Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

GÖZÜNÜ REKORA DİKTİ

Kırkpınar başpehlivanlarından Ahmet Taşçı, bu yıl 646'ncısı yapılacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne iddialı hazırlandığını belirterek, ''Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 56 yaşına kadar güreş yapan Kel Aliço'nun rekorunu kırmak için güreşlere devam edeceğim'' dedi. Taşçı, yaptığı açıklamada, bugüne kadar ata sporu yağlı güreşin ruhuna uygun hareket ettiğini, yurtiçi ve yurtdışında yağlı güreşi en iyi şekilde temsil ettiğini söyledi.

9 DEFA BAŞPEHLİVAN OLDU

Yağlı güreşlerin olimpiyatı olarak kabul ettikleri Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Cumhuriyet sonrası dönemde 7 kez başpehlivan olan Tekirdağlı Hüseyin Pehliva'nın rekorunu, 9 kez başpehlivan olarak kırdığını ifade eden Taşçı, Kırkpınar'da güreştiği süre içerisinde 2 altın madalya aldığını belirtti.

8 YIL DAHA GÜREŞCEĞİM

Güreşte üç yıl üst üste birinci olarak bir altın kemer daha almayı arzuladığını bildiren Taşçı, şunları kaydetti: ''Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 56 yaşına kadar güreş yapan Kel Aliço'nun rekorunu kırmak için güreşlere devam edeceğim. Şu anda yaşım 49, 57 yaşına kadar güreşerek Kel Aliço'nun rekorunu egale etmek istiyorum. Önümde 8 yılım daha var.''

KIRKPINAR'DA HEDEF FİNAL

646. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne geçen yılın Ekim ayından bu yana hazırlandığını ifade eden Taşçı, ''Antrenmanlarımı Karamürsel Levent Erdoğan Yağlı Güreş Spor Kulübü bünyesinde sürdürüyorum. Geçtiğimiz yılın Ekim ayından bu yana kondisyon ve ağırlık çalıştım. Kırkpınarlara iddialı hazırlandım. Bu yıl Allah izin verirse Kırkpınar'da final yapabilirim. Çünkü bu sezon yurdun çeşitli illerinde yapılan yağlı güreşlerde iyi sonuç aldım'' dedi. 646. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 29 Haziran-1 Temmuz 2007 tarihinde gerçekleştirilecek.

20.05.2007


 

Kepez güreşlerine yağmur engel

Çanakkale'nin merkeze bağlı Kepez beldesinde her yıl 19 Mayıs'ta yapılan Geleneksel Kepez Yağlı Pehlivan Güreşleri, hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

Kepez Belediye Başkanı İsmail Yaşar Oğuz, güreşlerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile özdeşleştiğini, ancak bu yıl yağışlı hava nedeniyle organizasyonu iptal ettiklerini söyledi. Klasikleşen güreşlerde, Çanakkale ve Kepezli güreşseverlere Türkiye'nin en ünlü pehlivanlarını bu yıl izletme olanağı bulamadıklarını için üzgün olduğunu belirten Oğuz, gelecek yıl organizasyonu sürdüreceklerini kaydetti.

20.05.2007


 

Hamza Erzurum'da krallar gibi karşılandı

Özel bir maç için Erzurum'a gelen milli güreşçi Hamza Yerlikaya, Erzurum Hava Alanı'nda davul zurna ve halk oyunu gösterisiyle karşılandı.

Milli güreşçi Hamza Yerlikaya Erzurum Havaalanı'nda karşılanmasının ardından, konvoy eşliğinde şehir turu atarak daha sonra Çifte Minareli Medrese'de yapılan Yakutiye Belediyesi mehteran takımının mini konserini izledi.

Yerlikaya, yaptığı açıklamada, Erzurum'un yapı olarak yiğitler, mertler ve pehlivanlar diyarı olduğunu belirterek, ''Anadolu'nun yegane illerinden biri olan Erzurum'dayım. İlk kez geldim. Bundan sonraki süreçte yine gelmeye çalışacağım. Bu sevgiyi, teveccühü kazanmak çok güzel bir duygu'' dedi. Yarın Abdurrahim Yalçın'ın jübile maçında güreşeceğini belirten Yerlikaya, ''Güreşin canlanması Erzurum'un olmazsa olmazıdır. Biz de buna katkı sağlamak için buradayız. Erzurum'a ve Erzurumlu'ya da güreş yakışıyor'' diye konuştu. Hamza Yerlikaya ve Abdurrahim Yalçın, bugün saat 18.00'da, Palandöken Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

20.05.2007


 

Tuncay: Öncelik F.Bahçe'nin

Fenerbahçeli futbolcu Tuncay Şanlı, transfrerde önceliğinin sarı-lacivertli kulüp olduğunu belirtti.

