Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Fransa yanarken Sarkozy tatilde

Fransa’da, önceki gün cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Nicolas Sarkozy, göreve başlamadan önce ailesiyle kısa bir tatil için Paris’ten ayrılırken, ülkesindeki protesto eylemleri devam ediyor. Protesto eylemleri sırasında çok sayıda aracın ateşe verildiği ve yüzlerce kişinin polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Yorucu seçim kampanyasından sonra Paris’in hengâmeli ortamından uzaklaşmak isteyen Fransız siyasetçi, karısı Cevilia ve 10 yaşındaki oğlu Louis’le birlikte Malta’da yat gezisi yaptı. Tatilin 3 gün süreceği belirtiliyor. Sarkozy, Jacques Chirac’dan cumhurbaşkanlığını 16 Mayıs’ta devralacak.

Diğer taraftan, sağ görüşlü Nicolas Sarkozy’nin zaferini kabul etmek istemeyen gençler iki gündür polisle çatışıyor. Paris’in doğu bölgesinde yer alan Bastille’de toplanan yaklaşık 500 kişi dükkânların camlarını kırarken, telefon kabinlerini de tahrip etti. Benzer olayların ülkenin en büyük 3. şehri Lyon’da da yaşandığı belirtiliyor.

Sarkozy’nin, rakibi olan Segolene Royal’e karşı kazandığı zaferinin açıklanmasıyla patlak veren olaylarda şimdiye kadar 730 aracın yakıldığı ve 600 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. Bu arada, Fransa’da muhalefetteki Sosyalist Partinin Genel Sekreteri François Hollande, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Nicolas Sarkozy aleyhinde ülke genelinde devam eden protesto eylemlerine son verilmesi çağrısında bulundu. RTL televizyon kanalının sorularını cevaplayan Hollande, “Daha önce de sükûnet ve sorumluluk çağrısı yapmıştım. Bazı seçmenler hayal kırıklığı içinde olabilir. Ancak bu kişiler, tepkilerini sadece sandıkta göstermeli” dedi.

Hollande, “şiddet eylemlerine karışanların, sadece fazla sertlik ve otorite isteyenlerin elini güçlendirdiğini” savundu.

/ PARİS

09.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fransa yanarken Sarkozy tatilde

  Wolfowitz suçlu bulundu

  Barzanilerden Humeyni ideallerine bağlılık bildirisi

  Birleşmiş Milletler’den Suriye ve Hizbullah’a suçlama

  Kraliçe ve Bush’dan işgal dayanışması

  Beyaz Saray; muhtıra olmamış gibi

  Irak çocuklarını koruyamadı

  Çin’in nüfusla başı dertte

  Yahudi Kralı Herod’un mezarı bulundu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004