Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül'den buraya kadar

Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, “Adaylıktan çekileceğim. Bu saatten sonra benim adaylığım söz konusu değil” dedi. Abdullah Gül, gazetecilerin “Buruk musunuz?” sorusunu, “Hayır, asla öyle bir burukluk içinde değilim. Önemli olan milletin gönlünde yer almak” diye cevaplandırdı. Gül, “Adaylıktan çekilmek için Çarşamba gününü bekleyecek misiniz?” sorusuna ise “Hayır” karşılığını verdi.


İki yoklamada da sonuç yok

TBMM Genel Kurulunda, cumhurbaşkanı seçimi için Anayasa Mahkemesinin öngördüğü toplantı yeter sayısı olan 367’ye dün yapılan iki yoklamada da ulaşılam

AKP-CHP kıskacı bitmeli

Krizi çıkaranın hükümet, pompalayanın CHP, bunların arasında kalan Türkiye'nin de yüksek tansiyon içinde olduğunu belirten DYP lideri Ağar, “Dört buçu


  ‘Solda birlik arayışı hızlandı’

Solda birlik arayışları çerçevesinde CHP ve DSP heyetleri önceki gün bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer iki parti yöneticilerinin de katılımı ile saat 21.45’te CHP Genel Merkezinde bir araya geldi.


  CHP’li milletvekilleri, seçimi kulisteki ekranlardan izledi

TBMM Genel Kuruluna girmeyen CHP milletvekilleri, cumhurbaşkanı seçimini kulisteki ekranlardan izledi.


  25 yaş da tehlikede

AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik, 22 Temmuzda yapılacak seçimde, 25 yaşındakilerin de milletvekili olabilmesi ve bağımsız adayların birleşik oy pusulasında yer almasını öngören Anayasa değişikliğinin seçim takvimine zarar vermesi durumunda Genel Kurulda görüşülmeyeceğini bildirdi.


  Bakoyanni: Türkiye'yi dikkatle izliyoruz

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, “Atina’nın, Türkiye’deki siyasi gelişmeleri büyük bir dikkat ve ilgiyle izlediğini” söyledi. Bakoyanni, Yunan basınında yayımlanan açıklamasında, Türkiye’deki genel seçime ve Türkiye’nin AB perspektifine değindi.


  DESİAD: Toplumu germeye kimsenin hakkı yok

Denizli Sanayici ve İşadamları Derneği (DESİAD) Başkanı Gültekin Okay Salgar, siyâsi partilerin ülke çıkarlarını ön planda tutup Cumhurbaşkanlığı seçimi için uzlaşma sağlayamadığını söyledi.


  İdeolojik devlet laikliğe aykırı

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne, anayasanın 10. maddesindeki kanun önünde herkesin eşit olması meselesinin doğru anlaşılması ve gerçek mânâda uygulanması gerektiğini ifade ederek, “Devlet herhangi bir dini savunamadığı gibi, herhangi bir ideolojiyi de savunamaz. Bu da laikliğe aykırıdır” dedi.


  Soyer: AB, KKTC'ye izolasyonu kaldırsın

Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, AB’nin 2004 yılında aldığı izolasyonların kaldırılması kararının artık hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.


  Laçiner: Said Nursî devletle mesafeliydi

Birikim dergisi genel yayın yönetmeni Ömer Laçiner, Bediüzzaman’ın devletle mesafeli olduğu için düşman ilân edildiğini söyledi. Said Nursî’nin devletle mesafeli olduğuna dikkat çeken Laçiner, “Devletin şöyle olmasını istemek başka birşeydir, devlete mesafeli olmak başka şeydir. Devletin tepesinde olmak da başka birşeydir, o da İran...” dedi.


  Kartlı geçişe yoğun ilgi

Boğaziçi ve paralı otoyollardan kolay geçişi sağlayan Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) abone sayısı her geçen gün artıyor


  Otel ışıkları carettaları öldürüyor

Akdeniz sahillerine yumurta bırakan caretta caretta ve chelonia mydas deniz kaplumbağalarının ölüm sebeplerinden birinin de kumsallarda bulunan otellerin ışıkları olduğu bildirildi.


  Küresel ısınmayı ucuza durdurabiliriz

Tayland’ın başşehri Bangkok’ta toplanan bir uluslar arası panel küresel ısınmaya yol açan sera gazlarını mâkul miktara indirmenin sanılandan çok daha ucuza mal olabileceğini ortaya çıkardı.


  Böbrek nakline bekleme listesi

Sağlık Bakanlığının, organ bağışıyla bulunan böbreğin takılacağı hastanın kısa sürede belirlenmesi ve adaletli dağıtımını sağlamak için ‘’Ulusal Böbrek Nakli Bekleme Listesi’’ hazırlayacağı bildirildi.


  Orkinos avına uydu takibi

Akdeniz’de neslini korumak amacıyla av kotası uygulanan orkinos avında kullanılan gemiler, artık uzaydan takip edilecek.


  Bahar yine şifa getiriyor

Nisan ve Mayıs aylarında kâinatın uyanmasıyla kendini gösteren hindiba, ısırgan, kuzu kulağı ve kenger gibi bitkilerin sağlık açısından birçok faydası bulunuyor.


  İnternet ortamı suçları yasalaştı

TBMM’de, internette işlenen suçlarla mücadeleyi öngören kanun tasarısı kabul edilerek yasalaştı. Kanunla, hem kullanıcılara hem de erişim sağlayanlara yükümlülük getirildi.


  Çay tiryakileri deri kanserinden korunuyor

BD’de yapılan bir araştırma günde bir fincan çayın en çok görülen kanser türlerinden ikisine yakalanma riskini azalttığını ortaya koydu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004