Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Sezonun darbesi

Süper Ligde Galatasaray ile Fenerbahçe sezonun son derbisinde karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Bülent Demirlek yönetecek.

Ezeli rakipler Galatasaray ile Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de 2006-2007 sezonunun son derbi maçında bugün karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı hakem Bülent Demirlek yönetecek. Demirlek'in yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın ile Cemal Gemici yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Cem Deda. Derbi maçta hakem gözlemciliklerini Doğan Şen ve Nüzhet Kiper Bağış, federasyon temsilciliklerini de Haluk Gözen, Ali Okumuş ve Mehmet Top yapacak.

G.SARAY KAZANMAK ZORUNDA

Derbi maçta ev sahipliği yapacak olan Galatasaray, Beşiktaş ile yarıştığı lig ikinciliği için sahaya mutlak galibiyet amacıyla çıkacak. Fenerbahçe karşısına, ikinci sıradaki Beşiktaş'ın 2 puan gerisinde çıkacak olan sarı-kırmızılılar, hem şampiyonluğunu geçen hafta ilan eden Fenerbahçe'yi yenerek, ilk yarıdaki mağlubiyetin rövanşını almak, hem de bu sezon evinde oynayacağı son maçı kazanarak, lig ikinciliği umutlarını sürdürüp, taraftarlarına 3 puan armağan etmek istiyor. Galatasaray'da sakatlıkları nedeniyle Okan, Arda ve Aydın, bugünkü derbide forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılı takımda ayrıca sakatlıkları bulunan Hasan Şaş, Mehmet Topal ve Cihan'ın da derbide oynama ihtimallerinin düşük olduğu bildirildi. Şampiyonluğunu geçen hafta ilan eden Fenerbahçe ise Ali Sami Yen Stadı'na prestij mücadelesi için çıkacak. Sarı-lacivertli takımda sakatlığı bulunan Appiah ile cezalı Selçuk, derbi maçta forma giyemeyecek. Cezaları biten Aurelio ve Kezman ise görev verilmesi halinde derbide oynayabilecek.

MUHTEMEL KADROLAR

Galatasaray:

Mondragon, Song, Emre, Tomas, Orhan, Sabri, Mehmet Güven, Inamoto, Ayhan, Necati, Ümit Karan.

Fenerbahçe:

Serdar, Önder, Lugano, Edu, Ümit, Aurelio, Deniz, Tuncay, Alex, Tümer, Kezman.

2 bin 569 polis görev yapacak

Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları arasında bugün yapılacak sezonun son derbi maçında geniş güvenlik önlemleri alınacak. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak dev maç öncesi, sırası ve sonrasında toplam 2 bin 569 polis görev yapacak. Ayrıca, ev sahibi Galatasaray Kulübü'nün 250 özel güvenlik görevlisi de derbide güvenliğe yardımcı olacak. Maçla ilgili tüm güvenlik önlemleri saat 13.00'den itibaren alınmaya başlanacak ve stat kapıları saat 14.00'den itibaren açılacak.

PAF'ta da derbi günü

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki ezeli rekabetin heyecanı bugün Profesyonelliğe Aday Futbolcular (PAF) Ligi'nde de yaşanacak. İki kulübün genç futbolcuları, Galatasaray'ın sahası olan Florya Metin Oktay Tesisleri'nde saat 14.00'de karşı karşıya gelecek. Galatasaray, PAF Ligi'nde üst üste 3. şampiyonluğunu 2 hafta önce ilan etmişti.

19.05.2007


 

Sinan Engin: Beşiktaş'ı Tigana'dan Allah kurtardı

Fransız çalıştırıcı Tigana'nın açıklamalarıyla bir anda hedef haline gelen Beşiktaş'ın eski menajeri Sinan Engin, Tigana'yı ciddiye almadığını ve yaptığı bu açıklamayla da amacının ne olduğunu bilmediğini belirtti.

Ajansspor'a konuşan Sinan Engin, Tigana'yı ciddiye almadığını ve yaptığı bu açıklamayla da amacının ne olduğunu anlamadığını belirterek, "Ben Jean Tigana'ya ne yapmışım. 2004 yılından beri kulüpte bile görev almıyorum. Onu ben ve Celal Kolot değil, başkan Yıldırım Demirören gönderdi. Celal Kolot ile benim adımı vererek ne yapmaya çalıştığını anlamadım. Kendisini sadece dışarıdan bir yorumcu olarak eleştirdim. Zaten Türkiye'de Tigana'yı eleştirmeyen bir gazeteciyi bana gösteremezsiniz. Herhalde Mösyö Tigana, isimleri karıştırıyor. Benim Beşiktaş Kulübü'nde resmi olarak hiçbir görevim ve sorumluluğum yok" dedi.

ALLAH KURTARDI

"Beşiktaş'ı Tigana'dan Allah kurtardı" ifadesini kullanan Sinan Engin, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk geldiği günden bu yana Tigana'nın teknik direktör olmadığını iddia ediyordum. Ama bu yaptığı açıklamayla adam olmadığı da ortaya çıktı. Jean Tigana bana göre ne teknik direktör, ne de adamdır. Celal Kolot geldiğinden bu yana da takımın gösterdiği performans ortada. Tekrar söylüyorum, Beşiktaşımızı ve Türkiye'yi Allah kurtardı. Çalıştığı dönemde böyle bir açıklama yapmayayıp da gideceği gün böyle bir açıklama yapması, adam olmadığının kanıtıdır."

