Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

“Dinini kaybeden, her şeyini kaybeder”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez, dinin; dil, kültür ve vatan sevgisini koruma altına aldığını, bu yüzden de çocuklara peygamber sevgisi aşılamak gerektiğini belirtti.

Melbourne Türk-İslâm Cemiyetleri tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası Programına, katılan Prof. Dr. Mehmet Görmez, konuşmasında Peygamberimizin güzel ahlâkı ve insanlarımızın O’na olan sevgisini hayatında yaşadığı bazı deneyimler ile anlattı. Kutlu Doğum Haftası faaliyetlerinin 1989 yılından bu yana düzenlendiğini belirten Görmez, Peygamber sevgisi konusunda hiçbir tereddütlerinin olmadığını ancak sevginin yeterli olmayacağını kaydetti. Görmez, bu sevginin bilgiye dönüştürülmesi gerektiğini, Peygamberimizin ahlâk ve adalet anlayışını da uygulamamız gerektiğini açıkladı.

Konuşmasının büyük bölümünü aile kurumuna ayıran Görmez, nikâh masasında oturan eşlerin verdiği sözün Allah’a verilmiş bir söz kabul edildiğini söyledi. Peygamberimizin eşine olan sevgi ve saygısına dikkat çeken Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ne yazık ki günümüzde İslâmın kadınları ikinci sınıf insan olarak gördüğü yönünde Batıda bir anlayış olduğuna dikkat çekti.

İslâm’ın evrenselliği üzerinde de duran Görmez, bütün peygamberlere eşit mesafede duran, hepsini aynı gören bir inançtan geldiklerinin altını çizdi. İspanyollar hariç hiçbir Hıristiyan’ın oğluna İsa adını vermediğini söyleyen Görmez, ancak Anadolu’da İsa, Musa, Yusuf, Yakup ve diğer bütün peygamber isimlerinin çocuklara verildiğine dikkat çekti. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı, Endülüs zamanında Müslüman çocuklara İsa adı verildiği için İspanyolların da mahcup olmamak için bu ismi verdiklerini söyledi. Avustralya’daki kimlik sorununa da değinen Prof. Görmez, dinlerini kaybetmedikleri takdirde hiçbir şeyin kaybolmayacağını söyledi. Dinin; dil, kültür ve vatan sevgisini koruma altına aldığını, bu yüzden de çocuklara peygamber sevgisi aşılamak gerektiğini belirtti. Batıda dile getirilen çok kültürlülüğün zaten kültürlerinde olduğunu söyleyen Görmez, buna örnek olarak Medine Vesikası’nı hatırlattı. Prof. Görmez, sözleşmede ‘biz tek toplumuz’ maddesinin yer aldığını söyledi. Oldukça yoğun ilgi gören yemekli geceye 570 kişi katıldı.

/ SYDNEY

12.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BM: Medeniyetleri dinler buluşturur

  “Dinini kaybeden, her şeyini kaybeder”

  Rice’den hükümete övgü

  “Erken seçim AB siyasetini etkilemesin”

  Cheney, Arap ülkelerinden destek isteyecek

  Holbrooke: Kürt devletini desteklemiyorum

  Olmert’e istifa baskısı

  Gordon Brown, Blair’in yerine talip

  Papa: Gençliğinizi zayi etmeyin

  En baskıcı 17 rejim

  Gordon Brown: Irak’ta hatalar yapıldı”

  Sarkozy’ye Türkiye eleştirisi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004