Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Japon şenliği başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Japon Kültür Değişim Derneğinin düzenlediği ‘’2007 İstanbul Japon Şenliği’’, 22-23 Mayısta gerçekleştirilecek. Yapılan yazılı açıklamaya göre şenlik, Türklere Japonya’yı ve Japon kültürünü, geleneksel Japon san'atlarıyla tanıtmak ve sevdirmek amacıyla düzenleniyor.

Şenlik, 22 Mayıs Salı günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Japon Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji Ishımoto’nun yapacağı açılış konuşmaları ile Baltalimanı Japon Bahçesi’nde başlayacak.

Şenliğin açılışına, Japonya’nın ünlü davul grubu Nagisa Daiko’nun ‘’Wadaıko - Japon davulu gösterisi’’ ve ‘’Sado - geleneksel Japon çay seromonisi’’ renk katacak.

Şenliğin ilk günündeki faaliyetler 19.30-22.00 saatleri arasında ise Bakırköy Belediyesi Yenimahalle Kültür Merkezi’nde devam edecek.

Geleneksel Japon Müziği Konseri ile başlayacak programı, 2006’da Türkiye’yi ziyaret ettiğinde İstanbul ve Mevlânâ isimli şarkılarını besteleyen Susumu Fujımoto’nun gitarla Japon şarkıları yorumu izleyecek.

Fujimaryu Grubu’ndan Nobuko Yamazaki’nin ‘’Nıhon buyou-geleneksel Japon dansı’’nı, Kunitachi Kimono Grubu’nun ‘’Geleneksel japon kıyafeti - Kimono gösterisi’’ takip edecek.

Asayama Ichidenryu Grubu’nun ‘’Bujutsu-Japon samurai dönemi savunma san'atı’’nın ardından ise Bakırköy Yenimahalle Kültür Merkezi’ndeki faaliyetler, Nagisa Daiko Grubu’nun meşhur geleneksel Japon davulu ile sona erecek.

Şenliğin ikinci günü ise Feshane Uluslararası Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi’de gerçekleştirilecek.

Buradaki programda ise geleneksel Japon san'atları sergisi ve kursu, Urasenke ve Omotesenke Grubu’ndan çay seremonisi ‘’Sado’’ tanıtımı, İkenobo Grubu’ndan Japon çiçek düzenleme san'atı ‘’İkebana’’ sergisi ve kursu, Beishu Grubu’ndan geleneksel Japon tahta bebeği ‘’Kimekomi Ningyo’’ sergisi ve kursu, Japon kağıt katlama san'atı ‘’Origami’’ sergisi ve kursu, Tofuu Shodoukai Grubu’ndan Japon hat san'atı ‘’Shodo’’ sergisi ve kursu, çocuklar için Japon oyunu ‘’Kodomono Teasobi’’ köşesi, Kunitachi Kimono Grubu’ndan geleneksel Japon kıyafeti ‘’Kimono’’ deneyim kursu gibi geleneksel Japon san'atları ve Japon kültüründen örnekler sunulacak.

21.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  13 milyon kitap okuyucularını bekliyor

  375 milyon yıllık güneş mercanı Mersin’de

  Japon şenliği başlıyor

  Şanlıurfa’da ebru el san'atları sergisi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004