Tuncay, Fenerbahçe TV'ye yaptığı açıklamada, transfer haberlerini izlemediğini belirtirken, şunları kaydetti: ''Lig bitmedi, ama şampiyonluğumuzu ilan ettikten sonra transfer haberleri yoğunlaştı. Ben önceliğimin Fenerbahçe olduğunu her zaman ifade ettim, çünkü Fenerbahçeliyim. Lig bittikten sonra başkanımız ve yönetim kurulumuzla oturup konuşacağım.''

Öte yandan Fenerbahçe, sezon sonunda sözleşmesi bitecek Brezilyalı futbolcu Alex de Souza'nın da transferi için görüşmelere yeniden başladı. Bir süre önce İstanbul'a gelerek yöneticilerle görüşen menajer Juan Figer, sarı-lacivertli yöneticilerle tekrar masaya oturdu. Öğleden sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki kulüp binasında başlayan görüşmelerde, kulüp başkanı Aziz Yıldırım, asbaşkanlar Mahmut Uslu, Ali Koç ve Neşet Yalçın yer aldı. Yaklaşık 4 saatlik görüşmelerin ardından yöneticiler kulüpten ayrıldı. Yöneticilerin ayrılmasından sonra Alex, aracıyla kulüp binasına geldi. Aracından inmeyen Brezilyalı futbolcu, menajeri Juan Figer'i alarak kulüpten ayrıldı.

20.05.2007


 

Kupa tişörtleri vitrine çıktı

Beşiktaş'ın Fortis Türkiye Kupası ödül töreninde giydiği tişörtlerin satışına, Kartal Yuvası'nda başlandı.

Öncelikle İstanbul'daki Kartal Yuvası mağazalarında satışa çıkarılan tişörtlerin, bugünden itibaren de tüm Kartal Yuvası mağazalarından ve satış noktalarından taraftarlara ulaştırılacağı bildirildi. Taraftarların beğenisine sunulan tişörtlerin bir yüzünde, kupa fotoğrafıyla birlikte ''Şerefimizle oynadık, hakkımızla kazandık'', diğer yüzünde ise ''Fortis Türkiye Kupası Şampiyonu Beşiktaş 09.05.2007'' ibaresi yer alıyor.

20.05.2007


 

İbrahim'in dizinde ödem oluştu

Beko Basketbol Ligi'nde play-off yarı final serisinde Galatasaray Cafe Crown'u geçerek finale kalan Fenerbahçe Ülker'de, sakatlanan İbrahim Kutluay'ın durumunun 22 Mayıs Salı günü belli olacağı açıklandı.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş, serinin son maçında Galatasaray Cafe Crown'dan Fitch ile girdiği ikili mücadelede sağ dizinden sakatlanan ve sedyeyle oyunu terk eden İbrahim Kutluay'ın dün akşam MR'ının çekildiğini, ancak kesin durumunun 22 Mayıs Salı günü belli olacağını söyledi. Karakaş, oyuncularının sağ diz iç yan bağlarında esneme tespit edildiğini ifade ederek, ''Ayrıca İbrahim'in dizinde ödem var. İbrahim, 22 Mayıs Salı günü tekrar doktor kontrolünden geçecek ve durumu netlik kazanacak'' dedi.

20.05.2007


 

Venüs: Boğaz Köprüsü rüyalarıma girdi

ABD'li ünlü bayan tenisçi Venüs Williams, Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2007 uluslararası bayanlar tenis turnuvasına katılmak üzere İstanbul'a geldi.

THY'ye ait uçakla New York'tan gelen Venüs Williams, organizasyon yetkilileri tarafından çiçeklerle karşılandı. Sempatik davranışlarıyla beğeni toplayan ünlü tenisçi, havalimanında yaptığı açıklamada, 2 yıl aradan sonra tekrar İstanbul'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, 2 yıl önceki başarısını tekrarlamak istediğini söyledi. Bu yıl zorlu rakiplerinin olduğunun belirtilmesi üzerine de Williams, ''Rekabeti seviyorum. Rekabet iyi şeyler getirir. Kendimi iyi ve güçlü hissediyorum''dedi. Boğaziçi Köprüsü üzerinde yaptığı gösteri maçının hatırlatılması üzerine de Venüs Williams, ''Rüyalarıma kadar girdi. Çok etkilendim. Bir taraftan Asya'ya bir taraftan Avrupa'ya atıyordum. Çok etkilendim'' diye konuştu. Ünlü tenisçi ile birlikte babası da İstanbul'a geldi.

