Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

AKP’ye alternatif

DYP-ANAVATAN birlikteliği merkez sağ seçmene dönük son dönemin en önemli hareketi gibi görünüyor. AK Parti şimdi gerçek bir rakip ve alternatifle karşı karşıya. Bunu, demokratik yaşantımız açısından önemsiyorum. Çünkü bazılarının zannettiği gibi CHP, AK Parti’nin alternatifi değildir.

Başbakan Erdoğan, partisinin Demokrat Parti ile mücadelesinde, “Ağar ve Mumcu cumhurbaşkanlığı seçimine katılmadılar” argümanını kullanacaktır. Bu, bir bakıma Ağar ve Mumcu’nun işini zorlaştırır ama AK Parti’nin politikalarından rahatsızlık duyan merkezdeki bir başka grup kitlenin ise hoşuna gidecektir.

Gelen tepkilere bakılırsa Demokrat Parti’den hükümetin rahatsız olduğu anlaşılıyor. Çünkü ekonomide liberal politikalar izleyen, siyasi çizgi olarak muhafazakar demokrat anlayışı benimseyen AK Parti bu iki ana eksende bir rakiple mücadele edecek. Demokrat Parti-DYP çizgisi Türkiye’de muhafazakârlığın kalesi, ANAVATAN ise ülkemizde liberal ekonominin öncü partisidir. 22 Temmuz’a kadar halka bunları nasıl anlatabilirler bilemem, ama AK Parti açısından ciddiye alınması gereken siyasi bir rakip ortaya çıktı.

İktidarın ihmal ettiği küçük esnaf, köylü ve çiftçi kesimine Demokrat Parti cazip gelebilir. Birleşme sonucunda büyük kentlerde de belli bir ivmeyi yakalarlarsa yeni bir umut ve siyasi açılım sağlayabilirler.

Listeler bunun en büyük göstergesi olacak.

Akşam, 17.5.2007

İsmail KÜÇÜKKAYA

18.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bunların niyeti faşizm

  Elveda Şemdinli...

  Organize çekirdek!

  AKP’ye alternatif

  Başbakan, damdan düşenin halini anlıyor mu?

  AKP ve ordu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004