Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Erbil bombayla sarsıldı

Irak’ın kuzeyindeki Erbil’de, patlayıcı yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda ölü sayısı 19’a çıktı. Yetkililer, bölge yönetimine ait içişleri binası önünde düzenlenen saldırıda 100 kişinin de yaralandığını, civardaki araçların ve binaların zarar gördüğünü söylediler.

Yetkililer, kurbanlar arasında çocuk ve kadınların da bulunduğunu, yaralılardan 5’inin durumunun ağır olduğunu bildirdiler.

Bina önünde dün TSİ 07.00’de meydana gelen patlamanın, “şiddetli bir patlama” olduğu bildirildi. Patlamanın olduğu binanın bulunduğu, Erbil’in ana caddesi “60 Metre Caddesi”nde, Türk firması Taşyapı’nın altyapı ve asfalt çalışmaları yürüttüğü bildirildi. Patlamada ölenler arasında, binada çalışan temizlik işçilerinin de olduğu kaydedildi.

Buarada, Irak’ın kuzeyindeki Erbil kentindeki bombalı saldırıda ölenler ve yaralananlar arasında Türk vatandaşlarının da bulunduğu bildirildi. Erbil’in merkezindeki 60 Metre Caddesi’nde altyapı ve yol çalışmalarını yürüten Taşyapı firmasından yetkililer, patlayıcı yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda bir Türk’ün öldüğünü, bir Türk’ün yaralandığını söylediler.

Saldırıyla ilgili, Ensar el Sünnet ve Ensar el İslam örgütleri suçlanıyor. Kürt milletvekili Mahmud Osman, saldırıyla ilgili olarak, El Kaide örgütüyle bağlantıları olduğu kaydedilen Sünni Arap örgüt Ensar El Sünnet ve yine Irak’taki El Kaide ile bağlantıları bulunan ağırlıklı olarak Kürtlerin oluşturduğu Ensar el İslam grubunu suçladı.

Osman, yetkililerin bir hafta önce, polisin Süleymaniye kentinde bir hücreyi ortaya çıkarmasının ardından büyük bir saldırı planlandığını öğrendiğini söyledi. Yakalananların sorgulamaları sırasında komşu bir ülkede eğitim aldıklarını itiraf ettiklerini kaydeden Osman, “bu ülkenin İran olduğu” ifadesini kullandı.

/ ERBİL

10.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erbil bombayla sarsıldı

  Cheney’den Irak’a sürpriz ziyaret

  Afganistan Senatosu Taliban’la barış istedi

  Somali’de peçeler yakılıyor

  Sarkozy’ye isyan sürüyor

  Türk zanlının babası şaşkın

  İran’dan ABD’ye işbirliği teklifi

  El Cezire İran’ı protesto etti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004