Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

7 asırlık camiye ziyaretçi rekoru

Baharın gelmesi ve havaların ısınması ile birlikte, Türkiye’yi ziyaret eden yabancı turist sayısının artmaya başladığı şu günlerde Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunan tarihî Eşrefoğlu Camii turist akınına uğruyor.

Orta Asya’da ağaç direkler üzerine yapılan ahşap camilerin Anadolu’daki en güzel örneklerinin başında gelen 708 yıllık Eşrefoğlu Camii, Antalya’da tur işletmeciliği yapan şirketlerin, vaz geçilmez merkezi haline geldi.

Turistleri, gezdiren tur şirketlerinin ilk uğradıkları yerlerin başında tarihî Eşrefoğlu Camii geliyor.

Geçtiğimiz yıl ziyaretçi rekoru kıran tarihî camii, gün geçtikçe yerli ve yabancı turistlerin gezi listelerine girmeye başladı.

1297-1299 tarihleri arasında Eşrefoğlu Süleyman Bey tarafından yaptırılan ve günümüze kadar özelliğini yitirmeden gelen, doğu, batı ve kuzey olmak üzere 3 kapısı bulunan, 33 penceresi olan ve 48 tane sütun direğin üzerine 480 tane yatay yuvarlama kirişin yerleştiği Türk mimarî kültüründe önemli yeri olan tarihi Eşrefoğlu Camii farklı özelliklerin bir arada bulunduğu, dünyada ki orijinal özelliğini koruyan hemen hemen tek eser.

Özellikle hafta sonları ziyaretçi sayısında artış olan tarihî camiyi, ziyaret etmek isteyen turistler, tur şirketlerine bağlı otobüsler sayesinde tarihî camiyi görme fırsatı buluyor.

Turist rehberleri sayesinde dinimizin özelliklerini ve cami adabını öğrenen turistler, camiye girmeden önce başlarını kapatıyor.

22.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Alman içmimarlar Bursa’ya hayran kaldı

  İlâç gibi sergi

  Ya Maas Nehri’nde tutarsa

  7 asırlık camiye ziyaretçi rekoru


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004