Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Perdeler çocuklarla açıldı

Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 (OSYEG 21) Gönüllü Tiyatro Çocuk Grubu’nun “Ormanın Bekçileri” adlı tiyatro oyunu tiyatro severler ile buluştu.

Ülker Köksal’ın kaleme aldığı, Bora Özkula’nın yönettiği ve oyuncularının OSYEG 21 gönüllü tiyatrocu çocukların oluşturduğu Ormanın Bekçileri isimli oyun çok sayıda katılımla perdelerini açtı.

 Hafta sonu tatiline giren çocukların derslerin stresinden kurtulması ve eğlenmeleri amacıyla hazırlanan tiyatro oyunun da orman, ağaç sevgisi, çevreye duyarlılık konuları çocuklara esprili bir yöntemle anlatıldı.

 Miniklerin dikkatle izlediği oyunda küçük oyuncular, ünlü tiyatro oyuncularına taş çıkardı. Tiyatro yönetmeni ve aynı zamanda devlet tiyatrosu san’atçısı olan Bora Özkula, küçük yaşlardaki çocukların becerilerinin tiyatro yönünde kullanılmasının sosyal hayatta başarı getirdiğini vurguladı. Özkula, “ Ağaç yaşken eğilir. Çocuklarımızın becerilerini doğru alanlarda kullanırsak sosyal yönlerini ve hayatta kendilerine güvenlerini arttırmasına yardımcı oluruz. Hem bazı sosyal konuları çocuklarımıza tiyatro ile anlatmak onların daha fazla akılda kalmasını sağlamaya da yardımcı olacaktır” dedi.

Hüseyin HİÇDURMAZ / BURSA

08.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ahirzamanda genç olmak

  Temiz bilgi, temiz internet

  Can Kardeş dopdolu

  Perdeler çocuklarla açıldı

  Üniversiteli gençlerden kitap-kafe

  Sabredenler ödüle kavuştu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004