Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail yeni suikastlara hazırlanıyor

İsrail’in İbranice yayınlanan Maariv gazetesi, ordunun suikast listesindeki İzzeddin El Kassam Tugayları liderlerinin bazılarının isim ve fotoğraflarını yayınladı. İsrail güvenlik kabinesi, hafta başındaki toplantısında, Gazze Şeridi’nden Kassam roketlerinin atılmaya devam etmesi sebebiyle Hamas ve İslâmî Cihad liderlerini suçlayarak, hedefli suikast operasyonlarının yeniden başlatılması kararını almıştı.

Gazeteye göre, İsrail’in hedef listesinde en çok arananların başında Hamas’a bağlı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın liderlerinden Muhammed Deif yer alıyor. Muhammed Deif, geçen yıl İsrailli asker Gilad Şalit’in Gazze Şeridi ile sınırdaki Kerem Şalom’dan kaçırılmasından sonra İsrail’in hava operasyonlarında yaralanmıştı. İsrail uçaklarının Gazze’deki Şeyh Rıdvan mahallesinde bir evi yerle bir eden saldırısında, 7’si çocuk 9 kişi ölmüştü.

Deif’in yaralandığı haberlerinin o dönemde El Kassam Tugayları tarafından yalanlanmasına rağmen, Gazze kaynakları, yaralandığını ve halen “tekerlekli sandalyede” olduğunu belirtiyor.

Maariv’in haberine göre, listede El Kassam Tugayları’nın üst düzey komutanlarından Ahmed El Cebari de var. Gazze’deki kaynaklara göre, İzzeddin El Kassam Tugayları, Ahmed Cebari tarafından yönetiliyor. Listede ayrıca, aynı grubun Kuzey bölgesi sorumlusu Ahmed Gandur, komutan yardımcılarından Raed Sad ve Mervan İsa ile İslâmî Cihad’ın askeri kanadı Kudüs Tugayları liderlerinden Halid Mansur yer alıyor. Gazete, İsrail ordusunun isimlerden oluşan bir listeyi siyasî makamlara ilettiğini ifade ederken, siyasî liderlerin öldürülmesi kararından şimdilik vazgeçildiğini de duyurdu.

İsrail İç Güvenlik Bakanı ve eski Şin Bet (İç Güvenlik servisi) Başkanı Avi Dichter, Ordu Radyosuna yaptığı açıklamada, Hamas’ın Suriye’deki Siyasî lideri Halit Meşal’in de hedef teşkil ettiğini ve kendisinin de bunun farkında olduğunu belirtmişti.

Edinilen bilgiye göre, İsrail’in hava saldırılarını yoğunlaştırması ve güvenlik kabinesinden çıkan hedefli suikast kararı, Gazze Şeridi’ndeki Hamas ve İslâmî Cihad’ın özellikle askerî kanat liderlerini ve grupların komutanlarını yer altına itti.

Adını belirtmediği üst düzey bir güvenlik yetkilisine atfen haberi veren radyo, sürgündeki Hamas lideri Halid Meşal ile Filistin Başbakanı İsmail Haniye’nin bölgede huzuru tekrar sağlamak için çözüm arayışında olduklarını belirtti, ancak militan gruplar üzerinde etkili olamadıklarını kaydetti.

/ KUDÜS

23.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail yeni suikastlara hazırlanıyor

  Haniye de hedefler arasında

  Fethü’l İslâm’dan yalanlama

  Saddam döneminde sokakta öldürülmüyorduk

  Bush, Putin’i eleştirdi

  Irak’ı, Allavi mi kurtaracak?

  Irak’ta, pazar yerini kan gölüne çevirdiler

  Blair, Dünya Bankası koltuğuna oturamıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004