Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Solda zoraki işbirliği

CHP ve DSP 22 Temmuz’daki seçimler için işbirliği yapma kararı aldı. Varılan anlaşma Deniz Baykal ve Zeki Sezer tarafından yapılan ortak basın toplantısıyla duyuruldu. Baykal seçimde DSP ile birlikte çalışacaklarını ve tarihî bir adım attıklarını açıkladı. Sezer aday olmayacak.


Dinler evrenseldir

Üç semavî dinin temsilcileri ile görüşen AB yöneticileri, “temsil edilen dinlerin ve Avrupa kurumlarının herkesin ortak hedefi olan kamu yararı için ç

Çatı tamam

Cemal Şen, 11 Mayıs 2007’de kurduğu ‘’Demokrat Parti’’yi feshetti. Böylece, Doğru Yol Partisi ile Anavatan Partisinin birleşeceği ‘çatı’ engeli ortada


  Özgür Der: Hukuk devleti yara aldı

Özgür-Der, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin Şemdinli sanıkları hakkında Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği mahkumiyet kararını bozmasını “Böylece sanıklar hakkında gerekli makamların şehadetleri doğrultusunda ‘iyi çocuk’ hükmü teyit edilmektedir!” şeklinde değerlendirdi.


  Sınırda askeri hareketlilik

Şırnak’ta son günlerde artan askeri operasyonlar dikkat çekiyor. Demiryolu ile Mardin’in Nusaybin ilçesine gelen uzun menzilli obüs tankları, Şırnak bölgesine getirilerek sınır noktalara yerleştiriliyor.


  Üniversite şenliğinde içki rezaleti

Celal Bayar Üniveristesinin “Bahar Şenliği” kapsamında düzenlediği Kenan Doğulu konserinde öğrenciler su gibi alkol tüketti.


  Hayalî senaryo çıkarmaya gerek yok

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, İran’ın Tebriz şehrine gitmek üzere Trabzon Havalimanından havalandıktan sonra düşen uçak konusunda ortaya atılan iddialarla ilgili olarak ‘’Hayali senaryo çıkarmaya gerek yok’’ dedi.


  Düşünce özgürlüğü için buluşuluyor

“Düşünce Özgürlüğü için 5. İstanbul Buluşması” 25-27 Mayıs günlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Düşünce Suçuna Karşı Girişim’in öncülüğünde düzenlenen buluşmaya Bulgaristan, Yunanistan, Güney ve Kuzey Kıbrıs, Suriye, Irak, İran, Azerbaycan, Ermenistan ve Gürcistan’dan davetliler katılacak.


  Türkiye başka bir Türkiye olacak

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Cem Özdemir, AB’ye tam üye olacak Türkiye’nin, bugünkü Türkiye olmayacağını söyledi. Özdemir, Deutschlandfunk adlı radyoda yayınlanan “AB’nin sınırlara ihtiyacı var mı?” konulu tartışma programında “AB’ye tam üye olacak Türkiye, bugünkü Türkiye değil. 10, belki 20 yıl sonra reformlarını tamamlamış başka bir Türkiye olacak” dedi.


  Avrupa Birliği nişanı kabul etti, nikâha yanaşmıyor

Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfı Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen, Avrupalıların AB konusunda Türkiye ile nişanlılığı kabul ettiğini, ancak nikaha bir türlü yanaşmadıklarını savundu.


  MEB: İddialar tümüyle tek yanlı ve ideolojik

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, “Provalarda harem selamlık uygulama” başlıklı haberde yer alan bilgilerin “tümüyle tek yanlı” olduğu bildirildi.


  Türk F-16’lara Ege’de önleme

Ege Denizi’nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan Türk F-16 kollarına, Yunan jetlerince önleme yapıldığı bildirildi.


  Kurtulmuş: Türkiye kamplaşmaya sürükleniyor

Saadet Partisi Siyasi İşler Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘’Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde ve sonrasında yapılan bir takım çalışmalarla Türkiye’de bir zemin hazırlanması, bir zemin yoklaması yapıldığını’’ iddia ederek, ‘’O da Türkiye’de din üzerinden yeni bir kamplaşmanın yeni bir ayrışmanın ortaya konulmasıdır’’ dedi.


  Trafik kazalarının 7 yıllık bilânçosu: 4 milyar YTL

Alınan tedbirlere rağmen Türkiye’de her yıl binlerce insan trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün trafik kaza istatistiklerine göre son yedi yılda 3 milyon 540 bin 750 trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların maddî bilânçosu ise 4 milyar YTL.


  Otomobilin çarptığı 5 çocuk öldü

Kayseri’de yolun karşısına geçmek isteyen beş çocuğa bir otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan çocuklardan dördü olay yerinde, biri de kaldırıldığı hastahanede hayatını kaybetti.


  Freni patlayan kamyon dehşet saçtı

Antalya’da freni patlayan kamyonla otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında dört kişi hayatını kaybederken, üç kişi de yaralandı.


  Namaz düşmanlığına tepki

Namaz Gönüllüleri Platformu, Doğan Haber Ajansı’nın geçtiği ve Çarşamba günü Hürriyet, Milliyet, Radikal’de hemen hemen aynı ifadelerle yayınlanan “Dinin Direği Namaz” kitabı ile ilgili haberlerin, baştan sona namaz düşmanlığı, cehalet ve istismar koktuğunu ifade etti.


  Muğla’da tsunami olmuş

Yapılan deniz dibi ölçümler ve araştırmalarda, milattan önce 1631 yılında Fethiye’nin Çalış bölgesi açıklarında ‘’tsunami’’ meydana geldiği ortaya çıktı.


  Camı çatlayan THY uçağı zorunlu iniş yaptı

Türk Hava Yollarının (THY) Sabiha Gökçen-Van seferini yapmak üzere havalanan yolcu uçağı, kalkıştan bir süre sonra kokpit camının çatlaması üzerine Atatürk Havalimanı’na zorunlu iniş yaptı.


  İstanbul, 2050’de 50 milyon

İstanbul’daki nüfus artışı nasıl yavaşlatılacak? Nüfus patlaması, hem metropolü içinden çıkılmaz hale getiriyor hem de dünyanın sayılı destinasyonlarından olan bu metropolü her yönden tüketiyor.


  Köylülerin fatura isyanı

Dicle Elektrik Dağıtım (DEDAŞ) Müessese Müdürlüğü’nün sayaç okuma işi ile ilgili ihaleyi iptal etmesi tahsilat sorununa yol açtı. Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde çalışacak personel olmayınca abone sayaçları okunamıyor. Yaklaşık 3 aydır okunmayan endeksler vatandaşa yüklü fatura olarak kesilecek.


  70’lik seyyar satıcı vekilliğe talip

Meclis’te çıkan yasaların bazı insanların menfaatleri doğrultusunda yapıldığını ileri süren 72 yaşındaki yaşlı seyyar satıcı Konya bağımsız milletvekili adayı oldu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004