20.05.2007


 

Jazz'ın rakibi Spurs

ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) play-off serisine TSİ dün sabaha karşı yapılan 2 maçla devam edilirken, her iki konferansta da son finalistler belli oldu.

Batı Konferansı yarı finalinde Phoneix Suns ile karşılaşan San Antonio Spurs, maçtan 114-106'lık galibiyetle ayrılarak seride durumu 4-2'ye taşıdı ve finalde Utah Jazz'ın rakibi oldu. Doğu Konferansı'nda ise finalde Detroit Pistons'ın rakibini belirleyecek maçta Cleveland Cavaliers, New Jersey Nets'i 88-72 yendi ve finale adını yazdırdı.

20.05.2007


 

Hamide Bıçkın yarı finale çıktı

Tekvando milli takımı, Çin'de düzenlenen 18. Büyük Erkekler, 11. Büyük Bayanlar Dünya Şampiyonası'nın ikinci gününde bayanlar 59 kiloda Hamide Bıkçın Tosun çekişmeli geçen çeyrek final karşılaşmasında İtalyan rakibi Calabrese Veronica'yı yenerek yarı finale yükseldi.

Türk sporcu normal süresi 7-7 biten karşılaşmanın uzatma devresinde de denge bozulmayınca hakem kararıyla kazanan taraf oldu. Hamide Bıkçın Tosun, ilk turda Finlandiyalı rakibi Tiina Eskuri'yi 4-0, ikinci turda Rus Gülnafis Aytmukhambetova'yı 8-1, üçüncü turda da Kazak Shamshatkzyzy Zarina'yı 5-4 yenerek çeyrek finale yükselmişti.

20.05.2007


 

Mersin'de olimpik koşu düzenlendi

Mersin'de Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) himayesinde ''Olimpik Gün Koşusu'' düzenleneceği bildirildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, yazılı açıklamasında, koşunun, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından IOC'nin kuruluş yıl dönümünü kutlamak, her yaştan katılımcıyı bir araya getirerek spor yapmanın heyecanını yaşatmak ve daha barışçıl nesiller yetiştirmek amacıyla geleneksel olarak yapıldığını belirtti. Taşkın, Mersin'de, 2 Haziran'da yapılacak koşunun her yaş gurubundan kişilere açık olacağını kaydetti.

20.05.2007


 

Oftaş'a Çorum talip oldu

Gelecek sezon Turkcell Süper Lig'de mücadele edecek olan ve kulüp yönetimi tarafından satılabileceği açıklanan Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'a Çorumspor talip oldu.

Türk Telekom Lig A'da şampiyonluğa ulaşan ve gelecek sezon Turkcell Süper Lig'de yer almayı garantileyen Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Başkanı Turgay Kalemci, önceki günlerde yaptığı açıklamada takımı 150 milyon dolara satabileceklerini açıklamıştı. Yıllardır Türkiye 3. Futbol Ligi'nde mücadele eden Çorumspor, açıklama sonrası başkent temsilcisi Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'a talip oldu.

20.05.2007


 

SÜPER LİGDE BUGÜN

19.00 Trabzon-Bursa: Özgüç Türkalp

19.00 Denizlispor-Kayseri: Barış Şimşek

19.00 K. Erciyes-Antalya: Hüseyin Göçek

19.00 Çaykur Rize-Konya: Bülent Yıldırım

19.00 Gaziantep-V. Manisa: Fırat Aydınus

19.00 Ankaragücü-Sivas: Süleyman Abay

20.05.2007


 

19 Mayıs Maratonu Kaya ve Öztürk'ün

Samsun'da düzenlenen 19 Mayıs Yarı Maratonu'nda birinciliği, erkeklerde 1:08.05'lik derecesi ile Serkan Kaya, bayanlarda ise 1:21.02'lik derecesi ile Lale Öztürk kazandı.

Startı 19 Mayıs Stadı'ndan verilen 21.1 kilometrelik yarı maratona 9'u bayan, toplam 82 sporcu katıldı.

20.05.2007


 

Bursa'nın ‘zafer’ tişörtleri yok satıyor

Bursaspor'un geçen hafta 3-0'lık Beşiktaş galibiyetinin ardından yeşil beyazlı oyuncuların giydikleri ''hesap görüldü'' ve ''unutmadık'' yazılı tişörtler, taraftarın yoğun istediği üzerine satışa çıkarıldı.

Bursa Store mağazalarında 15 YTL'den satılan tişörtlere taraftarların yoğun ilgi gösterdikleri bildirildi.

20.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004