Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

DTP’den seçimi kilitleme tehditi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, isterlerse ‘’seçimi yapılamaz hale getirme imkanları bulunduğunu’’ savunarak, ‘’5-10 bin bağımsız aday gösterdiğimizde oy pusulasını hangi zarfa, hangi sandığa koyacaksınız? İstersek seçimleri böyle kilitleyebiliriz’’ dedi.

Türk, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ‘’bağımsız adaylarla seçime girme kararı almalarından bir gün sonra, TBMM’de bağımsız adayların birleşik oy pusulasında yer almasına yönelik bir düzenleme yapıldığını’’ söyledi. Bu düzenlemenin kendilerinin önünü kesmeye yönelik olduğunu savunan Türk, yıllardır birbiriyle kavga edenlerin, Meclis’te bir ittifak oluşturarak söz konusu Anayasa değişikliğine destek verdiklerini kaydetti. ‘’Adaletsiz ve dışlayıcı bir yaklaşımın ülkeye bir yarar getirmeyeceğini’’ anlatan Türk, ‘’Biz parlamentoya girmek istiyoruz. Başta Kürt sorunu olmak üzere Türkiye’nin tüm sorunlarına demokratik zeminde parlamenter sistem içinde tartışarak çözüm bulma arayışı içindeyiz’’ diye konuştu. Türk, ‘’Ötekileştirerek, dışlayarak, demokratik siyasetin önünü kapatarak ülkede kaosun sürmesini adeta isteyen bir tutum ve davranış sergilendiğini’’ öne sürerek, şunları söyledi:

‘’Biz istersek bu seçim iptal olabilir. Yarın Diyarbakır’dan, Mardin’den, Batman’dan, Siirt’ten binlerce adayla müracaat ettiğimiz zaman o birleşik oy pusulasını hangi zarfa, sandığa koyacaklar? Bunu nasıl becerecekler? İnanıyorum ki bu adil olmayan yaklaşımı Sayın Cumhurbaşkanı veto eder. Ancak böyle bir şey gerçekleştiği takdirde YSK da bunu görerek, ona göre değerlendirme yapmalıdır. Biz bir kaos, istikrarsızlık yaratmak, seçimi yapılamaz hale getirmek istemiyoruz. Ama bu imkanımız var. Bunu yapabiliriz.’’

Türk, ‘’istersek seçimi yapılamaz hale getirebiliriz’’ şeklindeki sözünün hatırlatılması üzerine, ‘’Diyarbakır’da 5-10 bin bağımsız aday gösterdiğimizde, o seçim pusulasını hangi zarfa, hangi sandığa koyarsınız? Vatandaş nasıl oy kullanacak? İstersek seçimleri böyle kilitleyebiliriz’’ cevabını verdi.

/ ANKARA

13.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Milletten korkuyorlar

  Miting öncesi patlama

  Din adına cinayet işlenemez

  Demokrasi vesayet altında

  Birleşme kongresi

  DYP-ANAVATAN’dan ortak faaliyet

  Çağdaş Hukukçulardan Genelkurmay'a suç duyurusu

  Bakan Koç: CHP sol parti değil

  MEB ‘durdurma’ya uyacak

  DTP’den seçimi kilitleme tehditi

  Siyaset dışı gelişmeler notumuzu etkiliyor

  Sözde değil, özde özgürlük

  TEM’de feci kaza: 4 ölü, 6 yaralı

  Hicaz Demiryolu, mayın temizliğini bekliyor

  Yağış müjdesi

  Patnos’ta su taşkını

  Asayiş problemi terör kadar tehlikeli

  Papaz müftüden manevî destek istedi

  17 üniversite kurulacak

  ‘Anne ölümleri önlenebilir’

  KPSS için başvurular 14 Mayıs’ta


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004