19.05.2007


 

Medyada en popüler Zico

Medya Takip Merkezi'nin düzenli olarak hazırladığı ayın medya gündemi raporuna göre, geçtiğimiz ayın da en çok bahsi geçen spor kulübü Fenerbahçe oldu.

Haber sayısında, önceki aya göre yüzde 50 artış yaşanan Fenerbahçe, gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitelerine toplam 20 bin 612 kez konu oldu ve bu haberler 329 saate yakın ekranlarda yer buldu. Nisan ayının en medyatik spor adamı teknik direktörü Zico oldu. Önceki aya göre, haber sayısında yüzde 39 oranında artış olan Zico, 3 bin 272 haberle medyada yer buldu.

19.05.2007


 

Kocaeli'ne 300 bin Euro'luk spor kompleksi

Temeli 2006 Haziran ayında atılan Kocaeli Üniversitesi Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksek Okulu’nun spor kompleksi gerçekleştirilen tören ile açıldı.

Haziran 2006 da temelini CEO’su Hans Wijers ile attığı, Spor Kompleksinin açılışı Dünya Kimya Devi Akzo Nobel tarafından, Güney Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölge Müdürü Bart Jan Koopman’ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksek Okulu spor kompleksi, 200 bin Euro Akzo Nobel, 50 bin Euro Ömer İsmet Uzunyol ve 50 bin Euro Solventaş’ın katkılarıyla, toplam 300 bin Euro’luk destek ile hataya geçirildi. Birçok farklı toplumsal sorumluluk projelerine imza atan, Akzo’nun Türkiye’deki boya şirketi Marshall Boya ve Vernik Sanayii A.Ş. projelerine 2007 yılında da devam ediyor.

19.05.2007


 

Tenisin yıldızları İstanbul'a geldi

İstanbul'da bu yıl 3. kez düzenlenen Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2007 uluslararası bayanlar tenis turnuvası, bugün ön eleme maçlarıyla başlayacak. Tekstilkent Arena'da yapılacak tenis turnuvasında, dünya sıralamasına 2. sırada bulunan ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova, seri başı olarak katılıyor.

İstanbul Cup tenis turnuvasında, Maria Sharapova'nın yanı sıra Rus Elena Dementieva ve ABD'li Venüs Williams gibi ünlü tenisçiler de raket sallayacak. Dünya sıralamasında 13. sırada bulunan Dementieva, İstanbul Cup'ın 2 numaralı seribaşı olacak. Turnuvada dünya sıralamasında 17. Patty Schnyder (İsviçre), 22. Venüs Williams (ABD), 28. Alona Bondarenko (Ukrayna) ve 40. sırada bulunan Anna Lena Groenefeld (Alman) da mücadele edecek. Turnuvanın toplam para ödülü 200 bin dolar olacak.

19.05.2007


 

Efes'ten potada 30. yıl belgeseli

Efes Pilsen Spor Kulübü'nün potadaki 30 yılını anlatan belgesel film hazırlandı.

Mithat Bereket ve ekibi tarafından hazırlanan film, Efes'in Türk sporuna katkılarını, başarılarını, hikayelerini ve kahramanlarını, bilinmeyenlerini anlatıyor. 1976 yılında Kadıköyspor'un devralınmasıyla kurulan Efes ile ilgili belgesel, 24 Mayıs'ta başlamak üzere 4 bölüm halinde perşembe günleri CNN Türk TV'de yayınlanacak.

19.05.2007


 

Kültür Koleji şampiyon

Türkiye Yıldız Erkekler Basketbol Şampiyonasını zirvede bitiren Kültür Okulu öğrencileri, Efes Pilsen'li oyuncularının da katılımıyla şampiyonluk sevincini paylaştı.

Kültür Okulları Genel Müdürü Erdoğan Yılmaz, şampiyon takımı ve teknik ekibi kutlayarak hediyeler verdi. Birçok öğrencinin bulunduğu törende Efes'li oyuncuların antrenörlüğünde Kültür Koleji oyuncularının yarım saatlik gösteri maçı, törenin en heyecanlı bölümü oldu.

19.05.2007


 

Golfün ustası Faldo geliyor

Sam Torrance, Horacio Carbonetti, Stewart Ginn gibi golfün efsane isimlerinin mücadelesine sahne olan Belek bu hafta da bir başka dev oyuncuyu ağırlayacak.

Dünyanın gelmiş geçmiş en önemli golfçülerinden biri olarak gösterilen Nick Faldo, tasarımını yaptığı sahada oynayacak.

19.05.2007


 

‘Mavi Bisikletliler’ bugün yola çıkıyor

‘Mavi Bisiklet, kanserde erken tanı için yolAçık’ kampanyası bu yıl, Marmara ve Ege bölgesinde binlerce insanla buluşmaya hazırlanıyor.

12 Kişilik Milli Bisiklet Takımı 1bugün saat 12.00'de Caddebostan’dan yola çıkıyor. Bisikletini alıp gelen herkes Pendik’e kadar yapılacak halk parkuruna katılabilecek. Her katılımcı adına mamografi üniteleri için açılan fona Roche tarafından bağış yapılacak.

19.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004