Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demirel: Bırakın halk seçsin

Bahçeşehir Üniversitesinde konuşan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunun bir noktaya geldiğini belirterek, “Türkiye bunu tartışacak. Ama ben bu tartışmaya diz boyu giri-yorum. Bırakın halk seçsin” dedi.


Önemli olan partinin ruhu

Demokrat Parti çatısı altında birleşme kararı alan DYP ve Anavatan Partisi, DP’nin iktidara geliş yıldönümünü ortak bir programla kutladı. “Demokrasi

Sezer: Birleşme değil, birbirini teslim alma çabası var

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP ve DSP’nin güç birliğini öteden beri hem savunduklarını, hem de talep ettiklerini ifade ederek, “CHP ve DSP birbirin


  Adıyaman’da bütünleşmeye tam destek var

ANAVATAN Partisi Adıyaman İl Başkanı Celalettin Bozkurt, parti olarak bütünleşmeyi, millete ve ülkeye karşı duyulan sonsuz sevgi, bağlılık ve tarihsel sorumluluk duygularıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.


  Baykal: Karar sayın Sezer'in

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP ile mutabakat sağladıkları çerçeve içinde her an el ele vermelerinin mümkün olduğunu belirterek, ‘’Karar, Sayın Sezer’in ve arkadaşlarının... Tabii Sayın Sezer’in olsa mesele yok. Galiba onun ötesinde parti içindeki çeşitli kesimlerin de mutabakatı gerekiyor’’ dedi.


  Tuğcu: Yanlış anlaşıldım

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Anayasa değişikliklerinin referanduma sunulması konusunda yaptığı açıklamaların yanlış anlaşıldığını söyledi. Tuğcu, “CHP’nin başvurusunu bu hafta görüşecek misiniz?’’ sorusuna da “Muhtemelen’’ cevabını verdi.


  Sağanak yağış sel oldu

Türkiye’nin bazı bölgelerinde halk yağmur duâsına çıkarken, önceki gün Diyarbakır, Urfa, Niğde ve Kayseri’de görülen şiddetli yağış su baskınlarına sebep oldu.


  Sıcak uyarısı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Kayhan, “Yaz ayları, mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde geçecek.


  Milletvekili adaylarına beden dili dersleri

Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş, milletvekili adaylarına seçmenlerine hitap ederken başlangıç ve bitiş mesajlarını çok iyi planlamalarını, mesajlarını duygusal içeriğe uygun jest ve mimiklerle desteklemelerini tavsiye etti.


  25 yaştakiler bir dahaki seçime

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, 25 yaşında seçilmenin mevcut yasalar çerçevesinde 22 Temmuz’daki milletvekili genel seçiminde uygulanamayacağını bildirdi.


  Gazeteler demokrasi için önemli

ABD medya şirketi Knight-Ridder’ın eski Başkan ve CEO’su Tony Ridder, günlük gazetecilik işinin, demokrasi ve medeniyetin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi.


  Türüt teklifleri geri çevirdi

Karadenizli san'atçı İsmail Türüt, 22 Temmuz’da AKP, MHP ve Demokrat Parti’den (DP) Rize milletvekilliği adaylığı teklifi aldığını söyledi.


  Başoğlu: İşçinin cebi boş, karnı aç

Seçimlerin erkene alınması nedeniyle siyasî partilerin seçim giderlerini karşılamak üzere Hazine’den yardım almalarına dikkat çeken Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, “Siyasî partilerin kasası doldu ama işçilerin cebi boş, karınları aç” dedi.


  Mutafyan: Said Nursi’yi okudum

Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan 2, Zaman gazetesindeki röportajında, Said Nursi’nin kitaplarını okuduğunu belirterek, “Özellikle Türk ve Ermeni halklarının karşılıklı ilişkileri hakkında önemli düşünceler beyan etmiştir. Hatırlayabildiğim kadarıyla, ‘Bizim bu kavimle dost olmamız gerekir. Bizim mutluluğumuz onlarla olan dostluğumuzda’ gibi şeyler var” dedi.


  Minibüs eve girdi

Yokuş yukarı çıkarken freni boşalarak geri geri giden ve içinde 10 kişi bulunan eski model bir minibüs bahçeye düştükten sonra gecekonduya girdi.


  Yükselen baraj suları korkuttu

Van’ın Erciş ilçesinde, Zilan Çayı’nın taşıdığı kar suları, Koçköprü Barajı’nda su seviyesini aşırı derecede yükseltti.


  KPSS başvuruları başladı

Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) başvurular dün başladı. Başvuru işlemleri ÖSYM’nin, ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerinin ve belirli ortaöğretim kurumlarının açacakları sınav başvuru merkezlerince yürütülecek.


  Küresel ısınma göç ettirecek

İngiliz insanî yardım kuruluşu Christian Aid, yayımladığı raporda, 2050 yılına kadar en az 1 milyar insanın küresel ısınmanın sonuçları yüzünden göç edeceği uyarısında bulundu.


  390 kişi ışığa kavuştu

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın başlattığı Katarakt Kampanyası’nın ilk durağı Benin oldu. Benin’in başşehri Kotono’daki Akpakpa Hastahanesi’nde 390 kişinin gözleri cerrahi yöntemlerle ameliyat edildi.


  Anne ölümleri önlenebilir

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, anne ölümlerinin önemli bir bölümünün düşük maliyetli müdahalelerle önlenebileceğini belirtti.


  “Pamuk kadar beyaz gelecek”te devamlılık isteniyor

Tarımda çalışan çocuklarla ilgili “Pamuk Kadar Beyaz Gelecek” projesinin süresi dolmak üzere iken, ILO Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesi Uluslararası Programı (IPEC) Projeleri Koordinatörü Nejat Kocabay, çocukların okula devamının önemli olduğunu vurguladı.


  Orman yangını kontrol altında

İzmir Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez, Bergama ilçesine bağlı İncirlikler mevkisindeki orman yangının tamamen kontrol altına alındığını, arazözlerle soğutma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.


  Engelliler engellere takıldı

Kars Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Engelsiz Eğitim İçin El Ele” programında sahnelenen gösteriler yoğun ilgi görürken, program sonunda merdivenlere uzatılan tahtalar üzerinden salondan çıkarılan engelliler zor anlar yaşadı.


  Televizyon şiddete özendiriyor

Kocaeli Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM) tarafından yapılan ‘’televizyon, kadın ve şiddet’’ konulu araştırmada, kadınlar arasında ‘’televizyonun şiddete özendirerek topluma zarar verdiği’’ görüşünün yaygın olduğu ortayı çıktı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004