Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ya Maas Nehri’nde tutarsa

Akşehir Belediyesi ile Hollanda Mozaik Kültür ve Sanat Vakfı tarafından Hollanda’da bu yıl ikincisi düzenlenecek Nasreddin Hoca Şenliği’nde, temsili Nasreddin Hoca, Maas Nehri’ne hoşgörü mayası çalacak.

Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, 20-22 Mayıs 2005’de Hollanda’da düzenlenen Nasreddin Hoca Şenliği’nde Nasreddin Hoca fıkralarının bulunduğu 5 bin kitap dağıtarak, Hollanda’da yaşayan çocuklara, gençlere ve yaşlılara Hoca’yı tanıtma imkânı bulduklarını, bu yüzden bu yıl da Hollanda’da şenliği tekrarlayacaklarını söyledi.

Bu yıl 25-27 Mayısta ikincisi düzenlenecek şenliğin Rotterdam şehrinde yapılacağını bildiren Baloğlu, şunları kaydetti:

‘’Temsili Nasreddin Hoca, Schiedamseweg Caddesi’nde karşılanacak ve ardından yel değirmenine kadar yürünecek. Burada Maas Nehri’ne hoşgörü ve sevgi mayası çalacak Nasreddin Hoca’nın yine 5 bin fıkra kitabını dağıtacağız. Fıkra kitabı, Türkçe, İngilizce, Arapça ve Hollanda dillerinde olacak. Orada yaşayan bütün çocuklar Hoca’yı tanısın, bilsin diye 4 dilde hazırladık. Ayrıca Gülmecenin Büyük Ustası Nasreddin Hoca, İronik Yaşamda Yürüyen Kahraman adlı kitapları da dağıtacağız.’’

Önceki yapılan şenliklerde, gurbetçi çocukların Nasreddin Hoca ile ilk kez tanıştığını belirten Baloğlu, şöyle dedi:

‘’Biz Nasreddin Hoca’nın bütün çocuklar tarafından tanınmasını istiyoruz. Nasreddin Hoca, Hollanda’daki şenlikte alış veriş merkezleri ve caddeleri gezerek vatandaşlara fıkralar anlatacak. Geçen şenlikte bu uygulama büyük ilgi görmüştü.’’

Baloğlu, ayrıca sema gösterisi ve tasavvuf müziği konserinin de yer alacağı şenliğin büyük ses getireceğine inandıklarını söyledi.

22.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Alman içmimarlar Bursa’ya hayran kaldı

  İlâç gibi sergi

  Ya Maas Nehri’nde tutarsa

  7 asırlık camiye ziyaretçi rekoru


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004