiyle Kongreden “Irak savaşı için yeni bir finansman kanunu” istedi.

Bush, haftalık radyo konuşmasında, “Kongreye benim yönetimimle çalışması ve sorumlu bir savaş finansmanı kanunu hazırlaması için çağrıda bulunuyorum. Birlikte çalışarak, hızlı biçimde iyi bir kanun çıkarabileceğimize ve birliklerimize ihtiyaç duydukları esneklik ve kaynakları verebileceğimize inanıyorum” dedi.

Bush’un bu açıklamasının, El Kaide’nin iki numaralı adamı Eyman El Zevahiri’nin önceki akşam Demokratların kanun tasarısını alaya aldığı video bandın yayımlanmasının ertesine rastladığına dikkat çekiliyor.

ABD Başkanı Bush, Demokratların savaşın finansmanını Irak’tan Ekim’den itibaren asker çekmeye bağlayan kanun tasarısını veto etmişti.

CHENEY

Bu arada, Bush’un yardımcısı Dick Cheney’i Orta Doğu ülkelerine gönderdiği bildirildi. Cheney’nin Salı günü Washington’dan ayrılarak Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün’e gideceği ve ABD’nin bu 4 müttefikiyle Şarm El Şeyh’de kararlaştırılanları somutlaştırmaya çalışacağı belirtildi.

Cheney’nin Suudi Arabistan Kralı Abdullah, BAE Emiri Şeyh Halife bin Zayed El Nahyan, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ve Ürdün Kralı Abdullah tarafından kabul edilmesi ve bu ülkelerin üst düzey yetkilileriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

Cheney’nin ayrıca Körfez bölgesinde konuşlanan Amerikan askerleri ve komutanlarını ziyaret etmesi planlanıyor.

/ WASHINGTON

07.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Cheney yeni Ortadoğu turunda

  El Cezire’ye Sistani yasağı

  Filistinlilere Şin-Bet işkencesi

  Bağdat’ta yine kanlı gün

  Fransız seçimlerinde Ermeniler kararsız kaldı

  Hillary’yi tehdit eden öğrenciye jet dâvâ

  Sina’da keşif uçağı düştü

  Şarm el Şeyh’de beklenen gerçekleşmedi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004