Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Temiz bilgi, temiz internet

Çağın muhteşem buluşu internet sayesinde ister temiz bilgiye, isterseniz kirlisine bir anda tek tuşla ulaşmak mümkün. Bizim Aile dergisi bu ayki kapak konusunu internete ayırmış.

“Bilginin de temizi, kirlisi olur mu?” demeyin. Oluyor.

Kirli bilgi, insanı insan yapan değerlerden uzaklaştıran, hayvanî hislerini tahrik eden ve böylelikle iç dünyasında derin yaralar açan bilgi anlamına geliyor.

Temiz bilgi ise tam karşıtı, daha kaliteli insan yetiştirme hedefinde olan; bunun için de bilim, eğitim ve kültür çalışmalarını öne alan, insanın maddî-manevî refahına katkıda bulunan bilgi anlamında kullanılıyor. Kişiye hakikati sunan, kendini ve hayatın sırlarını keşfettiren, ana sütü gibi ak pak bilgiler bunlar.

Çağın muhteşem buluşu internet sayesinde ister temiz bilgiye, isterseniz kirlisine bir anda tek tuşla ulaşmak mümkün. İnternet suçlarından bahsedildiği, internet bağımlılarının özel tedâvilerle iyileştirilmeye çalışıldığı günümüzde uzmanlar “İnterneti güvenli hale nasıl getiririz?”in yollarını arıyor. Zira, çoğu internet sitesi güvenli değil. Gençler, hele de çocuklar için tehlikeli ve aile içi iletişimin sağlığını tehdit ediyor.

Evleri bir ilim yuvası haline getirebilecek bu muhteşem buluşu tamamen dünyamızdan çıkarıp yok sayamayacağımıza göre, ondan doğru şekilde istifade edebilmek için neler yapabiliriz?

İşte Bizim Aile’nin, bu ayki kapak dosyasının ana fikrini özetleyen cümleler.

Uzmanların bu konudaki görüşleri, RTÜK çalışmaları, hukukî açılardan internet güvenliği, AB ülkelerindeki internet güvenlik uygulaması, aile içi iletişim ve internet, konuyla ilgili daha birçok orijinal tesbit…

Kutlu Doğum Haftası faaliyetlerinden bebek sağlığına, eğitimden çiçek bakımına uzanan çok geniş yelpazedeki çalışmanın yer aldığı bu sayı, yine dopdolu muhtevasıyla göz dolduruyor.

08.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ahirzamanda genç olmak

  Temiz bilgi, temiz internet

  Can Kardeş dopdolu

  Perdeler çocuklarla açıldı

  Üniversiteli gençlerden kitap-kafe

  Sabredenler ödüle kavuştu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004