Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bakan Koç: CHP sol parti değil

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç Türkiye’de sol bir parti olmadığını belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi dahil bunların hiçbiri Sosyal Demokrat parti sayılmaz” dedi. Koç, “CHP, Avrupa Birliğinde ne diyecek? Üniversitelerde ne diyecek?” diye sordu.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Türkiye’de seçim öncesinde yaşanan solda birlik arayışlarına değinerek, Türkiye’de sol bir partinin olmadığını söyledi. Ana muhalefet partisi olan CHP de dahil olmak üzere sosyal demokrat bir parti bulunmadığını vurgulayan Bakan Koç, sosyal demokrat bir partinin Avrupa Birliği, gelir dağılımı gibi konularda ne diyeceğini merak ettiğini dile getirdi. Koç, sosyal demokratın batıdaki sosyal demokrasi içinde bir problem olduğunu vurgulayarak, liberal sağ söylemlerini sosyalleştirerek tatbik etmenin sosyal bir demokrasi olmadığının altını çizdi. Fikri planda da sosyal demokrasinin bir kriz geçirdiğine dikkat çeken Koç, aynı krizin ikinci dünya savaşından sonra icat edilen Hıristiyan demokrat partileri içinde geçerli olduğunu belirtti.

Bakan Koç, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde “Türkiye Başkanlık sistemine me gidiyor?” şeklindeki bir soru üzerine ise “1983 anayasası maalesef cumhurbaşkanına başkanlık sistemindeki kadar yetki vermiştir ama sorumluluk vermemiştir. Parlamenter sistemde olmasından daha fazla yetkilere sahip. Bazı hadiselerin temelinde bu yatıyor. Bizim bu işte kanunları çıkış gayelerine uygun olarak yorumlamakla çözülebilirdi. Neticede çözülemedi. Çözülemeyince halk seçsin” diye cevap verdi.

Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesi parlamenter sistemini kapatıp kapatmayacağının hatırlatılması üzerine ise Koç, bunun Türkiye’nin parlamenter sistem sayfasına kapatacağını anlamına gelmediğini söyledi. Bundan sonra hukuki alt yapının tamamlanması gerektiğini kaydeden Koç, “Cumhurbaşkanını halkın seçmesi ile doğrudan doğruya başkanlık ve yarı başkanlık sistemine geçilecektir” ifadelerinin anayasa açısından doğru bir laf olmadığını, Türkiye’nin halkın seçtiği bir sisteme doğru geçtiğini belirtti.

/ ANKARA

13.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Milletten korkuyorlar

  Miting öncesi patlama

  Din adına cinayet işlenemez

  Demokrasi vesayet altında

  Birleşme kongresi

  DYP-ANAVATAN’dan ortak faaliyet

  Çağdaş Hukukçulardan Genelkurmay'a suç duyurusu

  Bakan Koç: CHP sol parti değil

  MEB ‘durdurma’ya uyacak

  DTP’den seçimi kilitleme tehditi

  Siyaset dışı gelişmeler notumuzu etkiliyor

  Sözde değil, özde özgürlük

  TEM’de feci kaza: 4 ölü, 6 yaralı

  Hicaz Demiryolu, mayın temizliğini bekliyor

  Yağış müjdesi

  Patnos’ta su taşkını

  Asayiş problemi terör kadar tehlikeli

  Papaz müftüden manevî destek istedi

  17 üniversite kurulacak

  ‘Anne ölümleri önlenebilir’

  KPSS için başvurular 14 Mayıs’ta


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004