Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Küçük çiftçi yok sayılmasın

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımın sadece ekonomiden ibaret olmadığını, sosyal ve insanî yanının da önemli olduğunu ifade ederek, belirlenecek politikalarda bu hususun unutulmaması gerektiğini kaydetti.


Buğday tarlada kurudu

Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, Beypazarı’nın Türkiye tarımının kalbi konumunda olduğunu belirterek, “Küresel ısınmanın da etkisiyle kura

GAP barajlarında su seviyesi düşük

Fırat Nehri üzerinde kurulu bulunan Türkiye’nin en büyük üç barajından Keban, Karakaya ve Atatürk barajlarındaki su seviyelerinin bir önceki yıldan dü


  Tarımda toz ilâçlar yasaklandı

Türkiye Tarım İlaçları Sanayici ve İthalatçı Temsilcileri Derneği (TİSİT) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Kipge, Türkiye’de kullanılan tarımsal toz ilâç miktarının ABD, AB ülkeleri ve gelişmiş ülkelerdekine oranla 12 kat daha az olduğunu belirtti.


  İşadamlarına Avrupa Birliği anlatılacak

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Avrupa Birliği üyelik müzakere sürecindeki Türkiye’de, kişi ve kurumların AB normlarını daha iyi tanıması amacıyla bilgilendirme semineri düzenleyecek.


  MTA’ya tam donanımlı sismik gemi

Türkiye ile KKTC arasında döşenmesi planlanan su boru hattı projesinin etüt çalışmalarında kullanılması için bir İtalyan firmasından kiralanan sismik geminin geri istenmesi üzerine, Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü bünyesinde tam donanımlı bir sismik araştırma gemi alınmasına karar verildi.


  Kayısı üretiminde dünya birincisiyiz

Türkiye’nin kayısı üretiminde dünya birincisi olduğu, ancak çeşitli sorunlar nedeniyle üretimdeki liderliğin satışlara yansımaması sebebiyle ihracatta 5’inci sırada kaldığı bildirildi.


  Başkan Parlak’ın görev süresi doluyor

Rekabet Kurulu Başkanı Mustafa Parlak’ın görev süresi, 3 Haziran tarihinde doluyor. Alınan bilgiye göre, Başkan Parlak’ın yanı sıra Kurulda Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) kontenjanından görev yapan Zühtü Aytaç ile DPT’nin bağlı bulunduğu Bakanlık kontenjanından atanan Rıfkı Ünal’ın da görev süreleri aynı tarihte sona eriyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004