Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Alman içmimarlar Bursa’ya hayran kaldı

Bursa’da bu kadar köklü bir geçmişle ve olağanüstü güzellikteki tabiî dokuyla karşılaşınca çok şaşırdıklarını belirten Alman içmimarlar, “Bu güzellikler bizim ülkemizde iyi bilinse emin olun buraya Alman turist akını olur. Kesinlikle çok özel bir şehirde yaşıyorsunuz” dediler.

Türkiye Mimar Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) İçmimarlar Odası Bursa temsilciliği, Alman meslektaşlarına Bursa’yı tanıttı.

Dâvet üzerine 1 günlük kültür gezisi için şehre gelen 130 Alman içmimar, özellikle tarihi yapılara ve tabiî dokuya hayran kaldı. Güne Yeşil’de kahvaltıyla başlayan Alman heyeti, Yeşil Türbe ve Yeşil Camii’ni gezdikten sonra 700 yıllık tarihî dokusunu koruyan Cumalıkızık köyünü ziyaret etti. Buradan İnkaya köyüne geçerek tarihî çınarın altında çaylarını yudumlayan Alman içmimarlar, daha sonra Bursa’nın en önemli sembollerinden biri olan Ulu Camii’ni büyük bir ilgiyle inceledi.

Ziyaretlerin ardından Yeşil’de akşam yemeğinde ağırlanan Alman içmimarlar Bursa’yı çok farklı bulduklarını söyledi. Büyük çoğunluğu Türkiye’ye ilk kez gelen içmimarlar, Bursa’nın tarihî yapılarının estetiğine ve o zamanın teknolojisiyle yapılan işlemelerine hayran kaldıklarını ifade etti. Bursa’da bu kadar köklü bir geçmişle ve olağanüstü güzellikteki tabiî dokuyla karşılaşınca çok şaşırdıklarını belirten Alman içmimarlar, “Bu güzellikler bizim ülkemizde iyi bilinse emin olun buraya Alman turist akını olur. Kesinlikle çok özel bir şehirde yaşıyorsunuz” diye konuştu.

İçmimarlar Odası Bursa Temsilciliği’nin Kurucu Başkanı Levent Yazıcı ise, “Zengin tarihsel doku içinde modern yapılaşmayı da bünyesine sığdırmaya çalışan Bursa’nın, mekan ve ürün tasarımında görev alan içmimarları daha etkin ve güçlü olacak. Bu amaçla temsilciliğimizi kurduk ve faaliyetlere başladık. Bursa bu alanda da hak ettiği yeri alacak” şeklinde konuştu.

Akşam yemeğinden sonra Karabaş-i Veli Tekkesi’nde düzenlenen sema gösterisine katılan Alman içmimarlar, semazenlerin gösterisinden çok etkilendiklerini söyledi. Kendilerine gösterilen örnek ev sahipliği için teşekkür eden Alman İçmimarlar Odası yetkilileri, Bursalı iç mimarları da Almanya’ya dâvet etti.

22.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Alman içmimarlar Bursa’ya hayran kaldı

  İlâç gibi sergi

  Ya Maas Nehri’nde tutarsa

  7 asırlık camiye ziyaretçi rekoru


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004