Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

375 milyon yıllık güneş mercanı Mersin’de

Dünyanın çeşitli ülkelerinden getirilen kara, hava ve deniz canlılarına ait 20 fosil, Mersin’de sergileniyor. Fosiller içerisinde Devonian dönemine ait 375 yıllık güneş mercanı fosili de bulunuyor.

Müzeler Haftası faaliyetleri kapsamında Mersin Müzesi’nde “Geçmişin izleri” konulu fosil sergisi açıldı. Serginin açılış törenine; Mersin Vali Yardımcısı Ardahan Totuk ve Mersin Müze Müdürü Songül Ceylan Bala başta olmak üzere çok sayıda sanatsever katıldı. Serginin açılış töreninde ilk olarak, Mersin Opera ve Bale Müdürlüğü Şan Konseri verildi. Soprano Serin Saybaşılı ve tenor Sergei Gavrilov’un verdiği konser, serginin açılışına gelen dâvetlileri büyüledi.

Serginin açılış töreninde konuşan Müze Müdürü Songül Ceylan Bala, müzelerin; san'at, bilim, tarih ve kültürle ilgili eserlerin halka gösterilmek için toplanıp sergilendiği yerler olduğunu belirterek, müzelerin kısaca tarihinden bahsetti. Müzelerin, başlangıçta halka açık olmadığını ve devlet yöneticileri ile sadece bilginlerin yararlanabildiğini belirten Bala, “1850 yılından sonra müzelerdeki eski eserler sergilenerek, halkın ilgisine sunuldu. Ülkemizde de müze çalışmaları 1846 yılından itibaren başlamış ve yapılan arkeolojik kazılar sonucunda bütün illerde müzeler açılmıştır” dedi.

Deniz, kara ve havada yaşayan canlıların fosillerinin bulunduğu sergi, 25 Mayıs tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

21.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  13 milyon kitap okuyucularını bekliyor

  375 milyon yıllık güneş mercanı Mersin’de

  Japon şenliği başlıyor

  Şanlıurfa’da ebru el san'atları sergisi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004